Zaštita datoteka u slučaju pada sistema

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pada dogoditi. Nestane struje. I ponekad ljudi slučajno zatvorite datoteku bez čuvanja.

Ako ste već naišli na zatvaranje dokumenta i pojavljivanje okna zadatka Spasavanje dokumenta, pogledajte članak Oporavak Office datoteka.

U međuvremenu, evo nekih načina da biste izbegli gubitak podataka prilikom aplikacije odjednom prestane da radi.

Da biste izbegli gubitak kada neočekivano se dešava, čuvanje datoteka u OneDrive ili SharePoint i koristite Automatsko čuvanje da biste sačuvali promene stalno.

Važno: Ako ne koristite Automatsko čuvanje ili ako se vaša datoteka se skladišti u usluzi OneDrive ili SharePoint, dugme " Sačuvaj " je prijatelja. Da biste bili sigurni da ne biste izgubili najnovije rad, izaberite stavku Sačuvaj Slika dugmeta (ili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + S) često.

Kao dodatni štite, možete podesiti automatsko spasavanje u aplikaciji.

  1. Idite na datoteka > Opcije > Sačuvaj.

  2. Uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu Sačuvaj informacije o automatskom spasavanju svakih x minuta.

  3. Uverite se da je izabrano polju Zadrži poslednju autorecovered verziju ako zatvorim bez čuvanja .

  1. Idite na datoteka > Opcije > Sačuvaj.

  2. Uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu Sačuvaj informacije o automatskom spasavanju svakih x minuta.

  3. Uverite se da je izabrano polju Zadrži poslednju autorecovered verziju ako zatvorim bez čuvanja .

    Važno: Čak i ako ste podesili automatsko spasavanje, dugme " Sačuvaj " je prijatelja. Da biste bili sigurni da ne biste izgubili najnovije rad, izaberite stavku Sačuvaj Slika dugmeta (ili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + S) često.

Savet

Količina novih podataka koji sadrži spasene datoteke zavisi od toga koliko često Office program čuva datoteku za oporavak. Na primer, ako datoteku za oporavak se čuva samo svakih 15 minuta, spasene datoteke neće sadržati poslednjih 14 minuta rada pre nego što je došlo do nestanka struje ili drugih problema. Da biste dodatno bezbedni, Unesite manji broj u polje minuta , kao što su 5 ili 10. Na taj način, izgubićete nikada ne više od 5 do 10 minuta rada.

Sa druge strane, ako želite da vam Office malo brže, pokušajte da unesete veći broj u polje minuta , kao što je 20.

Saznajte više

Automatsko spasavanje čuva više od samih datoteka. Čuva vam i radni prostor (ako je moguće). Recimo da ste otvorili nekoliko unakrsnih tabela u programu Excel i dođe do nestanka struje. Kada ponovo pokrenete Excel, automatsko spasavanje pokušava ponovo da otvori unakrsne tabele, raspoređene na isti način i sa istim izabranim ćelijama kao ranije.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×