Hantering och livscykeln för ett modernt SharePoint-sida

Obs!: Vi vill kunna erbjuda dig bästa möjliga supportinnehåll så fort som möjligt och på ditt språk. Den här sidan har översatts med hjälp av automatiserad översättning och kan innehålla grammatiska fel eller andra felaktigheter. Vår avsikt är att den här informationen ska vara användbar för dig. Vill du berätta för oss om informationen är till hjälp längst ned på sidan? Här är artikeln på engelska som referens.

Moderna sidor i SharePoint får du många av samma möjligheter med sidor på klassisk publiceringswebbplatser. När ett modernt SharePoint-sida skapas, den kan redigeras, sparas, publicerats, och delas.  En sida kan också bort eller återställas till en annan version. Du kan också konfigurera ett flöde för godkännande av innehåll.

Sidan livscykel

Knappen Ny Skapa Livscykeln för en sida inleds med skapades. När du skapar en sida är det i ”lokal” utkast, vilket innebär att ingen annan kan visa ännu.   

Spara som utkastsknapp Spara som utkast När du sparar och stänger den här sidan checkas in som en delversion och blir ett ”delade” utkast. Detta innebär att alla med Redigera behörigheter (eller ägare av webbplatssamlingar) kan nu se den och redigera den.   

Bild av knapp Erikden Klicka på knappen Redigera för att redigera sidan, och sidan nu är utcheckad till dig. Så länge sidan är öppen för redigering eller har checkats ut ingen annan kan redigera den. Sidan är ”låsta” tills ändringar ska sparas eller tas bort, eller sidan publiceras. Ett undantag är att om sidan har ingen aktivitet för 5 minuter, denna session att gälla och sidan kommer att ”olåsta”.    

Ångra ändringar Ångra ändringar När du ignorera ändringar returneras sidan till dess tidigare tillstånd. Den motsvarar ”Ångra utcheckning”.   

Knappen Publicera Publicera När en sida publiceras genom att klicka på knappen Publicera checkas in som en ”” huvudversion och lanseras ””, vilket innebär att alla som kan visa webbplatsen kan visa sidan.   

Sidan livscykeln med godkännande av innehåll

Livscykeln för en sida med innehåll godkännande aktiverat kan bara lite olika som en sida måste godkännas av någon innan den kan publiceras. Godkännare ska vara webbplatsägare eller andra med fullständig behörighet eller redigera behörigheter för webbplatsen.

Följande är ytterligare stadier för publicering av sidan när innehållet godkännande är aktiverat med hjälp av flöde. Här ingår inte steg för godkännande flöden som kräver flera godkännare eller anpassade godkännande flöden.

Skicka för godkännande Skicka för godkännande  När sidan är redo att bli publicerad skickar sida författaren sida för godkännande.   

Väntar på godkännande Tills en sida godkänns finns kvar i en väntande.

Knappen granska godkännanden Granska godkännanden   Den eller de personer som godkännare kommer ett meddelande och granska godkännanden knappen där de kan titta på sidan har förklarats. Godkännare kan inte redigera innehåll. de kan endast godkänna eller avvisa eller innehåll. De kan skicka kommentarer tillsammans med meddelandet som sidan författaren får.   

Publicerats   När en sida godkänns publiceras den och checkas in som en ”primära” version och lanseras ””, vilket innebär att alla som kan visa webbplatsen kan visa sidan.

Rekommenderade sätt att använda godkännande av innehåll för moderna sidor är att använda Microsoft Flow. Se Konfigurera sidan godkännande att lära dig hur du gör detta.

Om du vill använda klassisk metod för att kräva godkännande i ett bibliotek, se kräva godkännande för objekt i en lista eller ett bibliotek.

Vilka som får redigera en sida?

Vem du har gett behörighet att redigera kan redigera en sida. På en gruppwebbplats har lägga till någon i gruppen team-webbplats behörighet att redigera som standard. På en webbplats för kommunikation kan endast ägare av webbplatssamlingar och du har fått behörighet att redigera redigera.

När du klickar på Redigera på en sida på sidan är utcheckad, vilket betyder att ingen annan kan redigera den om du inte spara och stäng sedan sidan, ångra ändringar eller publicerar du sidan. Var och en av dessa åtgärder checkar in sidan igen.

När någon checkar ut en sida oavsiktligt eller glömmer att spara och stäng eller ignorera ändringar eller publicera kommer sidan automatiskt spara och stäng efter 5 minuters inaktivitet.

Två personer kan inte redigera samma sida på samma gång. Om en person har en sida öppen för redigering och en annan person försöker redigera sidan, ett meddelande visas sidan redigeras av någon annan. Du kan be personen som finns på sidan öppna för redigering och ”släppa” sidan genom att spara och stänga, ignorera ändringar eller publicera. Ett undantag är att om sidan har ingen aktivitet för 5 minuter, denna session att automatiskt tidsgräns nås och sidan kommer att ”olåsta”.

Webbplatsägare har ett ytterligare alternativ för att åsidosätta utcheckning av den person som redigeringen av sidan.

Söka efter sidor

Sidor lagras i biblioteket sidor som kan komma åt genom att klicka på sidor i navigeringen. Om sidor inte visas i navigeringsfältet du gå till Webbplatsinställningar Knappen Inställningar på den offentliga webbplatsen i SharePoint Online , sedan webbplatsinnehåll, och leta efter Webbplatssidor.

Återställa en tidigare version

  1. Gå till biblioteket sidor.

  2. Högerklickar du på avståndet mellan sidans namn och datum och klicka sedan på Versionshistorik från menyn. Du kan behöva rulla menyn om du vill visa Versionshistorik.

    Om du inte ser versionshistorik, klicka på ellipsen (... ) i dialogrutan och klicka sedan på Versionshistorik.

    Du ser en lista med versioner av filen.

    Dialogruta för versionshistorik med tre versioner.
  3. I dialogrutan Versionshistorik hovrar du bredvid den version som du vill återställa och klickar på nedpilen till höger för att visa en lista med alternativ.

    Alternativ för versionshistorik (visa, återställ, ta bort)

    Klicka på Återställ.

  4. Klicka på OK för att återställa den aktuella versionen som den senaste.

    Dialogruta för att bekräfta versionsåterställning med OK markerat

    Obs!: SharePoint tar inte bort den tidigare version som du precis återställt, utan skapar en kopia och gör den till den senaste versionen.

Kontrollera sidor in och ut från biblioteket sidor

Vi rekommenderar att du använder kommandona Redigera, spara och Stäng, ångra ändringar, och Publicera på sidan Hantera kontroll sidor in och ut. Du kan manuellt kontrollera sidor som använder in och ut på samma sätt som du vill använda i ett dokumentbibliotek. Mer information finns i Checka ut eller checka in filer i ett dokumentbibliotek.

Avpublicera en sida

Om du inte längre vill att sidan ska visas av andra eller hittas i sökningar kan du ta bort det:

  • Gå till biblioteket sidor

  • Markera den sida som du vill avpublicera.

  • Klicka på den..., och klicka sedan på mer.

  • Klicka på avpublicera.

Det här placerar sidan tillbaka till etappen utkast. Sidan visas fortfarande i sökresultatet genom. Om du inte vill det, kan du ta bort behörigheter från sidan. du gör detta genom att gå till biblioteket sidor, klicka på …, klickar du på mer och klicka sedan på Egenskaper. Högst upp klickar du på delas med. Klicka på Sluta dela.

Utöka dina Office-kunskaper
Utforska utbildning
Få nya funktioner först
Anslut till Office Insiders

Hade du nytta av den här informationen?

Tack för din feedback!

Tack för din feedback! Det låter som att det kan vara bra att koppla dig till en av våra Office-supportrepresentanter.

×