Obustavljene funkcije i izmenjena funkcionalnost u programu PowerPoint 2010

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako ste upoznati sa radom u programu Microsoft Office PowerPoint 2007 ili starijim verzijama programa Microsoft PowerPoint, sledeća lista opisuje funkcije i funkcionalnost koji su obustavljeni ili promenjeni u programu Microsoft PowerPoint 2010.

 • Čuvanje kao Veb stranice    Više ne možete da izaberete stavke Veb stranica u jednoj datoteci (.mht, .mhtml) ili Veb stranica (.htm, .html) u dijalogu Sačuvaj kao.

 • Maksimalna veličina zvučne datoteke    Funkcija povezivanja i ugrađivanja zvuka/video zapisa zamenila je funkciju maksimalne veličine zvučne datoteke. U programu PowerPoint 2010 možete da ugradite više tipova datoteka bilo koje veličine. Nećete videti stavku Maksimalna veličina zvučne datoteke (kB) na traci ili stavku Poveži zvukove sa veličinom datoteke većom od u dijalogu PowerPoint opcije.

 • Pregled pre štampanja    Dijalozi Štampanje i Pregled pre štampanja uključeni su u Prikaz „Microsoft Office Backstage“. Da biste pristupili funkcijama štampanja u programu PowerPoint 2010, izaberite karticu Datoteka i kliknite na dugme Odštampaj.

 • Okno zadatka „Prilagođena animacija“    Okno zadatka Prilagođena animacija preimenovano je u Okno za animaciju. U programu PowerPoint 2010 animacije možete da dodate objektima pomoću okna Okno za animaciju. Da biste dodali, promenili ili izmenili efekte animacije, možete da koristite komande koje se nalaze na kartici Animacije, u grupama Animacija, Napredna animacija i Podesi vreme.

 • Crtanje putanje prilagođenog kretanja    Više nije moguće nacrtati animacije putanje prilagođenog kretanja Zakrivljena linija, Kriva, Slobodni oblik ili Škrabanje. Još uvek možete da uredite tačke za većinu animacija putanje kretanja.
  Da biste uredili tačke za animaciju putanje kretanja, izaberite objekat koji ima putanju kretanja i na kartici Animacije, u grupi Animacija kliknite na dugme Opcije efekata i izaberite stavku Uredi tačke.

 • Kartica „Prelaz“    Efektima prelaza više nije moguće pristupiti sa kartice Animacije na traci. Umesto toga, prelazi su sada dostupni na vlastitoj kartici!

 • Usmereni efekti prelaza    Efekti prelaza kao što su Brisanje, Otkrivanje, Pritiskanje, Oblik, Deoba, Prekrivanje i Šahovska tabla sada se mogu izmeniti tako da idu nadesno, nalevo, nagore ili nadole. Prelazi Kruženje i Okvir preimenovani su u Sat i Oblik. Prelazi Pruge ulevo dole, Pruge ulevo gore, Pruge udesno dole i Pruge udesno gore su uklonjeni.
  Te funkcije će i dalje funkcionisati u datoteci kreiranoj u starijoj verziji programa PowerPoint.

 • Okno zadatka „Clip Art kolekcija“    Na okno zadatka „Clip Art kolekcija“ primenjeno je nekoliko promena:

  • Polje „Pretraži u“    Polje Pretraži u više nije dostupno, što znači da pretragu više ne možete da ograničite na određene kolekcije sadržaja. Da biste suzili obim pretrage, u polju Pretraga možete da koristite više termina za pretragu.

  • Veza „Organizovanje klipova    Veza Organizovanje klipova više nije dostupna. Da biste otvorili Microsoft Clip Organizer iz operativnih sistema Windows 7, Windows Vista ili Windows XP, kliknite na dugme „Start“ u operativnom sistemu Windows, izaberite stavku Svi programi, izaberite stavku Microsoft Office, izaberite stavku Microsoft Office 2010 alatke, a zatim izaberite stavku Microsoft Clip Organizer

 • Clip Organizer    Clip Organizer više nije dostupan direktno iz okna zadatka „Clip Art kolekcija“ u Microsoft Office programima. Pored toga, Clip Organizer ima i sledeće promene:

  • Automatska organizacija    Komanda za automatsko pronalaženje medijskih datoteka na računaru i njihovo organizovanje u kolekcije više ne postoji. Međutim, klipove i dalje možete ručno dodati u Clip Organizer ili ih uvesti sa skenera ili kamere.

  • Slanje primaocu e-pošte u vidu priloga    Komanda za slanje klipa u vidu priloga u e-poruci više nije dostupna.

  • Brisanje iz kolekcije    Iako možete da brišete klipove iz alatke Clip Organizer, više nije moguće izbrisati klip iz određene kolekcije.

  • Pronalaženje sličnog stila    Komanda koja vam je omogućavala da pronađete klipove sličnog stila više nije dostupna.

  • Prikazi liste i detalja    Prikazi liste i detalja više nisu dostupni.

 • Pomoć za engleski usluge    Zbog niskog stepena upotrebe, pomoć za engleski funkcija i usluga nije dostupna. Više informacija potražite u članku Šta se dogodilo sa pomoć za engleski? Ako pokušate da koristite uslugu, dobićete poruku „usluga nije bilo moguće potražiti zato što niste povezani sa Internetom. Povežite se i pokušajte ponovo”. čak i ako ste povezani sa Internetom.

 • Referenca korejski jezik (KOLR) usluge    Zbog niskog stepena upotrebe, usluga istraživanja referenca korejski jezik nije dostupan. Ovo utiče na engleskom jeziku i korejski verzije programa PowerPoint. Ako pokušate da koristite uslugu, dobićete poruku „usluga nije bilo moguće potražiti zato što niste povezani sa Internetom. Povežite se i pokušajte ponovo”. čak i ako ste povezani sa Internetom.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×