Zašto ne mogu da uredim ovu datoteku?

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako dokument, radni list ili prezentacija zaključana za uređivanje i nije moguće otvoriti, možda je datoteka je već uređuje neke druge osobe ili imaju odjavio datoteku. Hajde da pogledamo brzo na neki od razloga zašto možda nećete moći da uredite datoteku.

Datoteka je zaključana zbog prethodne pada

Ako ste prethodno imali pada sa je datoteka otvorena, je moguće da aplikacija i dalje nije zaključana. To je obično razlog kada otvorite datoteku i piše da je datoteka samo za čitanje zato što već imate ga otvorili. 

Jedno da pokušate da je obično izlaska softver, a zatim ponovnog pokretanja računara, koju treba da izazove Zaključaj će biti objavljen.

Drugi autor je odjavio datoteku

Ako otvorite datoteku uskladištenu na SharePoint lokaciji, na njoj istovremeno može da radi više osoba. Ali ako odjavite datoteku pre nego što je otvorite, drugi autori će biti zaključani sve dok je ponovo ne prijavite.

Ako je za biblioteku dokumenata u kojoj je datoteka uskladištena uključeno obavezno odjavljivanje, funkcije koautorstva nisu dostupne.

Drugi autor koristi drugu verziju sistema Office aplikacija

Ako autor otvara dokument u prethodnoj verziji sistema Office aplikaciju, funkcionalnost koautorstva nije dostupna. Na primer, ako se datoteka otvori u programu Word ili Excel 2010 zatim koautorstva nije dostupna.

Server ne podržava funkcionalnost koautorstva

Funkcionalnost koautorstva je dostupna kada je dokument sačuvan na SharePoint Foundation lokaciji koja podržava radne prostore, SharePoint Onlineili na OneDrive. Ako je datoteka sačuvana na neku drugu vrstu servera, međutim, moguće je da je uskladištena na server ne podržava koautorstvo.

Takođe je moguće da je administrator smernica u vašoj organizaciji onemogućio funkcionalnost koautorstva bilo na serveru ili na vašem računaru.

Format datoteke nije kompatibilan sa funkcionalnošću koautorstva

Funkcionalnost koautorstva možete koristiti sa OpenXML datoteke (kao što su .docx ili .xlsx). Funkcionalnost koautorstva nije dostupna za .doc datoteka (Microsoft Word 93-2007 formatu), .rtf datoteke ili druge oblike.

Nemate dozvole za uređivanje za ovu datoteku

Ako nemate dozvolu uređivanja za tu datoteku, funkcionalnost koautorstva nije dostupna.

Druge funkcije koje ne mogu da se koriste sa funkcionalnošću koautorstva

Funkcionalnost koautorstva nije dostupna ako je dokument označen kao dovršen ili ako sadrži sledeće:

  • Information Rights Management ili upravljanje digitalnim pravima

  • Šifrovanje

  • ActiveX kontrole

Funkcionalnost koautorstva nije dostupna ako je dokument master dokument ili poddokument ili ako je izabrana opcija Uskladišti nasumične brojeve da bi se poboljšala tačnost kombinovanja u datoteku > Opcije > Centar za pouzdanost > Postavke centra za pouzdanost > opcije privatnosti.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×