Zaključavanje ćelija u cilju zaštite

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pretpostavimo da je vaš šef želi da zaštiti radnu svesku, ali takođe želi da budu u mogućnosti da biste promenili nekoliko ćelija kada omogućite zaštitu u radnoj svesci. Pre nego što ste omogućili zaštite lozinkom, je otvorena neke ćelije u radnoj svesci. Sada kada vaš šef završi sa radom sa radnom sveskom, možete da zaključate ove ćelije.

Pratite ove korake da biste zaključali ćelije na radnom listu:

  1. Izaberite ćelije koje želite da zaključate.

  2. Na kartici Početak , u grupi Poravnavanje kliknite na malu strelicu da biste otvorili prozor iskačućeg menija Oblikovanje ćelija .

  3. Na kartici Zaštita potvrdite izbor u polju za potvrdu Zaključano , a zatim kliknite na dugme u redu da biste zatvorili iskačući prozor.

    BELEŠKU: Ako pokušate ove korake na radne sveske ili radnog lista koje niste zaštićen, videćete već su zaključane ćelije. To znači da su ćelije spremni za zaključan kada zaštitite radnu svesku ili radni list.

  4. Na kartici " Redigovanje " na traci, u grupi promene izaberite stavku Zaštiti list ili Zaštiti radnu svesku, a zatim ponovo primenite zaštitu. U članku Zaštita radnog lista ili Zaštiti radnu svesku.

    Savet: Najbolja praksa da biste otključali sve ćelije koje možda ćete želeti da promenite pre nego što zaštitite radni list ili radnu svesku, ali takođe možete da ih otključate pošto primenite zaštitu. Da biste uklonili zaštitu, jednostavno da uklonite lozinku.

Pored zaštite radnih svezaka i radnih listova, možete da zaštitite i formule.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Zaštita radnog lista

Zaštita radne sveske

Prikazivanje ili skrivanje formula

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×