Zajednički rad na dokumentima na bilo kom mestu

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Uštedite vreme i e-poruke zajedničkim radom na dokumentu na mreži. Nakon što objavite dokument na lokaciji SharePoint ili OneDrive, svi u vašem timu će moći da ga otvore i unose izmene, čak i istovremeno.

Ako je dokument sačuvan na lokaciji OneDrive ili Microsoft SharePoint Server 2013, možete da radite na njemu u programu Word Online izborom stavke Uredi dokument > Uredi u programu Word Online.

Kada neko drugi otvori dokument, Word vas upozorava i postavlja obaveštenje na statusnu traku. Kliknite na obaveštenje da biste videli ko radi sa vama.

Imena autora koji rade na datoteci

Možete i da vidite gde druge osobe rade na dokumentu.

Ime autora na mestu na kojem on radi na dokumentu.

Svaki put kada sačuvate dokument, vaša uređivanja postaju dostupna drugim osobama koje rade na njemu. Oni vide vaša uređivanja čim sačuvaju svoj rad. Takođe i bilo koje promene koje oni unesu pojavljuju se na vašem ekranu sa zelenom pozadinom. Pozadina nestaje pri sledećem čuvanju dokumenta i ne pojavljuje se kada štampate dokument.

Pri uređivanju, najbrži imaju prednost. Kada započnete sa menjanjem teksta ta oblast se zaključava i niko ne može da zameni vaše promene. Međutim, ako neko započne uređivanje u isto vreme kad i vi ili ako neko radi na dokumentu dok nije na mreži, Word prikazuje eventualne konflikte pri sledećem čuvanju. Odaberite koje promene želite da zadržite.

Kada vam je potreban Word

Moguće je da ponekad nećete moći da uredite dokument u Word Online.

Na primer, ako dokument sadrži komentare ili praćene promene, Word Online će vas upitati da li želite da otvorite dokument u programu Word pre nego što bude moguće da unesete promene.

Više informacija o situacijama u kojima će možda biti potrebno da dokument otvorite u programu Word potražite u članku Razlike između korišćenja dokumenta u pregledaču i u programu Word.

Ako zajednički rad na dokumentu ne funkcioniše

Ako je zajednički rad na dokumentu onemogućen, proverite neku od sledećih stavki:

Verzija programa Word

Da li neko radi u programu Word 2007? Zajednički rad na dokumentu je moguć u programu Word 2013, Word 2010 i Word for Mac 2011, ali ne i u ranijim verzijama programa Word.

Tip datoteke

Je dokument .doc datoteke? Ako je, možete da radite zajedno tako što ćete da konvertujete dokument u .docx datoteku.

Označeno kao konačno

Da li je dokument već konačan? Ako je označen kao konačan i želite da napravite promene, izaberite stavku Ipak uredi na traci na vrhu dokumenta.

Postavke čuvanja

Da li je potvrđen izbor u polju za potvrdu Uskladišti nasumične brojeve da bi se poboljšala tačnost kombinovanja? (Izaberite karticu Datoteka > Opcije > Centar za pouzdanost > Postavke centra za pouzdanost > Opcije privatnosti. U odeljku Postavke određenog dokumenta potvrdite izbor u polju za potvrdu Uskladišti nasumične brojeve da bi se poboljšala tačnost kombinovanja.)

Postavke smernica

Da li su postavke smernica na mestu? Određene postavke Microsoft Office smernica sprečavaju zajednički rad, uključujući smernicu za onemogućavanje klijenta automatskog objedinjavanja, smernicu za onemogućavanje klijenta koautorstva i smernicu za onemogućavanje servera koautorstva.

Elementi unutar dokumenta

Da li dokument sadrži OLE objekte, makroe ili HTML grupe okvira? Da li telo dokumenta sadrži ActiveX kontrolu? Da li je dokument glavni dokument ili poddokument? Ako je na bilo koje od ovih pitanja odgovor potvrdan, koautorstvo neće funkcionisati.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×