Zašto Access želi da unesem vrednost parametra?

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ponekad kada otvorite Access objekat (kao što je tabela, upit, obrazac ili izveštaj), Access prikazuje dijalog Unošenje vrednosti parametra . Access prikazuje ovaj dijalog kada otvorite objekat koji sadrži identifikatora ili izraz koji Access ne može da tumačenje.

U nekim slučajevima, ovo je ponašanje koje želite. Na primer, autor baze podataka kreirali upit koji omogućava vam da unosite informacije svaki put kada se upit pokrene, kao što su datum početka ili broj ID zaposlenog. Zahtev za mogu izgledati kao ovo:

Prikazuje primer očekivani unošenje vrednosti parametra dijaloga, sa identifikator sa oznakom „Unesite ID zaposlenog”, polje u koje možete da unesete vrednost i dugmad u redu i Otkaži.

Međutim, u ostalim slučajevima ne želite ovaj dijalog da se pojavi. Na primer, ste možda napravili neke promene dizajna baze podataka. Sada, kada otvorite objekat, Access prikazuje dijalog neočekivano sa porukom ne razumete.

Prikazuje primer neočekivane unošenje vrednosti parametra dijaloga, sa identifikator sa oznakom „SomeIdentifier”, polje u koje možete da unesete vrednost i dugmad u redu i Otkaži.

Ovaj članak pruža procedure da biste ispitali zašto je Access može biti zahtevanje vrednost parametra i kako mogu da zaustavim zahteve.

Napomena: Ovaj članak se ne odnosi na Access Veb aplikacije – tip baze podataka pomoću programa Access dizajnirate i objavite na mreži u Office 365 ili SharePoint.

Zaustavljanje zahtev za vrednost parametra

Da biste zaustavili dijalogu Unošenje vrednosti parametra pojavi, morate da proveri sve izraze koji su povezani sa objekat koji radite sa i da pronađe identifikator koji dovodi do pojavljivanja dijaloga. Zatim, morate ispraviti identifikator ili sintaksu izraza koji sadrži identifikator.

Veze ka dodatnim informacijama o sintaksi izraza potražite u odeljku Takođe pogledajte.

Kada se pojavi neželjeni dijalog Unošenje vrednosti parametra , imajte u vidu identifikator ili izraz koji je naveden u dijalogu. Na primer, „SomeIdentifier” kao što je prikazano na sledeći snimak ekrana.

Prikazuje primer neočekivane unošenje vrednosti parametra dijalog "" sa roze okvir oko identifikator oznaku „SomeIdentifier”, polje u koje možete da unesete vrednost i dugmad u redu i Otkaži.

Zatim kliknite na dugme Otkaži i nastavite sa jednom od sledećih procedura, u zavisnosti od tipa objekta koji otvarate kada se pojavi dijalog. Procedure obezbedite Opšta uputstva za ispitivanja izraza u različiti tipovi objekata. Međutim, određene promene koje morate zavise od struktura baze podataka.

Tipografske greške u upitima su čestih uzroka neželjenih parametarskog upita. Kao što je pomenuto ranije, prilikom dizajniranja upita za traženje vrednosti parametara kada se pokrene, pojavljuje se dijalog Unošenje vrednosti parametra po svom dizajnu. Međutim, ako ste sigurni da upit ne bi trebalo da traži vrednost parametra, koristite ovu proceduru da ispitate upit neispravnih izraza.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na upit u oknu za navigaciju, a zatim izaberite stavku Prikaz dizajna.

 2. Ispitajte identifikatore i izraze u redu Polje i u redovima Kriterijumi i utvrdite da li se tekst poklapa sa tekstom koji je prikazan u dijalogu Unošenje vrednosti parametra. Konkretno, ako jedna ćelija u redu Polje sadrži vrednost kao što je Expr1: [identifikator], to je možda uzrok pojavljivanja dijaloga za traženje parametra.

  Upit koji sadrži izraz koji dovodi do pojavljivanja dijaloga „Unesite vrednost parametra“

Veze ka dodatnim informacijama o načinu kreiranja parametarskih upita potražite u odeljku Takođe pogledajte.

Vrh stranice

Ako se dijalog Unošenje vrednosti parametra pojavi kada otvorite izveštaj, sledite ove korake kako biste ispitali svojstva izveštaja:

 1. Kliknite desnim tasterom miša na izveštaj u oknu za navigaciju, a zatim izaberite stavku Prikaz dizajna.

  Napomena: Pre nego što nastavite, utvrdite da li kontrola u izveštaj prikaza zeleni trougao u njihove gornji levi ugao. Trougao znači da ne može da pristupa procenu identifikatora ili izraz u svojstvo Izvor kontrole kontrole. Ako kontrole koje prikazuju zeleni trougao, posebno obratite pažnju na te kontrole u nastavku ove korake.

  Izveštaj koji sadrži okvir za tekst sa nepravilno napisanim identifikatorom

 2. Ako okno zadatka List sa svojstvima nije prikazan, pritisnite taster F4 da biste ga prikazali.

 3. U oknu zadatka List sa svojstvima izaberite karticu sve .

 4. Izaberite kontrolu koja prikazuje podatke u izveštaju (kao što je okvir za tekst, za potvrdu ili kombinovanog okvira). Ako kontrole koje prikazuju zeleni trougao koja se pominje u koraku 1, kliknite na jednu od tih kontrola prvi put.

 5. U oknu zadatka List sa svojstvima, ispitajte svojstvo Izvor kontrole za identifikator koji je prikazan u dijalogu Unošenje vrednosti parametra, a zatim ako je potrebno izmenite izraz.

 6. Ponovite korake 4 i 5 za druge kontrole izveštaja dok ne nađete izraz koji stvara problem.

 7. Ako i dalje ne možete da pronađete problem, proverite postojanje neispravnih izraza u oknu grupa, sortiranje i ukupno :

  • Ako okno grupa, sortiranje i ukupno nije prikazano, na kartici Dizajn , u grupi Grupisanje & ukupne vrednosti izaberite stavku Grupiši i Sortiraj.

  • Ako „Grupisanje po izraz” ili „Sortiraj po izraz” se prikazuje u red u okno " grupa, sortiranje i ukupno ", izaberite reč „izraz” da biste otvorili izradu izraza, gde možete da pregledate izraz i po potrebi izmenite.

Vrh stranice

Ako dijalog Unošenje vrednosti parametra pojavi svaki put kada otvorite obrazac, neispravni izraz se možda u osnovni upit. Ispitajte osnovni upit da biste pronašli neispravni izraz.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na obrazac u oknu za navigaciju, a zatim izaberite stavku Prikaz dizajna.

 2. Ako okno zadatka List sa svojstvima nije prikazan, pritisnite taster F4 da biste ga prikazali.

 3. Uverite se da je izabrana stavka obrazac u listi na vrhu okna zadatka List sa svojstvima , a zatim izaberite karticu sve .

 4. Ispitajte svojstvo Izvor zapisa . Ako ona sadrži ime upita ili SQL izraza, izaberite jednu od identifikatore u instrukciji netačna i uzrokuje dijalog Unošenje vrednosti parametra okvir da se pojavi. Izaberite polje za svojstvo Izvor zapisa , a zatim izaberite stavku pravljenje dugme Dugme „Graditelj“ .

 5. Koristite proceduru u odeljku Ispitajte izraze u upitu da biste pronašli neispravni izraz.

  Važno: Da biste sačuvali promene upita kada završite, zatvorite upit, a zatim sačuvajte obrazac pre nego što prebacite nazad u prikazu obrasca. U suprotnom, sve promene koje ste napravili u upit će se izgubiti.

Vrh stranice

Neispravni izraz u svojstvo Izvor reda kontrole kombinovanog okvira ili liste okvira mogu da dovedu do dijalogu Unošenje vrednosti parametra pojavi. U nekim slučajevima, dijalog ne prikazuje dok pokušate da koristite kontrolu. Koristite ovu proceduru da biste ispitajte svojstvo Izvor reda kontrole:

 1. Kliknite desnim tasterom miša na obrazac u oknu za navigaciju, a zatim izaberite stavku Prikaz dizajna.

 2. Kliknite na kombinovani okvir ili okvir sa listom koji želite da ispitate.

 3. Ako okno zadatka List sa svojstvima nije prikazan, pritisnite taster F4 da biste ga prikazali.

 4. Izaberite karticu Podaci i zatim ispitajte svojstvo Izvor reda i utvrdite da li se tekst podudara sa tekstom u dijalogu Unošenje vrednosti parametra .

Vrh stranice

Ako Access prikazuje dijalog Unošenje vrednosti parametra svaki put kada otvorite tabelu, neispravni izraz se najverovatnije nalazi u svojstvu Izvor reda polja za pronalaženje u toj tabeli.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na tabelu u oknu za navigaciju, a zatim izaberite stavku Prikaz dizajna.

 2. Da biste utvrdili da li je polje je polje za pronalaženje, izaberite ime polja, a zatim u okviru Svojstva polja, izaberite karticu " Pronalaženje ". Ako kartica sadrži polje za svojstvo Izvor reda , polje je polje za pronalaženje. Ispitajte svojstvo Izvor reda . Ako ona sadrži SQL izraza, izaberite jednu od identifikatore u instrukciji netačna i uzrokuje dijalog Unošenje vrednosti parametra okvir da se pojavi.

Napomena: Tabela može imati više polja za pronalaženje, zato obavezno proverite karticu „Pronalaženje“ za svako polje.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Vodič za sintaksu izraza

Dodavanje funkcija u Access izraze

Korišćenje parametara za traženje unosa prilikom pokretanja upita

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×