Zajednički rad na dokumentu u programu Word Online

Da biste sarađivali sa nekim u programu Word Online, uredite dokument kao i obično, a ako drugi takođe uređuju dokument, program Word Online će vas obavestiti o njihovom prisustvu i pokazaće vam pasus na kojem rade. Ne postoji poseban režim koautorstva niti komanda za započinjanje zajedničkog rada na dokumentu.

Program Word Online vas kratko obavesti svaki put kada autori dođu i odu.

Obaveštenje o više autora

Uvek možete da vidite ko trenutno radi na dokumentu tako što ćete kliknuti negde pri vrhu prozora.

Pogledajte druge autore

Indikator u boji pokazuje vam koje delove dokumenta uređuju drugi.

Word Online vam prikazuje na kojim delovima dokumenta rade drugi autori

Otvaranje dokumenta u aplikaciji na računaru

Ako želite da unesete promene koje zahtevaju funkcije Word aplikacije na računaru, izaberite stavku Otvori u programu Word i nastavite sa uređivanjem. Na primer, možda poželite da dodate sadržaj ili bibliografiju čije stavke se automatski ažuriraju.

Napomena:  Koautorstvo u Word aplikaciji na računaru zahteva programe Word 2010, Word 2013 ili Microsoft Word za Mac 2011.

U Word aplikaciji na računaru obratite pažnju na to da u dokument ne unesete sadržaj ili funkcionalnosti koje će onemogućiti ostalim autorima da uređuju dokument u programu Word Online. Na primer, nemojte koristiti funkcije za dozvole kao što su ograničavanje uređivanja ili označavanje dokumenta kao krajnje verzije. Ako želite da ograničite pristup dokumentu, koristite funkcije za dozvole na lokaciji na kojoj je dokument uskladišten (OneDrive, Office 365 ili SharePoint).

Ako neko ipak sačuva dokument sa funkcijama koje program Word Online ne podržava, moći ćete i dalje da uređujete dokument kao koautor, ali ne više u programu Word Online. Ako svi u grupi imaju programeWord 2010, Word 2013 ili Word za Mac 2011, nastavite da radite zajedno u programu Word (izaberite stavku Otvori u programu Word i nastavite sa uređivanjem).

Ako neko u grupi nema jednu od ovih verzija programa Word, morate da uklonite nepodržane funkcije iz dokumenta da bi svi mogli da nastave sa zajedničkim radom u programu Word Online. Uradite sledeće:

  1. U programu Word Online izaberite stavku Otvori u programu Word (zahteva program Word 2003 ili njegovu noviju verziju ili Word za Mac 2008 12.2.9 ili njegovu noviju verziju).

  2. U Word aplikaciji na računaru uklonite nepodržane funkcije. Detalje o tome šta je podržano potražite u članku Razlike između korišćenja dokumenta u pregledaču i u programu Word.

  3. Sačuvajte dokument (pritisnite kombinaciju tastera CTRL+S u operativnom sistemu Windows ili kombinaciju tastera ⌘+S na Mac računaru).

  4. Ako ste koristili Word 2003, Word 2007 ili Word za Mac 2008 12.2.9, zatvorite Word kako bi ostali mogli da nastave sa zajedničkim radom na dokumentu u Word Online.

    Ako drugi autor sačuva dokument sa nepodržanim funkcijama pre nego što ste sačuvali dokument u programu Word Online možda nećete moći da sačuvate svoj rad u programu Word Online. Ako imate programe Word 2010, Word 2013 ili Word za Mac 2011, možete da sprečite gubljenje promena otvaranjem dokumenta u Word aplikaciji na računaru. Izaberite stavku Otvori u programu Word, kopirajte promene iz programa Word Online, a zatim ih nalepite u dokument u programu Word. Kada sačuvate dokument u programu Word, vaše promene se čuvaju na serveru.

Ako koautorstvo u programu Word Online ne funkcioniše

Ako zajednički rad na dokumentu ne funkcioniše u Word Online, uzrok tome može da bude to što je neko otvorio dokument u verziji programa Word koja ne podržava zajednički rad na dokumentu. Dokument možda sadrži funkcije koje nisu podržane za uređivanje u Word Online ili postoji neki drugi problem. Pomoć potražite u članku Rešavanje problema koautorstva Word dokumenata.

Napomena:  U sistemu SharePoint 2010 program Word Online ne podržava koautorstvo, ali možete da radite zajedno u programima Word 2010, Word 2013 i Microsoft Word for Mac 2011.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×