Zaključavanje tabela u Access aplikaciji

Važno    Microsoft više ne preporučuje kreiranje i korišćenje Access Veb aplikacija u sistemu SharePoint. Kao alternativu, uzmite u razmatranje korišćenje Microsoft Power Apps da biste napravili poslovna rešenja bez kodova za Veb i mobilne uređaje.

Tabelu u Access veb aplikaciji možete da zaključate kako biste sprečili uređivanje ili brisanje podataka. Zaključavanje tabela je od pomoći kada u veb aplikaciju koju pružate korisnicima aplikacije želite da uključite uzorak podataka. Zaključavanje je naročito korisno kada planirate da distribuirate Access aplikaciju u katalog aplikacija ili SharePoint prodavnicu. Kada zaključate tabelu, kasnije možete da nadogradite veb aplikaciju bez zamene podataka koje su korisnici uskladištili u svojim instancama veb aplikacije.

Napomena: Opcija za zaključavanje tabela dostupna je samo za Access Veb aplikacije koje se nalaze naMicrosoft 365 ili SharePoint online lokacijama. Da biste videli opciju Zaključaj, na računaru ili uređaju morate da imate instaliran i Access 2013 sa Office 2013 servisnim paketom 1 (SP1) ili noviju verziju.

  1. Otvorite veb aplikaciju u programu Access i izaberite tabelu koju želite da zaključate iz birača tabela u levom oknu.

  2. Izaberite stavke Postavke/radnje > Zaključaj.

    Komanda „Zaključaj“ u meniju „Postavke“

    Pored imena tabele pojavljuje se ikona „Zaključaj“.

    Ikona „Zaključaj“ koja se pojavljuje na zaključanoj tabeli u programu Access

    Savet: Da biste otključali tabelu, pratite iste korake i izaberite stavku Otključaj.

Šta se dešava kada zaključate tabelu u Access veb aplikaciji?

Podaci u zaključanim tabelama su samo za čitanje za korisnike, što znači da niko ne može da ih uređuje iz programa Access niti iz pregledača. Ako treba da dodate podatke u zaključanu tabelu, prvo morate da je otključate, a zatim možete ponovo da je zaključate kasnije.

Kada korisnici nadograde aplikaciju tako što instaliraju novu verziju iz kataloga aplikacija ili SharePoint prodavnice, novi podaci iz zaključanih tabela zamenjuju podatke u aplikaciji. To bi trebalo a bude u redu, jer korisnici mogu da uskladište podatke samo u otključanim tabelama, a podaci iz otključanih tabela nisu uključeni u pakete aplikacija za primenu.

Autor aplikacije može da koristi makro podataka na primeni kako bi premestio podatke iz zaključane tabele u drugu tabelu kada se primeni nadogradnja. To čuva podatke krajnjeg korisnika i dodaje ih uz podatke autora aplikacije.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×