Vraćanje prethodne verzije datoteke uskladištene u usluzi OneDrive

Vraćanje prethodne verzije datoteke uskladištene u usluzi OneDrive

Pomoću istorije verzija na mreži možete da vidite i vratite starije verzije datoteka uskladištenih u OneDrive pomoću programa Windows Explorer, Mac pronalazaи i Microsoft 365 Veb Apps. Istorija verzija radi sa svim tipovima datoteka, uključujući Microsoft 365 datoteke, PDA, CAD datoteke, fotografije, video zapise i još toga. Ako je potrebno, možda ćete moći da vratite izbrisane OneDrive datoteke ili da vratite izbrisane SharePoint stavke iz korpe za otpatke.

Savet: Takođe možete da prikažete prethodne verzije Office datotekau Office aplikacijama.

 1.  Pronađite datoteku uskladištenu u OneDrive koju želite da vratite.

 • Možda ćete morati da se prijavite pomoću ličnog Microsoft naloga ili poslovnog ili školskog naloga, a zatim otvorite aplikaciju Microsoft 365, na primer OneDrive ili SharePoint.

 1. Izaberitedatoteku koju želite da vratite u stariju verziju (možete samo da je vratite u prethodno stanje), kliknite desnim tasterom miša, a zatim izaberite stavku Istorija verzija.

  Napomena: U klasičnom prikazu izaberite dokument, a zatim na vrhu izaberite više> Istorija verzija.

 2. U oknu Istorija verzija uradite nešto od sledećeg:

 • Ako koristite Windows Internet Explorer ili Mac pronalazaи, izaberite tri tačke (...) pored verzije dokumenta koje želite da vratite u prethodno stanje, a zatim kliknite na dugme Vrati u prethodno stanje.

  Okno "Istorija verzija" Windows Explorer

 • Ako ste prijavljeni na OneDrive ili SharePoint pomoću poslovnog ili školskog naloga (kao što je Microsoft 365 nalog), izaberite tri tačke (...) pored verzije dokumenta koji želite da vratite, a zatim kliknite na dugme Vrati u prethodno stanje.

  Okno "Istorija verzija"

 • U klasičnom prikazu ili u prethodnim verzijama sistema SharePoint Server, izaberite strelicu pored verzije dokumenta koji želite da vratite, a zatim kliknite na dugme vrati u prethodno stanje.

  Izbor stavke „Vraćanje u prethodno stanje“ iz padajućeg menija za izabranu verziju dokumenta
 • Ako vidite poruku za potvrdu, kliknite na dugme U redu.

Verzija dokumenta koju izaberete postaje trenutna verzija. Prethodna trenutna verzija postaje prethodna verzija na listi.

Napomene: 

 • Ako se prijavite pomoću ličnog Microsoft naloga, možete da preuzmete poslednjih 25 verzija. Ako se prijavite pomoću poslovnog ili školskog naloga, broj verzija će zavisiti od konfiguracije biblioteke.

 • Ako koristite OneDrive kao deo sistema SharePoint Server, vaš administrator je možda isključio kreiranje verzija dokumenta. Više informacija o podešavanjima kreiranja verzija u sistemu SharePoint (koje se primenjuju i na OneDrive for Business) pogledajte članak Omogućavanje i konfigurisanje kreiranja verzija za listu ili biblioteku ili Kako funkcioniše kreiranje verzija na listi ili u biblioteci?

 • Ako ste prijavljeni uOneDrive pomoću Microsoft naloga, stavke u korpi za otpatke automatski se brišu 30 dana nakon što se oni tamo stave. Ako je korpa za otpatke puna, najstarije stavke se automatski brišu posle tri dana. Ako ste prijavljeni pomoću poslovnog ili školskog naloga, stavke u korpi za otpatke automatski brišu posle 93 dana, osim ako je administrator promenio postavku. Pročitajte više informacija o vremenu zadržavanja izbrisanih stavki za poslovne ili školske naloge.

Saznajte kako da pronađete datoteke koje su izgubljene ili nedostaju u usluzi OneDrive ili da prikazujete istoriju verzija Office datoteka.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive ili OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku.

Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×