Zaustavljanje sinhronizacije biblioteke sa programom OneDrive for Business

Zaustavljanje sinhronizacije biblioteke sa programom OneDrive for Business

Ako ste sinhronizovali OneDrive for Business ili SharePoint biblioteku sajta sa fasciklama na računaru, u bilo kom trenutku možete da zaustavite sinhronizaciju tih fascikli. Kad zaustavite sinhronizaciju fascikle, prekidate vezu fascikle na računaru sa bibliotekom na serveru. Biblioteku možete ponovo sinhronizovati sa računarom bilo kada.

Zašto se zaustavlja sinhronizacija biblioteke?

Sinhronizovanje obično zaustavljate kada vam više nije potrebna sinhronizacija ažuriranja između fascikle i biblioteke na serveru ili zbog toga što ste završili projekat. Ako dođe do problema sa vezom između fascikle i biblioteke na serveru, možete da ga rešite tako što ćete zaustaviti trenutni odnos sinhronizacije i ponovo pokrenuti sinhronizaciju biblioteke, kao da je prvi put.

Napomena:  Ako imate problema sa sinhronizacijom, takođe možete da pokrenete alatku Popravka. Popravka prekida vezu svih biblioteka koje trenutno sinhronizujete i ponovo je uspostavlja.

Možete i da pauzirate sinhronizaciju fascikle. To omogućava da privremeno zaustavite sinhronizaciju fascikle bez prekidanja veze sa bibliotekom na serveru. Sinhronizaciju možete da pauzirate ako u ovom trenutku ne želite da koristite sistemske resurse za sinhronizaciju. Sinhronizaciju možete da nastavite u bilo kom trenutku.

Vaš pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Sinhronizovanje OneDrive for Business biblioteke predstavlja funkciju operativnog sistema Windows i aplikacije OneDrive for Business i specifično je za računar. Sinhronizovanje možete da pauzirate i zaustavite samo sa lokalnog računara, ne i iz aplikacije na mreži.

Kada zaustavite sinhronizaciju skupa datoteka, možete ih izbrisati sa lokalnog računara ili iz usluge OneDrive for Business. Ako izbrišete datoteku iz usluge OneDrive for Business na mreži, a zatim ponovo izvršite sinhronizaciju, datoteka će biti izbrisana sa lokalnog računara.

Možete da zaustavite sinhronizaciju biblioteke, ali ne i pojedinačnih datoteka ili fascikli u toj biblioteci.

Listu dodatnih informacija o sinhronizovanju biblioteka u usluzi OneDrive for Business ili OneDrive for Business potražite u članku Sinhronizovanje biblioteka pomoću usluge OneDrive for Business

Napomena: Sinhronizovanje biblioteke možete da zaustavite samo ako koristite prethodni OneDrive for Business klijent za sinhronizaciju. Niste sigurni koji klijent za sinhronizaciju koristite?

Kada zaustavite sinhronizaciju fascikle, prekida se njena veza sa bibliotekom. Sve datoteke se zadržavaju u prethodno sinhronizovanoj fascikli. U bilo kom trenutku možete ponovo da sinhronizujete biblioteku sa računarom. Kada ponovo pokrenete sinhronizaciju biblioteke, kreiraće se nova fascikla na računaru. Ako ona bude koristila isto ime, na kraj imena će biti dodat broj, na primer, 1, 2 i tako dalje.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive for Business Ikona prethodnog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju. na Windows sistemskoj traci poslova na dnu ekrana, a zatim izaberite stavku Zaustavi sinhronizaciju fascikle...

  Snimak ekrana menija prethodne usluge OneDrive for Business sa izabranom stavkom „Zaustavi sinhronizaciju“.

  Napomena: Ako se ne vidi ikona OneDrive for Business Ikona prethodnog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju. , kliknite na dugme Prikaži skrivene ikone Dugme za prikazivanje ikona obaveštenja na sistemskoj paleti. Ako i dalje ne vidite ikonu, OneDrive for Business možda nije pokrenut. Idite na Start, otkucajte OneDrive u polje za pretragu i izaberite stavku OneDrive for Business.

 2. Izaberite fasciklu za koju želite da zaustavite sinhronizaciju i kliknite na dugme Zaustavi sinhronizaciju.

 3. Kliknite na dugme Da da biste pristali da trajno zaustavite sinhronizaciju fascikle, a zatim kliknite na dugme U redu.

Da biste zadržali vezu između računara i servera, ali privremeno zaustavili sinhronizaciju, sledite ove korake da biste pauzirali relaciju sinhronizacije.

Pauziranje sinhronizovanja biblioteke pomoću novog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive for Business Ikona novog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju. na Windows sistemskoj traci poslova na dnu ekrana, postavite kursor iznad stavke Pauziraj sinhronizaciju i odaberite stavku 2 časa, 8 časova ili 24 časa.

  Snimak ekrana novog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju sa izabranom stavkom „Pauziraj sinhronizaciju“.

  Napomena: Ako se ne vidi ikona OneDrive Ikona novog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju. , kliknite na dugme Prikaži skrivene ikone Dugme za prikazivanje ikona obaveštenja na sistemskoj paleti. Ako i dalje ne vidite ikonu, OneDrive možda nije pokrenut. Idite na Start, otkucajte OneDrive u polje za pretragu i izaberite stavku OneDrive.

 2. Na taj način pauzirate sinhronizovanje za OneDrive for Business. Da biste nastavili sinhronizovanje, kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive for Business Ikona novog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju. na Windows sistemskoj traci poslova, a zatim izaberite stavku Nastavi sinhronizaciju.

Pauziranje sinhronizovanja biblioteke pomoću prethodnog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive for Business Ikona prethodnog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju. na Windows sistemskoj traci poslova na dnu ekrana, a zatim izaberite stavku Pauziraj sinhronizaciju.

  Snimak ekrana menija prethodne usluge OneDrive for Business sa izabranom stavkom „Pauziraj sinhronizaciju“.

  Napomena: Ako se ne vidi ikona OneDrive for Business Ikona prethodnog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju. , kliknite na dugme Prikaži skrivene ikone Dugme za prikazivanje ikona obaveštenja na sistemskoj paleti. Ako i dalje ne vidite ikonu, OneDrive for Business možda nije pokrenut. Idite na Start, otkucajte OneDrive u polje za pretragu i izaberite stavku OneDrive for Business.

 2. Na taj način pauzirate sinhronizaciju svih biblioteka koje ste sinhronizovali sa računarom. Da biste nastavili sinhronizaciju, kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive for Business na Windows sistemskoj traci poslova, a zatim izaberite stavku Nastavi sinhronizaciju.

Takođe pogledajte

Sinhronizacija usluge OneDrive for Business ili biblioteka lokacija na računaru

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×