Flytta en OneNote-anteckningsbok som du har delat med andra

Innan du flyttar en delad anteckningsbok som andra kanske använder bör du minimera avbrottet genom att planera och informera de andra i förväg när du tänker flytta anteckningsboken till en ny plats.

Det kan vara en bra idé att bara flytta anteckningsböcker under de tider då du vet att mycket lite delad redigering förekommer. Det kan också vara bra att först säkerhetskopiera alla filer innan du gör stora ändringar, särskilt om du eller andra håller på med något viktigt.

Steg 1: Förbereda flytten

Gör följande när du är redo att flytta en delad anteckningsbok till en ny plats:

  1. Skapa en ny anteckningsbok (Arkiv > Nytt) på den plats dit en annan anteckningsbok ska flyttas.

  2. Meddela andra användare som du delat den gamla anteckningsboken med om att den ska flyttas, och att de ska öppna den nya anteckningsboken. Du kan göra detta på två sätt:

    • Skapa ett nytt avsnitt i originalanteckningsboken med en sida som innehåller instruktionerna (rekommenderas).

    • Skicka dem ett e-postmeddelande med instruktionerna.

  3. I båda fallen klistrar du in webbadressen för den nya anteckningsboken och skriver något på sidan eller i e-postmeddelandet om varför och vart anteckningsboken flyttas.

Steg 2: Flytta anteckningarna

Gör följande när du är reda att flytta anteckningarna från den gamla anteckningsboken till den nya:

  1. Se till att du har både den gamla och den nya anteckningsboken öppen och dra sedan anteckningsboksavsnitt från den gamla anteckningsboken till den nya.

  2. Om du tidigare har skapat ett avsnitt i den gamla anteckningsboken där du informerar andra om att anteckningsboken ska flyttas lämnar du det avsnittet i den gamla anteckningsboken. Om någon öppnar den gamla anteckningsboken senare (till exempel en kollega som haft en längre semester) kan den personen se vart anteckningarna har flyttats.

  3. Tryck på Skift+F9 på tangentbordet om du manuellt vill synkronisera alla anteckningsböcker och vänta till synkroniseringen är klar. När ändringarna har synkroniserats i OneNote visas den nya anteckningsboksstrukturen för alla som loggar in till den nya anteckningsboken.

  4. Stäng den gamla anteckningsboken. Det innebär inte att du tar bort den, men du förhindrar att du använder den av gammal vana.

Överst på sidan

Utöka dina kunskaper
Utforska utbildning
Få nya funktioner först
Anslut till Office Insiders

Hade du nytta av den här informationen?

Tack för din feedback!

Tack för din feedback! Det låter som att det kan vara bra att koppla dig till en av våra Office-supportrepresentanter.

×