Zaustavljanje prikazivanja zaokruženih brojeva

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Broj sa decimalama može da se pojavi na radnom listu kao zaokružen. Ovo se događa kada kolona nje dovoljno široka za čitav broj ili kada je njeno oblikovanje podešeno tako da prikazuje manji broj decimala nego što ih originalni broj sadrži.

Na primer, kada unesete broj u ćeliju koja sadrži Opšte oblikovanje, kao što su sve ćelije na novom radnom listu, broj automatski prikazuje manje decimala da bi mogao da stane u ćeliju. Na primer, broj u ćeliji A1 dole pojavljuje se kao zaokružen, ali ceo broj je i dalje vidljiv u polju za formulu na vrhu radnog lista i koristi se u izračunavanjima.

Broj se javlja kao zaokružen na radnom listu, ali kao ceo u polju za formulu

Da biste zaustavili Zaokruživanje broja u ćeliji, kliknite na dugme Povećaj broj decimala dugmeta u Slika dugmeta na kartici Početak dok dobili broj decimalnih mesta koji želite da prikažete.

Dugme „Povećaj broj decimala“

Kada povećate broj decimala oblikovanje se menja iz oblikovanja Opšte u oblikovanje Broj i širina kolone se automatski prilagođava.

Napomena: Ako se širina kolone ne prilagodi i u ćeliji se pojave znaci „########“, promenite širinu kolone dvostrukim klikom na desnu ivicu zaglavlja kolone.

Još informacija

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×