Vraćanje prethodne verzije datoteke u OneDrive

Vraćanje prethodne verzije datoteke u OneDrive

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Sa istorijom verzija mreži, možete da vidite i vraćanje u prethodno stanje starije verzije programa sve datoteke u vaš OneDrive. Istorija verzija funkcioniše sa svih tipova datoteka, uključujući PDF datoteke, kad datoteka, fotografija i video zapise. Ako je potrebno, možda ćete moći da Vrati izbrisane datoteke u usluzi OneDrive ili Vraćanje izbrisanih stavki u sistemu SharePoint iz korpe za otpatke.

Savet: Takođe možete da prikažete i vraćanje u prethodno stanje starije verzije iz programa sistema Office 2016 datoteke, kao što su Word 2016ili otvaranje ranijih verzija programa Office datoteke u aplikacija za mobilne uređaje (meni > Istorija).

 1. Idite na veb sajt OneDrive.

  Možda ćete morati da se prijavite pomoću Microsoft naloga ili poslovnog ili školskog naloga.

 2. Izaberite dokument za koji želite da vratite stariju verziju, a zatim na vrhu, izaberite Istorija verzija.

  (U klasičnom prikazu, izaberite dokument, a zatim na vrhu, kliknite na dugme još > Istorija verzija.)

 3. Uradite sledeće:

  • Ako niste prijavljeni OneDrive pomoću Microsoft naloga, datoteka se otvara u prikazivaču. Izaberite stariju verziju koju želite da vratite u prethodno stanje, a zatim izaberite stavku Vraćanje u prethodno stanje.

   Snimak ekrana starijih verzija dokumenta koji se prikazuje u istorija verzija u OneDrive kada prijavljeni pomoću Microsoft naloga

  • Ako niste prijavljeni OneDrive sa poslovnim ili školskim nalogom (sa Office 365 preduzeća), otvara se okno Istorija verzija . Izaberite tri tačke (...) pored verziju dokumenta koju želite da vratite u prethodno stanje, a zatim izaberite stavku Vraćanje u prethodno stanje.

   Snimak ekrana vraćanje u prethodno stanje datoteka u OneDrive for Business iz istorije verzija u oknu sa detaljima u moderni iskustvo
  • U klasičnom prikazu ili starije verzije programa SharePoint Server, u dijalogu Istorija verzija kliknite na strelicu pored verziju dokumenta koju želite da vratite u prethodno stanje i zatim izaberite stavku Vraćanje u prethodno stanje.

   Izbor stavke „Vraćanje u prethodno stanje“ iz padajućeg menija za izabranu verziju dokumenta
 4. Ako vidite poruku o potvrdi, kliknite na dugme u redu.
  Verziju dokumenta koju ste izabrali postaje trenutnu verziju. Prethodni trenutnu verziju postaje prethodne verzije na listi.

Napomene: 

 • Ako koristite OneDrive kao deo SharePoint Server, administrator možda isključila kreiranje verzija dokumenta. Više informacija o kreiranju verzija SharePoint postavke (koji se takođe primeniti na OneDrive for Business) u članku Omogućavanje i konfigurisanje kreiranja verzija za listu ili biblioteku ili Kako kreiranje verzija funkcioniše na listi ili u biblioteci?

 • Ako ste prijavljeni na sistem OneDrive sa Microsoft nalogom, stavke u korpi za otpatke se automatski brišu 30 dana nakon što ste stavili tamo. Ako korpe za otpatke je puna, od najstarijeg stavke biće automatski izbrisani nakon tri dana. Ako ste prijavljeni pomoću poslovni ili školski nalog, stavke u korpi za otpatke se automatski brišu 93 dana, osim ako administrator je promenio postavku. Pogledajte više informacija koliko dugo izbrisanih stavki se čuvaju za poslovni ili školski nalozi.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Saznajte kako da pronađete izgubljenih ili datoteka koje nedostaju u usluzi OneDrive ili Prikaz istorijske verzije Office datoteka.

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili One Drive for Business podršci sa PC ili Mac računara, otvorite centar aktivnosti, izaberite stavku Više > Pošalji povratne informacije > Ne sviđa mi se nešto.

One Drive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×