Zaustavljanje sinhronizacije biblioteke sa programom OneDrive for Business

Zaustavljanje sinhronizacije biblioteke sa programom OneDrive for Business

Ako ste sinhronizovali OneDrive for Business ili biblioteku SharePoint Veb lokacija sa fasciklama na računaru, možete da prestanete da ih sinhronizujete. Kad zaustavite sinhronizaciju fascikle, prekidate vezu fascikle na računaru sa bibliotekom na serveru. Biblioteku možete ponovo sinhronizovati sa računarom bilo kada.

Zašto se zaustavlja sinhronizacija biblioteke?

Sinhronizovanje obično zaustavljate kada vam više nije potrebna sinhronizacija ažuriranja između fascikle i biblioteke na serveru ili zbog toga što ste završili projekat. Ako nešto poрe po zlu sa vezom između fascikle i biblioteke na serveru, možete da rešite problem tako što ćete zaustaviti trenutnu sinhronizaciju relacije i sinhronizovati datoteke sa uslugom OneDrive u operativnom sistemu Windows, kao da je to prvi put.

Napomena: Ako imate problema sa sinhronizacijom, takođe možete da pokrenete alatku Popravka. Popravka prekida vezu svih biblioteka koje trenutno sinhronizujete i ponovo je uspostavlja.

Možete i da pauzirate sinhronizaciju fascikle. To omogućava da privremeno zaustavite sinhronizaciju fascikle bez prekidanja veze sa bibliotekom na serveru. Sinhronizaciju možete da pauzirate ako u ovom trenutku ne želite da koristite sistemske resurse za sinhronizaciju. Sinhronizaciju možete da nastavite u bilo kom trenutku.

Sinhronizacija OneDrive for Business biblioteke je funkcija Windows i aplikacije OneDrive for Business i karakteristična je za vaš računar. Sinhronizovanje možete da pauzirate i zaustavite samo sa lokalnog računara, ne i iz aplikacije na mreži.

Kada prestanete da sinhronizujete skupa datoteka, možete da ih izbrišete sa lokalnog računara ili iz OneDrive for Business. Ako izbrišete datoteku sa OneDrive for Business online, a zatim ponovo sinhronizujete, ta datoteka će biti izbrisana sa lokalnog računara.

Možete da zaustavite sinhronizaciju biblioteke, ali ne i pojedinačnih datoteka ili fascikli u toj biblioteci.

Listu dodatnih informacija o sinhronizovanju biblioteka u usluzi OneDrive for Business ili OneDrive for Business potražite u članku Sinhronizovanje biblioteka pomoću usluge OneDrive for Business

Vaš pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Napomena: Možete da zaustavite sinhronizaciju biblioteke ako koristite prethodnu OneDrive aplikacija za sinhronizaciju. Koja OneDrive aplikacija?

Kada zaustavite sinhronizaciju fascikle, prekida se njena veza sa bibliotekom. Sve datoteke se zadržavaju u prethodno sinhronizovanoj fascikli. U bilo kom trenutku možete ponovo da sinhronizujete biblioteku sa računarom. Kada ponovo pokrenete sinhronizaciju biblioteke, kreiraće se nova fascikla na računaru. Ako ona koristi isto ime, na kraj imena se dodaje broj, na primer 1, 2 i tako dalje.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive for Business Ikona prethodnog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju. na Windows sistemskoj traci poslova na dnu ekrana, a zatim izaberite stavku Zaustavi sinhronizaciju fascikle...

  Snimak ekrana menija prethodne usluge OneDrive for Business sa izabranom stavkom „Zaustavi sinhronizaciju“.

  Napomena: Ako OneDrive for Business ikona Ikona prethodnog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju. nije vidljiva, kliknite na dugme Prikaži skrivene ikone Dugme za prikazivanje ikona obaveštenja na traci sa obaveštenjima. Ako i dalje ne vidite ikonu, OneDrive for Business možda nije pokrenut. Idite na Start, otkucajte OneDrive u polje za pretragu i izaberite stavku OneDrive for Business.

 2. Izaberite fasciklu za koju želite da zaustavite sinhronizaciju i kliknite na dugme Zaustavi sinhronizaciju.

 3. Kliknite na dugme Da da biste pristali da trajno zaustavite sinhronizaciju fascikle, a zatim kliknite na dugme U redu.

Da biste zadržali vezu između računara i servera, ali privremeno zaustavili sinhronizaciju, sledite ove korake da biste pauzirali relaciju sinhronizacije.

Pauziranje sinhronizacije biblioteke pomoću nove OneDrive aplikacija za sinhronizaciju

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive for Business Ikona novog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju. na Windows sistemskoj traci poslova na dnu ekrana, pomerite kursor iznad pauziranja sinhronizacijei odaberite 2 sata, 8 časovaili 24 časa.

  Snimak ekrana novog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju sa izabranom stavkom „Pauziraj sinhronizaciju“.

  Napomena: Ako OneDrive ikona Ikona novog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju. nije vidljiva, kliknite na dugme Prikaži skrivene ikone Dugme za prikazivanje ikona obaveštenja na traci sa obaveštenjima. Ako i dalje ne vidite ikonu, OneDrive možda nije pokrenut. Idite na Start, otkucajte OneDrive u polje za pretragu i izaberite stavku OneDrive.

 2. Ovim pauzira sinhronizovanje za OneDrive for Business. Da biste nastavili sinhronizaciju, kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive for Business Ikona novog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju. na sistemskoj traci poslova za Windows, a zatim izaberite stavku Nastavi sinhronizaciju.

Pauziranje sinhronizacije biblioteke pomoću prethodnog OneDrive aplikacija za sinhronizaciju

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive for Business Ikona prethodnog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju. na Windows sistemskoj traci poslova na dnu ekrana, a zatim kliknite na dugme Pauziraj sinhronizaciju.

  Snimak ekrana menija prethodne usluge OneDrive for Business sa izabranom stavkom „Pauziraj sinhronizaciju“.

  Napomena: Ako OneDrive for Business ikona Ikona prethodnog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju. nije vidljiva, kliknite na dugme Prikaži skrivene ikone Dugme za prikazivanje ikona obaveštenja na traci sa obaveštenjima. Ako i dalje ne vidite ikonu, OneDrive for Business možda nije pokrenut. Idite na Start, otkucajte OneDrive u polje za pretragu i izaberite stavku OneDrive for Business.

 2. Na taj način pauzirate sinhronizaciju svih biblioteka koje ste sinhronizovali sa računarom. Da biste nastavili sinhronizaciju, kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive for Business na sistemskoj traci poslova Windows, a zatim izaberite stavku Nastavi sinhronizaciju.

Takođe pogledajte

Sinhronizovanje datoteka u usluzi OneDrive u operativnom sistemu Windows

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×