Informacije o promenama u fasciklu opcije deljenja u sistemu SharePoint Online

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Uvod

Ovaj članak sadrži informacije o promenama u fasciklu opcije deljenja u sistemu SharePoint Online.

Više informacija

Napravili ste promene u ponašanju u sistemu SharePoint Online za deljenje fascikle. Pre nego što ova promena samo sadržaj fascikle koje nasleđuju dozvole iz fascikle su deljene. Sada, korisnici mogu da dele sav sadržaj (čak i na jedinstven način permissioned sadržaj) u fascikli koje dele. Da biste to uradili, potvrdite izbor sve u ovoj fascikli, čak i stavke sa jedinstvenim dozvolama dele u okvir za dijalog deljenje fascikle.

Korisnici mogu saglasnost ovo novo ponašanje tako što ćete opozvati izbor u polju za potvrdu Deljenje svega u ovoj fascikli, čak i stavke sa jedinstvenim dozvolama . Ovo omogućava korisnicima da delite samo fascikli i sadržaja koji nasleđuju dozvole.

Ova funkcija ne promenite model osnovne dozvole. Ova funkcija takođe ne menja mogućnost korisnika za deljenje ili otkrivanje sadržaja koji nemaju pristup.

BELEŠKU: ova funkcija je trenutno primenjen na SharePoint Online. Ako ne vidite ovu opciju još uvek, sačekajte za organizaciju da primate najnovije ispravke.

Dijalog deljenje fascikle sa deljenje za sve u ovoj fascikli, čak i stavke sa jedinstvenim dozvolama izabran

Datoteka ili fascikla koja nasleđuje dozvole od nadređene fascikle će imati iste dozvole kao nadređena fascikla. Datoteke ili fascikle mogu da imaju jedinstvene dozvole ako korisnik deli sa drugim korisnicima, kreira anonimne veze za goste ili ručno Zaustavi nasleđivanje dozvola.

BELEŠKU: Kada korisnik deli fasciklu koja sadrži stavke koje imaju jedinstvene dozvole, ova funkcija ne uklonite ili ograničavanje postojeće stavke koje imaju dozvole za uređivanje. Samo dodaje ili dodeljuje dozvole.

Kako funkcioniše ažurirane funkcije za deljenje

U sledećem primeru, neće se uklanjaju postojeće dozvole za uređivanje:

  • FolderA sadrži dve datoteke.

  • UserA ima pristup za čitanje u jednu datoteku i ima pristup za uređivanje drugih datoteku.

  • Administrator ili neki drugi korisnik deli FolderA sa Prikaz dozvola za UserA. (Zatim obe datoteke imaju prikaz dozvola).

  • UserA klikne na dugme pozovi/deljenje veza ka FolderA.

  • UserA i dalje možete da uređujete datoteke na koji su imali pristup Uredi.

Zašto je to znači da se jave? Kada korisnik deli fasciklu koja sadrži stavke koje sadrže jedinstvene dozvole, ne uklonite ili ograničavanje postojeće dozvole. Samo da dodate ili dodeljivanje dozvola.

Da biste sprečili UserA da uređujete datoteku, koristite jedan od sledećih opcija:

  • Opcija 1 – direktno da promenite dozvole za datoteku (dodelite samo prikaz dozvola UserA).

  • Opcija 2 – prestanete da delite fasciklu UserA. Ovo uklanja dozvole za sve subfiles i fascikle. Zatim, kreirajte novi deli na fasciklu koja sadrži prikaz dozvola.


Za više informacija o nasleđivanju dozvola, idite na Šta je to nasleđivanje dozvola?

I dalje potrebna pomoć? Idite na Microsoft zajednici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×