Zaobilaženje problema sa štampanjem slajdova bez belih ivica

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U programu PowerPoint pozadine slajdova se pružaju ka svim ivicama ekrana. Ali kada odštampate prezentaciju, dobijate belu marginu oko ivica, kao što je prikazano ispod. Ovo ograničenje potiče od dizajna mnogih štampača koji ne štampaju sadržaj na marginama.

Margine se možda ne odštampaju zbog ograničenja štampača

PowerPoint ne može da promeni ovo ograničenje štampača – margine, ali evo rešenje koje možete da isprobate. Nažalost, to je malo vremena radi intenzivne i zahteva neke greške i probnu verziju.

  1. Izaberite stavke Dizajn > Veličina slajda > Prilagođena veličina slajda.

  2. Izaberite stavku uspravno ili Položeno, u zavisnosti od položaja slajda koji želite da odštampate.

  3. Izaberite stavku Prikaz > Master napomene.

  4. U grupi Čuvari mesta opozovite izbor u poljima za potvrdu za čuvare mesta za tekst koje ne želite da odštampate (na primer Broj stranice, Zaglavlje, Podnožje i Datum).

  5. Prevucite sliku slajda tako da bude nešto manja od čitave stranice. Proverite kolika je prateća margina na štampaču i napravite margine sa obe strane mastera napomena najmanje te veličine.

  6. Izaberite stavku Datoteka > Štampanje > Odštampaj da biste odštampali probnu stranicu. Ako nije centrirana, izaberite stavku Prikaz > Master napomene, pokušajte da centrirate sliku slajda i ponovo je odštampajte. Možda ćete morati više puta da ponovite ove korake da biste postigli željeni izgled.

Takođe pogledajte

Štampanje PowerPoint slajdova ili propratnih sadržaja

Promena margina između teksta i ivice okvira za tekst ili oblika

Štampanje slajdova sa ili bez beležaka govornika

Štampanje prezentacije u crno-beloj tehnici ili sivim tonovima

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×