Zajednički rad na dokumentima sistema Office

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Sa Office je lako da radite sa drugima, uključujući osobe koje nemaju Microsoft Office, zato što možete da pošaljete veze dokumenata umesto priloga datoteka koje su Pregledajte (i uređivanje, ako ih) u Office Online. Koji čuva za skladištenje e-pošte i vas sprečava da sravni više verzija sistema istom dokumentu.

Da biste počeli sa radom, uskladištite dokument u usluzi OneDrive

Otpremite dokumente u OneDrive, a zatim ih delite.

Napomena:  Ako koristite Office Online za školu ili posao, evo informacija koje se odnose na timske biblioteke i OneDrive for Business.

Da biste poslali vezu, kliknite na dugme deli na vrhu prozora programa Office :

Kursor kliknuti na ikonu "Deli"

Kada vaši prijatelji kliknu na vezu koju šaljete, dokument se otvara u njihovom pregledaču.

E-poruka sa pozivom za primaoca da deli dokument

Da bi izvršili uređivanje, treba da kliknu na komandu za uređivanje u Office Online programu.

Stavka „Uredi u usluzi Excel Online“ u meniju „Uređivanje radne sveske“

Rad sa drugima u Office

Kada uređujete datoteke u sistemu Office možete videti obaveštenje koje drugi učesnici rade u datoteci. Nema tu specijalno trikova da biste počeli da radite zajedno na dokumentu. Uređivanja kao što to obično radite, a ako i druge osobe uređuju dokument, Office vas obaveštava o svoje prisustvo i pokazuje gde u datoteci rade.

Word Online vam prikazuje na kojim delovima dokumenta rade drugi autori

Osobe mogu raditi u Office 2010ili Office za Mac 2011, ili novijoj verziji.

Napomene: 

  • Pošto Office automatski čuva sve promene, na Opozovi radnju i ponovi radnju komande možda neće raditi onako kako očekujete.

  • U Excel, kada jedna osoba promeni redosled sortiranja ili filtrira podatke, prikaz menja za svakoga ko uređuje radnu svesku. Dakle, budem svestan za sortiranje i filtriranje, dok su ostale u radnoj svesci.

Rad sa drugima u OneNote

Ako beležnicu učinite dostupnom drugima za uređivanje, vaši prijatelji mogu da rade na njoj u isto vreme kad i vi. Ovo dobro funkcioniše za beležnice u kojima prikupljate informacije od grupe osoba, na primer sesiju za razmenu ideja ili grupni projekat. Beležnica funkcioniše kao Wiki stranica, gde svako može dati svoj doprinos. Možete videti ko je šta uradio i možete vratiti stranicu na prethodnu verziju ukoliko je neophodno.

Više autora koji rade u programu OneNote Web App

Ako vi ili druge osobe imaju OneNote 2010 ili noviju verziju, možete da radite u programu OneNote radne površine, web i mobilne aplikacije dok drugi osobe rade na istoj beležnici. Možete da delite beležnicu u OneDrive, kao što je Excel, Word i PowerPoint dokumente, ali možete da delite beležnicu u OneNote 2010 ili novijoj verziji.

Izaberite karticu Datoteka, a zatim na kartici Informacije, ispod imena beležnice izaberite stavku Pozovi ljude u ovu beležnicu.

Takođe pogledajte

Šta je to automatsko čuvanje?

Prikaz prethodnih verzija Office datoteka

Zajednički rad na dokumentu u programu Word Online

Istovremena saradnja na Excel radnim sveskama pomoću koautorstva

Rad na prezentaciji sa drugim osobama

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×