Kreiranje termina u skupu termina i upravljanje njima

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite alatku za upravljanje skladištem termina da biste kreirali termine u skup termina ili upravljanje termina kao što su ga kopirali ili premestili. Ako imate mnogo termina koji želite da dodate, možda je praktičnije da biste uvezli sve termine u skup umesto da pojedinačno Dodavanje uslovima termina. Informacije o tome kako da uvezete uslove, pogledajte članak Uvoz skupova termina .

Važno: Da biste kreirali termine u okviru alatke za upravljanje skladištem termina i upravljali njima, morate biti saradnik, menadžer grupe ili administrator skladišta termina.

Možete izabrati ime grupe u alatki za upravljanje skladištem termina da biste otvorili meni koji vam omogućava da dodate skup termina

Da biste kreirali termin u skupu termina, sledite ove korake:

Napomena: Ako dodajete termin u lokalni skup termina, ovu proceduru morate pokrenuti iz kolekcije lokacija kojoj skup termina pripada. Ako ažurirate globalni skup termina, alatku za upravljanje skladištem termina možete otvoriti sa bilo koje lokacije.

 1. Otvorite alatku za upravljanje skladištem termina. Da biste saznali kako, pogledajte odeljak Otvorite alatku za upravljanje skladištem termina.

 2. U prikazu stabla razvijte grupe da biste pronašli skup termina u koji želite da dodate termin.

 3. Postavite pokazivač na stavku skup termina mesto na koje želite da dodate termin, kliknite na strelicu koja se pojavljuje i zatim izaberite stavku Kreiraj termin.

 4. Otkucajte ime koje želite da koristite kao podrazumevanu oznaku za novi kreirani termin u prikazu stabla.

 5. U oknu Svojstva navedite sledeće informacije o novom terminu:

 6. Dostupno za označavanje Potvrdite izbor u polju za potvrdu da bi ovaj termina za označavanje. Ako opozovete izbor u polju za potvrdu, termin je vidljiva, ali onemogućeno u označavanja alatke.

 7. Jezik Izaberite jezik za ovu oznaku za termin.

 8. Opis Otkucajte opis da biste pomogli korisnicima da razumeju kako da primene ovaj termin ili da ga razlikuju od sličnih termina.

 9. Podrazumevane oznake Unesite reč ili frazu koju želite da koristite kao podrazumevanu oznaku za termin na ovom jeziku.

 10. Ostale nalepnice Unesite sve sinonima za taj termin. Da biste dodali više sinonima, otkucajte prvu sinonim, a zatim pritisnite taster ENTER da biste dodali još redova.

Otvaranje alatke za upravljanje skladištem termina

Da biste otvorili alatku za upravljanje skladištem termina, izaberite SharePoint okruženje koje koristite i sledite ove korake.

U sistemu SharePoint Online

 1. Prijavite se u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog.

 2. Idite u SharePoint centar administracije.

 3. Izaberite stavku Skladište termina.

U sistemu SharePoint Server

 1. Sa matične stranice kolekcije lokacija izaberite stavku Sadržaj lokacije

 2. Na stranici " Sadržaj lokacije " izaberite stavku postavke.

 3. Na stranici " Postavke lokacije ", u grupi Administracija lokacije izaberite termin skladištenje upravljanje.

Kada otvorite alatku za upravljanje skladištem termina, možete da nastavite sa kreiranjem termina ili da izvršite drugu radnju sa terminima.

Izvršavanje druge radnje sa terminima

Postoji nekoliko radnji koje možete da preduzmete pod uslovima koji će vam pomoći da izgradite i upravljanje skupovima termina kao se razvijaju poslovne potrebe vaše organizacije.

Da izvršite neku od sledećih radnji prvo Otvorite alatku za upravljanje skladištem termina, a zatim postavite pokazivač na termin koji želite da koristite za radnju.

 • Izaberite stavku Kopiraj termina ime novog termina je kopiju < ime originalne termina >. Nema podređeni uslovi za izvor termin se kopiraju.

 1. Izaberite Ponovna upotreba termina.

 2. U dijalogu Ponovna upotreba termina razvijte grupe i skupove termina da biste pronašli termin koji želite ponovo da upotrebite u okviru izabranog nadređenog termina.

 3. Izaberite termin i zatim izaberite u redu.

 1. Kada zakačite termin sa podređenim terminom, ponovo upotrebljavate termin u drugoj bezbednosnoj grupi.

 2. Izaberite stavku kačenje termina sa podređenim terminom.

 3. U dijalogu Ponovna upotreba i kačenje termina: izbor izvora razvijte grupe i skupove termina.

 4. Izaberite termin koji želite ponovo da upotrebite i zakačite ga kao podređeni termin izabranog termina ili skupa termina.

 5. Potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Blokiraj korisnike tako da ne koriste ovu ključnu reč van konteksta njegovog novog odredišta skupa termina.

 6. Izaberite stavku U redu.

 1. Izaberite stavku Objedini termin.

 2. U dijalogu Objedinjavanje termina razvijte skup termina koji sadrži termin sa kojim želite da objedinite izabrani termin.

 3. Izaberite ciljni termin.

 4. Izaberite stavku U redu.

 • Izaberite stavku Neodobravanje termina ova radnja čini sve instance ovaj termin u bilo kom skup termina u koji pripada nedostupna za označavanje. Sve uslove podređeni termin se ne ukinut.

 1. Izaberite stavku Premesti termin.

 2. U dijalogu Premeštanje termina razvijte grupe ili skupove termina da biste pronašli lokaciju na koju želite da premestite termin.

 3. Izaberite ciljni skup termina ili termin.

 4. Izaberite stavku U redu.

 1. Izaberite stavku Izbriši termin.

 2. Izaberite stavku U redu.

Ova radnja briše termin i sve podređene termine u okviru njega. Ako je taj termin izvorni za termine koji se ponovo upotrebljavaju na drugim lokacijama, biće postavljen u skup termina „Nedodeljeni termini“ u grupi „Sistem“.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×