Kreiranje ili brisanje kolekcije lokacija

Ovaj članak pokazuje kako Office 365 globalni administratori i SharePoint administratori mogu da kreiraju i brišu kolekcije sajtova u usluzi SharePoint Online.

Napomene: Ovaj članak se odnosi na klasične sajtove. Za informacije o kreiranju i brisanju sajtova tima koji imaju Office 365 sajtove za grupe i komunikaciju, pogledajte:

Možete da kreirate različite tipove kolekcije sajtova u usluzi SharePoint Online. Na primer, možete da napravite sajtove za saradnju na projektima, sajtove za skladištenje zapisa, kao i sajtove za stranice intranet portala. Neki prethodni Office 365 planovi mogu da imaju samo jednu kolekciju sajtova. Informacije potražite u članku Ograničenja za prethodne Office 365 planove za mala i srednja preduzeća.

 1. Prijavite se u Office 365 kao globalni ili SharePoint administrator.

 2. Izaberite ikonu pokretanja aplikacije za Office 365 Ikona koja izgleda kao vafl i predstavlja klik na dugme koje će otkriti više pločica aplikacija za izbor. u gornjem levom uglu i odaberite stavku Administrator da biste otvorili Office 365 centar za administraciju. (Ako ne vidite pločicu „Administrator“, nemate Office 365 administratorske dozvole u organizaciji.)

 3. U levom oknu izaberite stavku Resursi, a zatim izaberite stavku Sajtovi.

  Office 365 administratorski sajtovi
 4. Izaberite stavku Dodaj sajt.

  Office 365 centar administracije – pravljenje kolekcije sajtova

  Napomena: Ako ne vidite gorenavedene opcije, izaberite stavke Centri administracije > SharePoint, a zatim stavke Novo > Privatna kolekcija sajtova. Stranica kolekcije sajtova sa izabranom opcijom „Novo“

 5. Popunite svojstva nove kolekcije sajtova:

  Dijalog „Nova kolekcija sajtova“ (gornja polovina)
  • U polje Naslov unesite ime kolekcije sajtova.

  • Sa padajućih lista Adresa veb sajta izaberite ime domena i putanju URL adrese – /sajtovi/ ili /timovi/ – i unesite URL ime kolekcije sajtova.

  • U odeljku Izbor predloška, sa padajuće liste Izbor jezika izaberite jezik za kolekciju sajtova. Na sajtovima možete da omogućite višejezički interfejs sistema SharePoint, ali primarni jezik za kolekciju sajtova ostaje onaj koji izaberete ovde.

   Napomena: Važno je da izaberete odgovarajući jezik za kolekciju sajtova, jer kada se on podesi, više ga nije moguće promeniti. Kada napravite kolekciju sajtova, proverite da li su ispravne postavke lokalnog standarda i regionalne postavke. (Na primer, lokalni standard sajta napravljenog za kineski jezik podesiće se na opciju „Kina“.)

  • U odeljku Izbor predloška, u okviru Izbor predloška odaberite predložak koji najviše odgovara nameni kolekcije sajtova. Na primer, ako će se kolekcija sajtova koristiti za timsku saradnju, odaberite predložak Sajt tima.

   Savet: Dodatne informacije o predlošcima potražite u članku Korišćenje predložaka za pravljenje različitih vrsta SharePoint Online sajtova.

  • U polju Vremenska zona izaberite standardnu vremensku zonu koja odgovara mestu kolekcije sajtova.

  • U polju Administrator otkucajte korisničko ime administratora kolekcije sajtova. Takođe možete kliknuti na dugme Proveri imena ili Pregledaj da biste pronašli korisnika koji će biti administrator kolekcije sajtova.

  • U polju Kvota skladišta otkucajte broj megabajta (MB) koji želite da dodelite ovoj kolekciji sajtova. Ne smete premašiti raspoloživi iznos koji je prikazan pored polja.

  • U polju Kvota resursa servera prihvatite podrazumevanu kvotu resursa. Ova postavka više ne utiče na količine resursa koje su dostupne za kolekciju sajtova.

 6. Kliknite na dugme U redu.

  Nova kolekcija sajtova se pojavljuje na listi URL adresa. URL je kolekcija sajtova na kojoj administrator može da počne da pravi sajtove i upravlja njima.

Izbrisane kolekcije sajtova se premeštaju u korpu za otpatke kolekcije sajtova i zadržavaju se 93 dana. Kada izbrišete kolekciju sajtova, možete izbrisati sve u njoj, uključujući:

 • Biblioteke dokumenata i datoteke.

 • Liste i podatke liste.

 • Postavke sajta i istoriju.

 • Sve podsajtove i njihov sadržaj.

Trebalo bi da obavestite vlasnike kolekcije sajtova i podsajtova pre nego što izbrišete kolekciju sajtova kako bi mogli da premeste podatke na drugu lokaciju, a korisnicima recite i kada se sajtovi brišu. Da biste izbrisali klasični sajt:

 1. Prijavite se u Office 365 kao globalni ili SharePoint administrator.

 2. Izaberite ikonu pokretanja aplikacije za Office 365 Ikona koja izgleda kao vafl i predstavlja klik na dugme koje će otkriti više pločica aplikacija za izbor. u gornjem levom uglu i odaberite stavku Administrator da biste otvorili Office 365 centar za administraciju. (Ako ne vidite pločicu „Administrator“, nemate Office 365 administratorske dozvole u organizaciji.)

 3. U levom oknu odaberite stavke Centri administracije > SharePoint.

 4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored kolekcije sajtova koju želite da izbrišete.

 5. Na kartici Kolekcije sajtova izaberite stavku Izbriši.

  Stranica kolekcije sajtova sa izabranom opcijom „Izbriši“
 6. Potvrdite informacije u dijalogu Brisanje kolekcija sajtova i kliknite na dugme Izbriši.

  Dijalog „Brisanje kolekcije sajtova“

Za lokacije koje imaju Office 365 grupu, izbrišite grupu da biste izbrisali sajt:

 1. Prijavite se u Office 365 kao globalni ili SharePoint administrator.

 2. U levom oknu odaberite stavke Grupe > Grupe.

 3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored grupe koju želite da izbrišete.

 4. Izaberite stavku Izbriši.

Takođe pogledajte

Omogućavanje ili onemogućavanje funkcija kolekcije sajtova

Uvod u višejezičke funkcije

Vraćanje izbrisanih stavki iz korpe za otpatke kolekcije sajtova u prethodno stanje

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×