Zašto ne mogu da izoštrim sliku?

Microsoft Office Picture Manager je alatka sistema Microsoft Office koju možete da koristite za upravljanje, uređivanje ili deljenje slika. Ne podržava sve funkcije uređivanja koje su podržane u programu Microsoft Photo Editor, kao što je mogućnost izoštravanja slike.

Za široki opseg mogućnosti uređivanja slika preporučuje se da radite u programu kao što je Microsoft Digital Image Pro. Ako ste se nadogradili na sistem Microsoft Office 2003 sa sistema Office XP, možete da ponovo instalirate Photo Editor sa vašeg Microsoft Office XP CD-ROM-a.

Uređivanje funkcija koje alatka Picture Manager ne podržava

Sledeće funkcije koje su bile dostupne u programu Photo Editor nisu dostupne u alatki Picture Manager. Ove funkcije možete da pronađete u većini programa koji uređuju slike, ako što je Microsoft Digital Image Pro.

Efekti    Izoštravanje, Ublažavanje, Negativ, Uklanjanje mrlja, Posterizacija, Ivica, Kreda i ugalj, Reljefni tekst, Grafička olovka, Hartija za pisanje, Vodene boje, Vitraži, Pečat, Tekstura.

Alatke    Razmazivanje, Izoštravanje, Postavi prozirnu boju.

Preuzimanje slika    Sa skenera ili fotoaparata ne možete da kreirate novu sliku. (U operativnom sistemu Microsoft Windows XP, mogućnost kreiranja nove slike sa skenera ili fotoaparata je ugrađena u program Microsoft Windows Explorer.)

Slika    U alatki Picture Manager je dostupno manje opcija za ispravljanje boja nego u programu Photo Editor. Posebno, ne postoji Gama prilagođavanje i ne možete da primenite ispravke na samo jednu od tri komponente boje crvena-zelena-plava (RGB).

Svojstva    Ne možete tačno da navedete rezoluciju slike u tačkama po inču (dpi) ili dubinu boje slika.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×