Vremenska ograničenja sesije za Office 365

Trajanja sesija su važan deo potvrde identiteta za Office 365 i važna su komponenta za idealan odnos bezbednost i koliko puta su korisnici upitani za svoje akreditive.

Vremena sesija za Office 365 usluge

Kada korisnici potvrde identitet u bolo kojoj Office 365 veb aplikaciji ili aplikaciji za mobilne uređaje, pravi se sesija. Tokom trajanja sesije, korisnici neće morati da izvršite ponovnu potvrdu identiteta. Sesije mogu da isteknu kada su korisnici neaktivni, kada zatvore pregledač ili karticu ili kada token potvrde identiteta istekne iz drugih razloga kao što je promena lozinke.Office 365 usluge imaju različita vremena isteka sesije koja odgovaraju tipičnoj upotrebi svake usluge.

Sledeća tabela navodi na trajanja sesije za Office 365 usluge:

Office 365 usluga

Vremensko ograničenje sesije

Office 365 centar administracije

Bićete upitani za akreditive za centar administracije na svakih 8 sati.

SharePoint Online

5 dana neaktivnosti kada korisnike izabere stavku Ne odjavljuj me. Ako korisnik pristupi usluzi SharePoint Online ponovo posle 24 ili više časova od prethodnog prijavljivanje, vrednost vremenskog ograničenja se vraća na 5 dana. 

Outlook Web App

6 časova.

Možete da promenite ovu vrednost pomoću ActivityBasedAuthenticationTimeoutInterval parametra u cmdlet komandi Set-OrganizationConfig.

Azure Active Directory

(Koristi se za Office 2013 Windows klijente sa omogućenom modernom potvrdom identiteta)

Moderna potvrda identiteta koristi tokene za pristup i tokene za osvežavanje da bi dodelila korisnički pristup Office 365 resursima koji koriste Azure Active Directory. Token za pristup je JSON veb token obezbeđen nakon uspešne potvrde identiteta i važi 1 čas. Obezbeđuje se i token za osvežavanje sa dužim vekom trajanja. Kada tokeni za pristup isteknu, Office klijenti koriste važeći token za osvežavanje da bi se dobio novi token za pristup. Ova razmena je uspešna ako je početna potvrda identiteta korisnika i dalje važeća.

Tokeni za osvežavanje važe 90 dana, a sa kontinuiranom upotrebom mogu važiti dok se ne opozovu.

Tokeni za osvežavanje mogu biti poništeni unekoliko slučajeva kao što su:

  • promena korisničke lozinke nakon izdavanja tokena za osvežavanje.

  • Administrator može da primeni smernice za uslovni pristup koje ograničavaju pristup resursima kojima korisnik pokušava da pristupi.

SharePoint i OneDrive aplikacija za mobilne uređaje za Android, iOS i Windows 10

Podrazumevano trajanje za tokene pristupa je 1 čas. Podrazumevano maksimalno vreme neaktivnosti tokena osveženja je 90 dana.

Saznajte više o tokenima i konfigurisanju trajanja tokena

Da biste opozvali token osvežavanja, možete da promenite lozinku Office 365 korisnika

Yammersa Office 365 prijavljivanjem

Vek trajanja pregledača. Ako korisnici zatvore pregledač i pristupe usluzi Yammer u novom pregledaču, Yammer će ponovo tražiti potvrdu identiteta pomoću usluge Office 365. Ako koriste pregledače nezavisnih proizvođača koji keširaju kolačiće, ne moraju ponovo da potvrde identitet posle ponovnog otvaranja pregledača.

Napomena: Ovo važi samo za mreže koje koriste Office 365 prijavljivanje za Yammer.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×