Vraćanje izbrisane poruke kada koristite IMAP nalog

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Po prvi put izbrišete stavku u IMAP nalogu u programu Microsoft Outlook 2010, se od vas zatraži da izaberete jedan od dva načina da rukujete izbrisanih stavki:

 • Poruke označene za brisanje     Poruke označene za brisanje prikazane u precrtani tekst, a ne premeštaju iz njihove originalne fascikle.

 • Izbrisane poruke premeštaju u fasciklu koju navedete     Ovo je u skladu sa drugih tipova naloga u programu Outlook i ponašanje izbrisanih stavki u drugi uobičajeni softver. To takođe vam pomaže da bolje rezultate kada vam pristup nalogu e-pošte za korišćenje drugih programa za e-poštu.

  Napomene: 

  • Ako Google Gmail koristite kao IMAP nalog, poruke označene za brisanje trajno se brišu iz originalne fascikle, ali mogu biti zadržane u njoj u vidu precrtanog teksta. Ove poruke je i dalje moguće oporaviti zato što se njihova kopija čuva u Gmail fascikli „Otpad“.

  • Možda ćete i dalje videti precrtane poruke uprkos tome što ste odabrali da se izbrisane poruke premeštaju u drugu fasciklu. To se može desiti zato što IMAP server može prepoznati samo poruke označene za brisanje, dok se poruka premešta u navedenu fasciklu samo u okviru programa Outlook.

  • Ako ne želite da poruke označene za brisanje budu prikazane, na kartici Prikaz, u grupi Trenutni prikaz kliknite na dugme Promeni prikaz i izaberite stavku Sakrij poruke označene za brisanje.

Da biste vratili u prethodno stanje poruke označene za brisanje koje nisu premeštene, izvršite sledeće radnje:

 1. Izaberite izbrisanu poruku.

  • Da biste izabrali više stavki, držite pritisnut taster CTRL dok birate željene stavke.

  • Da biste izabrali sve stavke u fascikli, kliknite na jednu stavku u fascikli, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL + A.

 2. Na kartici Početak, u grupi Brisanje kliknite na dugme Opozovi brisanje.

  Da biste brzo pregledali sve poruke označene za brisanje, na kartici Prikaz, u grupi Trenutni prikaz kliknite na dugme Promeni prikaz i izaberite stavku Grupiši poruke označene za brisanje.

  Napomena: Čišćenje poruka je slično pražnjenju korpe za otpatke na radnoj površini operativnog sistema Microsoft Windows. Kada očistite izbrisane stavke, one više nisu prikazane u programu Microsoft Outlook. One su izbrisane sa IMAP servera pošte i nije ih moguće vratiti u prethodno stanje.

Da biste oporavili stavke koje su premeštene u navedenu fasciklu nakon brisanja, izvršite sledeće radnje:

 1. U fascikli u koju su izbrisane stavke premeštene izaberite stavke koje želite da oporavite.

  • Da biste izabrali više stavki, držite pritisnut taster CTRL dok birate željene stavke.

  • Da biste izabrali sve stavke u fascikli, kliknite na jednu stavku u fascikli, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL + A.

 2. Izvršite neku od sledećih radnji:

  • Prevucite stavke u Okno za navigaciju i otpustite ih u željenu fasciklu.

  • Na kartici Početak, u grupi Radnje kliknite na dugme Premesti i izaberite željene opcije.

Promena radnji koje se primenjuju na izbrisane IMAP stavke

Da biste promenili radnje koje se primenjuju na izbrisane stavke u IMAP fasciklama, izvršite sledeće radnje:

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite stavku Postavke naloga, a zatim Postavke naloga.

 3. Na kartici E-pošta izaberite IMAP nalog koji želite da promenite, kliknite na dugme Promeni i izaberite stavku Još postavki.

 4. Na kartici Izbrisane stavke izvršite neku od sledećih radnji:

  • Da bi se izbrisane stavke premeštale u drugu fasciklu, izaberite stavku Premesti izbrisane stavke u sledeću fasciklu na serveru, a zatim i fasciklu u koju želite da se stavke premeštaju.

  • Da bi se izbrisane stavke označavale bez premeštanja, potvrdite izbor u polju za potvrdu Označi stavke za brisanje, ali ih nemoj automatski premeštati.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×