Zahtevi za korišćenje PowerPoint YouTube funkcije

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pre nego što umetnete ili izgradite YouTube video zapisa u prezentaciju, proverite da li imate instalirano sve za svoju verziju PowerPoint.

Verzije programa PowerPoint

PowerPoint 2013

PowerPoint 2010

PowerPoint Online

PowerPoint za Android

PowerPoint 2013 RT

Da biste odredili koju verziju programa Office imate, pogledajte članak: koju verziju sistema Office koristim?

PowerPoint 2013

Da biste umetnuli ili ugradili vezu ka YouTube video zapisu, morate da instalirate ove ispravke i koristite ove verzije:

I jedan od ovih pregledača instaliran na vašem računaru:

Podržani su sledeći ugrađene kodove i formati video datoteka.

Šta

Određuje

Podržani ugrađeni kodovi

 • Novi iframe ugrađeni kodovi

  (Stariji „objekat” ugrađene kodove, koristi se za biti podržane, ali više ne su (septembar 2017) jer oni zahtevaju Shockwave Flash Player, što je YouTube ne podržava više.)

Podržani video formati

 • HTML5

PowerPoint 2010

YouTube video zapise na PowerPoint 2010 prestao da radi. YouTube nedavno (septembar 2017) obustavljene podrška za Adobe Flash Player, koji PowerPoint 2010 koristi u pozadini da reprodukujete YouTube video zapisa kada se ugradi na slajdu.

Kao rezultat te promene, više ne možete da reprodukujete video u programu PowerPoint 2010. Umesto toga, dobijate sledeću poruku o grešci: 

Ugrađeni fleš video zapisi više nisu podržani

U PowerPoint tim je ispituje ovaj problem u PowerPoint 2010, ali ne postoji jednostavno rešenje. Ako možete da koristite noviju verziju PowerPoint, YouTube video zapise i dalje radite na te druge verzije. PowerPoint Online je besplatna i može da se koristi sa Microsoft nalogom (Hotmail, outlook.com, live.com) i sa njima možete da umetnete i da reprodukujete YouTube video zapise. Pogledajte članak zahtevi za njega u sledećem odeljku ovog članka.

Pošto je problem sa YouTube video zapise u PowerPoint 2010 složene, preporučujemo vam da nadogradite ako možete da:

 • Možete da nadogradite Office 2010 na Office 2013 ili Office 2016 jer se oni ne oslanjaju na Adobe Flash Player za reprodukciju YouTube video zapisa, tako da nemaju iste probleme kakve PowerPoint 2010 sada ima.

  Da biste imali koristi od nadogradnje, potrebno je da koristite verziju operativnog sistema Windows koja podržava verziju sistema Office koju ste odabrali. Office 2013 zahteva Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 ili Windows 7. Office 2016 zahteva Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 ili Windows 7 sa servisnim paketom 1.

  Ako želite da uvek imate najnoviju verziju programa Office, možete da se pretplatite na Office 365. Kliknite da biste isprobali ili kupili i da biste uporedili pretplatu i jednokratnu kupovinu.

PowerPoint Online

YouTube možete da umetnete u prezentaciju u PowerPoint Online. Za YouTube video zapise da biste reprodukovali ispravno, morate da koristite ove verzije i imate instaliran navedeni ažuriranje:

 • Trenutna Online verzija

Ova YouTube funkcija nije dostupna za SharePoint Server 2010 ili 2013 korisnike koji koriste Office Web Apps.

I koristite jedan od ovih pregledača:

 • Internet Explorer 9 (pogledajte članak MS12-037)

 • Internet Explorer 10 ili novija verzija (preporučeno)

 • Mozilla Firefox 12 ili noviji

 • Apple Safari 5 ili noviji

 • Google Chrome 18 ili noviji

 • Microsoft Edge

Uputstva za umetanje video zapisa na slajdu potražite u članku Povezivanje sa video zapisom na lokaciji YouTube u programu PowerPoint Online.

Podržani su sledeći ugrađene kodove i formati video datoteka. Pored toga, u zavisnosti od kôd za ugradnju ne koristi, možda ćete morati programski dodatak Adobe Shockwave Player . Ovaj Player uključuje Flash Player koji je potreban za neke ugrađene kodove.

Šta

Određuje

Podržani ugrađeni kodovi

Podržani video formati

Neophodni programski dodaci

 • Za stare ugrađene kodove, Shockwave Flash Player mora da bude instaliran i uključen u pregledaču se reprodukovali svi video zapisi.

 • Za nove ugrađene kodove, Shockwave Flash Player je samo neophodna za video zapise koji nemaju dostupan HTML5 tok.

PowerPoint za Android

U PowerPoint za Android, možete da pogledate YouTube video zapisa koji je dodat u prezentaciji, ali ne možete umetnuti YouTube video zapisa.

PowerPoint 2013 RT

Da biste umetnuli ili ugradili vezu ka YouTube video zapisu, morate da instalirate ove ispravke dostupne od 13. maja 2014.:

Trebalo bi i da koristite pregledač Internet Explorer 10 ili noviju verziju.

Podržani su sledeći ugrađene kodove i formati video datoteka.

Šta

Određuje

Podržani ugrađeni kodovi

Podržani video formati

 • HTML5

Ako i dalje imate problema, pročitajte članak: Da li imate problema prilikom reprodukcije video zapisa ili zvuka?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×