Zaustavljanje prikazivanja zaokruženih brojeva

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Neki brojevi imate jednu ili više decimalnih mesta može pojaviti zaokružen na radnom listu. Ako ovo nije rezultat primene zaokruživanja funkciju, to se može dogoditi kada kolona nije dovoljno široka za ceo broj. Takođe može doći kada format podešen da biste prikazali manji broj decimalnih mesta nego stvarni broj sadrži.

Ako, na primer, unesite broj u ćeliji sa Opšte oblikovanje (podrazumevana vrednost za sve ćelije na novi radni list), a zatim Excel automatski prikazuje manji broj decimalnih mesta tako da broj uklopi širinu praznu ćeliju. Broj u ćeliji A1 ispod se javlja kao zaokružen, ali ceo broj je još uvek vidljiva u polju za formulu na vrhu radnog lista i koristiti u izračunavanjima.

Zaokružen broj u ćeliji A1, sa celim brojem vidljivim u polju za formulu

Da biste zaustavili zaokruživanje broja u ćeliji, kliknite na dugme Povećaj broj decimala dugmeta u Slika dugmeta na kartici Početak dok ne dođete do broja decimalnih mesta, potrebno je da prikažete.

Dugme „Povećaj broj decimala“ na kartici „Početak“

Kada povećate broj decimala oblikovanje se menja iz oblikovanja Opšte u oblikovanje Broj i širina kolone se automatski prilagođava.

Napomena: Ako se širina kolone ne prilagodi i ### se pojavljuje u ćeliji, promenite širinu kolone dvostrukim klikom na desnu ivicu zaglavlja kolone.

Povećavanje broja decimala za više brojeva odjednom

Ako imate mnogo brojeva koji su zaokruženi, ili da biste sprečili da se brojevi prikazuju kao zaokruženi, možete da povećate broj decimala u oblikovanju broja, a zatim to da primenite na brojeve na radnom listu.

  1. Na kartici Početak kliknite na dugme dugme „Dijalog“ pored naziva grupe broj.

    Dugme dijaloga u grupi „Broj“ na kartici „Početak“

  2. Na listi Kategorija izaberite oblikovanje broja koje želite da koristite, vodeći računa da sadrži decimale, kao na primer, Broj, Valuta, Računovodstveni, Procenat ili Naučni.

  3. U polju broj decimala unesite broj decimalnih mesta koji želite da prikažete.

Više informacija o zaokruživanju

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×