Word funkcije koje nisu u potpunosti podržane u programu Word Starter

Microsoft Word Starter 2010 je pojednostavljena verzija programa Word koja dolazi unapred učitana na računaru. Word Starter uključuje osnovne funkcije za kreiranje dokumenata i rad sa njima, ali ne uključuje bogat skup funkcija koji ćete naći u punoj verziji programa Word. Ovaj članak navodi razlike između programa Word Starter i pune verzije programa Word.

Ako smatrate da vam je potreban bogatiji skup funkcija od onih koje pruža Word Starter, lako možete izvršiti nadogradnju iz programa Word Starter u program Word. Na kartici Početak izaberite stavku Kupite da biste posetili prodavca na mreži, gde odmah možete kupiti i preuzeti Office.

Sadržaj dokumenta

Ova funkcija u programu Word...

Podržana je na ovaj način u programu Word Starter...

Programski dodaci

Nije dostupno

Nije moguće instalirati programske dodatke pomoću programa Word Starter. Ako otvorite dokument koji je kreiran pomoću programskog dodatka programa Word, neke funkcije u dokumentu možda neće biti podržane.

SmartArt grafika

Nije dostupno za kreiranje

Ako otvorite dokument koji sadrži SmartArt grafiku, možete uređivati i oblikovati tekst, formatirati oblik i isecati, kopirati, nalepljivati ili brisati svu SmartArt grafiku.

Obeleživač

Nije dostupno za kreiranje

Ako otvorite dokument koji sadrži obeleživače, možete kliknuti na veze ka obeleživačima da biste prešli na obeleživače.

Unakrsno upućivanje

Nije dostupno za kreiranje

Ako otvorite dokument koji sadrži unakrsno upućivanje, možete osvežiti podatke ili izbrisati unakrsno upućivanje.

Sadržaj

Nije dostupno za kreiranje

Ako otvorite dokument koji ima sadržaj, možete osvežiti podatke, kopirati i nalepljivati stavke, oblikovati tekst ili brisati sadržaj.

Fusnote i endnote

Nije dostupno za kreiranje

Ako otvorite dokument koji sadrži fusnote i endnote, možete kliknuti na veze ka fusnoti ili endnoti da biste prešli na fusnotu ili endnotu. Fusnotu ili endnotu možete i isecati, kopirati ili nalepljivati i možete oblikovati tekst.

Natpisi

Nije dostupno za kreiranje

Ako otvorite dokument koji sadrži natpise, možete osvežiti podatke. Takođe možete iseći, kopirati ili nalepiti indeksne stavke i oblikovati tekst.

Indeks

Nije dostupno za kreiranje

Ako otvorite dokument koji sadrži indeks, možete osvežiti podatke. Takođe možete iseći, kopirati ili nalepiti fusnotu ili endnotu i možete oblikovati tekst.

Jednačina

Nije dostupno za kreiranje

Ako otvorite dokument koji sadrži oblikovane jednačine, možete ih prikazati umetnute i možete ih urediti. Takođe možete iseći, kopirati, nalepiti ili izbrisati jednačinu i možete oblikovati tekst.

Tabela ilustracija

Nije dostupno za kreiranje

Ako otvorite dokument koji sadrži tabelu ilustracija, možete osvežiti podatke. Takođe možete iseći, kopirati ili nalepiti stavke i oblikovati tekst.

Tabela izvora

Nije dostupno za kreiranje

Ako otvorite dokument koji sadrži tabelu izvora, možete osvežiti podatke. Takođe možete iseći, kopirati ili nalepiti stavke i oblikovati tekst.

Citati i bibliografija

Nije dostupno za kreiranje

Ako otvorite dokument koji sadrži citate i bibliografiju, možete urediti citate i izvore i možete osvežiti podatke. Takođe možete iseći, kopirati ili nalepiti citate i izvore i možete oblikovati tekst.

Red za potpis

Nije dostupno za kreiranje, digitalno potpisivanje nije dostupno

Ako otvorite dokument koji sadrži red za potpis sa važećim potpisom, možete prikazati detalje potpisa. Takođe, možete iseći, kopirati, nalepiti ili promeniti veličinu reda za potpis.

Brzi delovi uključuju kontrole sadržaja, automatski tekst i polja

Kontrole sadržaja nisu dostupne za kreiranje. Ako otvorite dokument koji sadrži kontrole sadržaja, možete da uređujete kontrole sadržaja ili da ih izbrišete.

Pored galerije brzih delova, moguće je i na druge načine umetnuti u dokument određene tipove automatskog teksta (sadržaj koji je moguće ponovo koristiti), svojstava dokumenata i polja. Na primer, u programu Word Starter možete umetnuti trenutni broj stranice ili trenutni datum i vreme pomoću komandi na kartici Umetni.

Objekti

Objekte možete dodati u dokument prevlačenjem i otpuštanjem objekata u dokument. Neki tipovi objekata se prikazuju kao slike, ali drugi su dostupni kada izaberete karticu Datoteka, a zatim izaberete stavku Otvori, ako je softver za otvaranje objekta instaliran na računaru.

Komentari

Nije dostupno za kreiranje ni brisanje

Ako otvorite dokument koji sadrži komentare, možete oblikovati i uređivati tekst u komentarima.

Datoteke u sledećim formatima:

  • .dsn

  • .mde

  • .accde

  • .odc

  • .udl

  • .wll

Ove datoteke se ne otvaraju u programu Word Starter.

Funkcije programa

Funkcija programa Word

Dostupnost u programu Word Starter

Priručna traka

Priručnu traku možete prikazati iznad ili ispod trake, ali ne možete dodavati ili uklanjati komande sa nje.

Pretvaranje teksta u govor

Ova funkcija nije dostupna u programu Word Starter. Oslanja se na prilagođavanje priručne trake, što nije podržano u programu Word Starter.

Prilagođavanja trake

Traku programa Word Starter nije moguće prilagoditi, ali je možete smanjiti i razviti ako pritisnete tastere CTRL+F1.

Praćenje promena

Ako otvorite dokument koji je promenjen dok je bila uključena funkcija „Prati promene“, videćete oznake za uređivanje u dokumentu. Nije moguće prihvatiti ili odbaciti promene i nije moguće uključiti ili isključiti praćenje promena u programu Word Starter.

Organizator sastavnih blokova

U programu Word Starter organizator sastavnih blokova nije dostupan za prilagođavanje galerija „Naslovna stranica“, „Zaglavlje“, „Broj stranice“ i „Okvir za tekst“. Same galerije su dostupne u programu Word Starter i uključuju stavke koje su dostupne na lokaciji Office.com kad ste povezani sa internetom.

Zaštita dokumenta

Nije moguće uključiti ili isključiti zaštitu dokumenta. Ako otvorite dokument koji ima uključenu zaštitu, možete napraviti promene samo na mestima za koja imate dozvolu da to uradite.

Jezički paketi

Alatke za proveru su podržane, ali ne možete promeniti jezik korisničkog interfejsa ili pomoći.

Deljenje

Dokument možete da delite tako što ćete ga sačuvati na usluzi Windows Live OneDrive, lokaciji mreže ili ga poslati e-poštom. Ali, Word Starter ne uključuje komandu za slanje dokumenta u vidu internet faksa ili za čuvanje dokumenta na SharePoint lokaciji.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×