Zaštita ličnih informacija i njihova privatnost

Pošto se može desiti da vam neko ukrade ime, adresu, broj telefona i identitet ili da ih javno objavi, Microsoft Office, Windows i Internet Explorer mogu da vam pomognu da povećate privatnost i bezbednost svojih ličnih informacija. Sledeće veze vas vode do uputstava koja će pomoći vama, vašoj porodici i vašem preduzeću da zaštitite svoju najvredniju imovinu: lične informacije.

Prevara na mreži i phishing

Zaštita od prevare počinje razumevanjem prevara i vrsta aktivnosti koje vas izlažu riziku od prevare. Da biste saznali kako da prepoznate verovatne prevare i prakse koje će vam pomoći da se zaštitite, pogledajte članak Zaštitite se od phishing shema i drugih oblika prevara na mreži.

Moja privatnost u sistemu Office

Kad koristite Office programe, važno je da znate da se vaše lične informacije skladište u datoteci, na primer Autor (vaše ime), Menadžer, Preduzeće i Poslednji sačuvao. Dodatne informacije koje mogu da ostanu u dokumentu jesu skriveni tekst, korigovani tekst, kodovi polja ili vaša e-adresa. Te informacije možete da izbrišete pomoću uputstava u sledećim člancima.

lične i privatne informacije, napredna svojstva u programu Word 2016
Primeri ličnih informacija sačuvanih u svojstvima Word dokumenata

Koju verziju sistema Office koristim?

Uputstva o tome kako da ustanovite koju verziju sistema Office koristite potražite u članku Koju verziju sistema Office koristim?

Office 2010, Office 2013 i Office 2016

Centar za pouzdanost u sistemu Office predstavlja mesto na kojem možete da konfigurišete postavke koje će vam pomoći da zaštitite privatnost i bezbednost računara i dokumenata. Ako su vam potrebne dodatne informacije o centru za pouzdanost, pročitajte članak Prikaz opcija i postavki u centru za pouzdanost

Možete obezbediti da lične informacije ne dospeju u ruke pogrešnih osoba tako što ćete ih ukloniti iz Office dokumenata. Uputstva za uklanjanje ličnih informacija potražite u temi Uklanjanje skrivenih podataka i ličnih informacija putem ispitivanja dokumenata (Word, Excel, PowerPoint, Visio).

Moja privatnost u operativnom sistemu Windows

Možete da koristite sledeća uputstva za svoj operativni sistem da biste se uverili da su vaša privatnost i lične informacije zaštićene. Ako niste sigurni u to koju verziju operativnog sistema Windows imate instaliranu, kliknite na sledeću vezu.

Koju verziju operativnog sistema Windows imam?

Da biste automatski otkrili verziju operativnog sistema Windows koja se koristi na računaru, pogledajte članak Koju verziju operativnog sistema Windows imam?

Windows 7: InPrivate pregledanje

InPrivate pregledanje sprečava da Internet Explorer skladišti podatke o sesiji pregledanja. To vam pomaže da drugima koji koriste vaš računar onemogućite da vide veb lokacije koje ste posetili i sadržaj koji ste gledali na vebu. Više informacija o InPrivate pregledanju potražite u članku InPrivate pregledanje.

Windows Vista: Windows zaštitnik

Windows zaštitnik je bezbednosna alatka za operativni sistem Windows Vista koja pomaže u otkrivanju i uklanjanju špijunskog softvera sa računara. Više informacija o Windows zaštitniku potražite u članku Korišćenje Windows zaštitnika

Vrh stranice

Moja privatnost u programu Internet Explorer

Dok kupujete, pregledate, igrate igre ili preuzimate slike, možete dodatno da zaštitite privatnost kada koristite Internet Explorer.

Koju verziju programa Internet Explorer imam?

Ako kliknete na sledeću vezu, možete automatski da otkrijete verziju pregledača Internet Explorer koju koristite na računaru: Koju verziju pregledača Internet Explorer imam?

Internet Explorer 8

Saznajte više o postavkama kolačića, blokatoru iskačućih prozora i InPrivate pregledanju.

Bezbednosne funkcije i funkcije privatnosti u pregledaču Internet Explorer 8

Vrh stranice

Internet Explorer 7

Ako koristite Internet Explorer 7, možete sprečiti da postanete žrtva prevare i krađe identiteta tako što ćete prilagoditi postavke privatnosti pregledača. Više informacija potražite u članku Promena postavki privatnosti u pregledaču Internet Explorer (verzije 7 i 8)

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×