Zahtevanje pristupa internim izvorima podataka

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

[ Power Query verzija 2.1 0 ]

Ako nemate pristup osnovnom izvoru podataka za deljeni upit u usluzi Power BI za Office 365, ne možete da uvezete podatke. Prvo morate da dobijete pristup. Kontrolori podataka mogu da obezbede informacije o načinima na koje korisnici mogu da zatraže pristup izvorima podataka u usluzi Power BI navođenjem e-adrese ili URL-a za izvor podatka koji se može koristiti za zahtevanje pristupa izvoru podataka. To vam omogućava da ojačate sve postojeće sisteme za upravljanje zahtevima u preduzeću, ako su zasnovani na e-pošti ili URL adresama. Više informacija o navođenju informacija o zahtevu za pristup za izvor podataka u usluzi Power BI potražite u članku Upravljanje informacijama o izvoru podataka pomoću portala „Upravljanje podacima“.

Kada se informacije o zahtevu za pristup navode u usluzi Power BI za izvor podataka, informacije se predstavljaju kad korisnici bez pristupa izvoru podataka pokušaju da se povežu sa izvorom podataka. Korisnici tada mogu da zatraže pristup izvoru podataka direktno iz alatke Power Query pomoću informacija navedenih za izvor podataka u usluzi Power BI.

Da biste zatražili pristup izvoru podataka koristeći Power Query:

  1. Pomoću opcije Pretraga na mreži u programskom dodatku Power Query pronađite i koristite deljeni upit. Više informacija potražite u članku Pronalaženje i korišćenje deljenih upita.

  2. Kad izaberete opciju DODAJ U RADNI LIST ili FILTRIRAJ I OBLIKUJ u pregledu podataka za deljeni upit, videćete vezu Zahtevaj pristup na sledećem ekranu ako nemate pristup osnovnom izvoru podataka i ako je e-adresa ili URL zahteva pristupa za izvor podataka obezbeđen na portalu „Upravljanje podacima“. Izaberite stavku Zahtev za pristup.

    Zahtevanje pristupa izvoru podataka

  3. U zavisnosti od toga kako su podešene informacije o zahtevu za pristup za izvor podataka na portalu „Upravljanje podacima“, od vas će se tražiti da pošaljete e-poruku ili da zahtevate pristup putem URL adrese. Za e-poruku, podrazumevani klijent e-pošte će se pokrenuti sa unapred kreiranom radnom verzijom e-poruke koja se šalje na ID e-pošte naveden za dozvole zahteva za pristup na portalu „Upravljanje podacima“. Više informacija o načinu navođenja informacija o zahtevu za pristup za izvor podataka potražite u članku Upravljanje informacijama o izvoru podataka pomoću portala „Upravljanje podacima“.

    Savet: Detalje izvora podataka možete da vidite klikom na strelicu pored imena izvora podataka i izborom veze Prikaži na portalu. To će vas odvesti na portal „Upravljanje podacima“ sa prikazom filtriranim tako da prikazuje samo izabrani izvor podataka. Više informacija potražite u članku Prikaz izvora podataka pomoću portala „Upravljanje podacima“.

    Prikaz informacija o izvoru podataka na portalu

Srodne teme

Upravljanje informacijama o izvoru podataka pomoću portala „Upravljanje podacima“

Pronalaženje i korišćenje deljenih upita

Dodatne informacije o ulozi održavaoca podataka u upravljanju podacima

Pomoć za iskustvo upravljanja podacima u dodatku Power BI za Office 365

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×