Zadržavanje propratnih pisama uz biografiju u programu Word

Zadržavanje propratnih pisama uz biografiju u programu Word

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Elektronsko traženje posla zahteva veštinu. Čuvanje propratnog pisma uz biografiju, u jednom dokumentu, smanjuje mogućnost gubitka tog impresivnog pisma i jednostavnije je potencijalnom poslodavcu da ga odštampa. Ovo je jedan način da optimizujete svoje vreme i možda impresionirate menadžera za zapošljavanje.

Kreiranje odeljaka za propratno pismo i biografiju

Da biste imali propratno pismo i biografiju zajedno u programu Word 2013 ili 2016, možete ih kreirati u istom dokumentu i koristiti zaseban odeljak za svaki, sa različitim informacijama i oblikovanjem.

Napomena: Istu tehniku možete koristiti za kreiranje naslovnih stranica, sadržaja i drugih stranica na kojima želite različite margine, zaglavlja i podnožja.

1. korak: umetanje preloma odeljka

  1. Na kartici Datoteka izaberite stavke Opcije > Prikaz i unutar stavke Uvek prikaži na ekranu ove oznake za oblikovanje potvrdite izbor u polju za potvrdu Oznake pasusa.

  2. U dokumentu kliknite na mesto gde želite da umetnete prelom odeljka za propratno pismo.

  3. Na kartici Raspored na stranici (Word 2013) ili Raspored (Word 2016) kliknite na strelicu nadole pored stavke Prelomi.

  4. U okviru Prelomi odeljaka kliknite na dugme Sledeća stranica.

Propratno pismo i biografija sa prelomom odeljka

1 Zaglavlje propratnog pisma

2 Podnožje propratnog pisma

Slika oblačića Zaglavlje biografije

Slika oblačića Prelom odeljka

2. korak: pravljenje drugačijeg zaglavlja i podnožja u odnosu na prethodni odeljak

  1. Kliknite na prvu stranicu biografije.

  2. U okviru stavke Umetanje izaberite stavku Zaglavlje, a zatim stavku Uredi zaglavlje.

  3. Kliknite bilo gde u zaglavlju, a zatim u okviru stavke Alatke za zaglavlje i podnožje, na kartici Dizajn izaberite stavku Poveži sa prethodnim.

    Savet: Stavka Isto kao prethodno će nestati iz oblasti zaglavlja.

  4. Ponovite 2. i 3. korak za podnožje.

Pošto podesite zasebne odeljke, možete menjati raspored sa jedne stranice na sledeću i podesiti različite margine, brojeve stranica i ostala oblikovanja stranice za pismo i biografiju. Možete čak i primeniti različite postavke stranice na istoj stranici ako podelite stranicu u odeljke. Kada podesite margine i ostale postavke oblikovanja stranice, uverite se da ste izabrali odgovarajuću opciju (Ovaj odeljak, Od ovog mesta ili Ceo dokument) u polju Primeni na u dijalogu Podešavanje stranice (dostupno ako kliknete na pokretanje dijaloga u donjem desnom uglu grupe Podešavanje stranice na kartici Raspored na stranici).

Propratno pismo i biografija sa različitim zaglavljima i podnožjima

1 Zaglavlje propratnog pisma

2 Podnožje propratnog pisma

Slika oblačića Zaglavlje biografije

Slika oblačića Podnožje biografije

Na ovoj ilustraciji, propratno pismo koristi standardni format za kontakt i druge informacije u zaglavlju i podnožju (na primer ime, adresa, e-adresa i broj telefona). Zaglavlje i podnožje na prvoj stranici biografije je prazno. Druga stranica biografije sadrži ime kandidata i traženu poziciju u zaglavlju i broj stranice u podnožju. Stranica 2 biografije je zapravo treća stranica u dokumentu.

Podaci o autoru     Karen Hoferber je sertifikovani profesionalni pisac biografija i viši pisac biografije na ResumePower.com. Menjanje karijere? Pogledajte Na karijere promena biografije od Kim Ajzak i Karen Hoferber za pomoć. Možete da se obratite Karen na ResumePower.com.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×