Zašto vidim poruku „Nije moguće pomerati objekte izvan radnog lista” u programu Excel?

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ponekad sledeću poruku sprečava umetnu ili skrivanje kolone ili redove na radnom listu.

Cannot shift objects off sheet message box

Ako vidite ovu poruku, pogledajte sledeće tabele da biste moguća rešenja.

Problem

Zašto se to dešava i šta činiti

Ne možete umetnuti redove ili kolone

Poruka „Nije moguće pomerati objekte izvan radnog lista” se pojavljuje kada pokušate da umetnete redove ili kolone u radnom listu i opciju ništa (Sakrij objekte) je izabran u odeljku za objekte Prikaži u Excel opcije. Ovo je poznat grešaka u nekim verzijama programa Excel. Iako ova opcija nije izabrana podrazumevano, je moguće da biste podesili slučajno tako što ćete pritisnuti određeni tasterske prečice (CTRL + 6).

Da biste izbegli greške, morate da promenite postavku iz ništa (Sakrij objekte) za sve. Najbrži način da to uradite je tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera CTRL + 6.

Alternativno, možete da promenite postavku u dijalogu opcije programa Excel. Da biste to uradili,

  1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Više opcija.

    Napomena: U Excel 2007, kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Excel opcije.

  2. Na kartici Više opcija , pomerite se do postavki Opcije prikaza za ovu radnu svesku . U okviru za objekte Prikaži, izaberite sve umesto ništa (Sakrij objekte).

    Options for showing and hiding objects in Excel Options dialog box

Možda će biti da ste namerno sakrili objekte u radnoj svesci. Na primer, ako imate veliki broj objekata u radnoj svesci, odlučuje da biste sakrili te objekte može da radna sveska još odaziva. Ako je tako, možete da koristite tastersku prečicu (CTRL + 6) da biste se prebacivali između sakrivanja i prikazivanja objekata.

Ne možete da umetnete ili sakrivanje kolona

Ako poruka „Nije moguće pomerati objekte izvan radnog lista” (ili na sličan način sroиen poruku) i dalje da se pojavi čak i nakon primene na prethodnu rezoluciju, možda postoji objekte kao što su komentari, slike ili grafikona u ćelije do kraja koordinatne mreže na radnom listu.

Iznos kolone možete sakriti ili Umetanje je ograničena na željenu veličinu kolona između desne ivice objekta i poslednje kolone na radnom listu (kolona XFD). Ako broj kolona koje želite da sakrijete ili Umetanje nigde drugde na radnom listu je veći od taj broj, objekat će se prebaciti izvan radnog lista i videćete poruku.

Generalno, možete da rešite ovaj problem tako što ćete pronaći problematične objekat i ili brisanje ili premestiti dalje od završetka radnog lista. Evo nekoliko saveta za pronalaženje objekata:

  • Da biste brzo premestili na poslednju ćeliju u redu ili koloni, pritisnite taster END, a zatim pritisnite taster sa strelicom nadesno ili taster strelica nadole.

  • Prelazak na poslednju ćeliju na radnom listu koji sadrži podatke ili oblikovanje, kliknite na kombinaciju tastera CTRL + END.

  • Da biste brzo pronašli i uklonili komentare, pritisnite taster F5. U dijalogu Idi na kliknite na dugme Specijalno. Izaberite stavku Komentari, a zatim kliknite na dugme u redu. Da biste izbrisali komentar, kliknite desnim tasterom miša na ćeliju koja sadrži komentar, a zatim kliknite na dugme Izbriši komentar.

  • Da biste brzo pronašli grafičke objekte, uključujući grafikone i dugmad, pritisnite taster F5. U dijalogu Idi na kliknite na dugme Specijalno. Izabrali objekte, a zatim kliknite na dugme u redu. Kada pronađete objekat, možete da izbrišete ili da biste ga premestili.

Napomena: Ovaj problem se obično javlja kada umetnete ili sakrivanje kolona. Isti problem može doći za redove, iako se neće biti uobičajeni zbog ograničenja velikih redova u programu Excel 2007, što olakšava manja je verovatnoća da imate postavljen objekata na kraju radnog lista.

Više informacija i dodatne savete za rešavanje problema potražite u članku poruku o grešci kada pokušate da sakrijete kolone u programu Excel: „Nije moguće pomerati objekte izvan radnog lista”.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×