Zašto sam dobio e-poruku u kojoj se navodi da će vaš nalog biti izbrisan?

Zašto sam dobio e-poruku u kojoj se navodi da će vaš nalog biti izbrisan?

Ako niste koristili nalog OneDrive u protekle dve godine, dobićete ovo upozorenje e-pošte. 

Snimak ekrana e-poruke

Ako primite e-poruku ovako, to je zato što:

  • Niste koristili OneDrive nalog dve godine.

  • Koristili ste poslovni ili školski nalog da biste kreirali lični Microsoft nalog pre nekoliko godina. To je možda bilo za Xbox, Skype ili Outlook.com, ali je rezultiralo iOneDrive naloga.

Napomene: 

  • Vaš OneDrive nalog se zamrzava ako ga ne koristite duže od godinu dana ili ako premašite ograničenje OneDrive skladišta duže od tri meseca.

  • Ova e-poruka se primenjuje samo na lični nalog koji ste povezali sa onedrive.com. Nije primenljivo ako imate pretplatu na SharePoint online, koja uključuje OneDrive for Business.

  • Datumi mogu da se razlikuju, slika je primer.

Šta da radim?

Ako niste sigurni da li koristite lični OneDrive, prijavite se u OneDrive.com da biste ponovo aktivirali i pregledali nalog.

Da li je ovo phishing e-pošta?

E-poruke iz Email@mail.onedrive.com su originalne Microsoft Communications i odnose se na ličnuOneDrive (OneDrive.com).

Saveti: 

  • Ako niste sigurni da li je e-poruka legitimna ili ne, nemojte da kliknete na vezu e-pošte, ali se prijavite u OneDrive.com da biste ponovo aktivirali i pregledali nalog. 

  • Ako i dalje verujete da je e-poruka phishing, kopirajte i nalepite phishing poruku sa prevarom u praznu novu poruku kao prilog i pošaljite je na Phish@office365.microsoft.com

Mogu li da objedinim Microsoft i Office 365 poslovne ili školske naloge?

Ne. Lični Microsoft nalozi i Office 365 poslovni ili školski nalozi ne mogu se objediniti, ali se mogu koristiti rame uz rame. Pročitajte više na kom mogu da objedinim lične i poslovne Microsoft naloge?

Saznajte više

Još ispravki za nedavne probleme sa programom OneDrive

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku.

Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×