Vodič za Yammer administratore

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Koristi ovaj vodič Yammer administrator za upravljanje mrežom kao profesionalac!

Vodič za Yammer administratore

Podešavanje mreže Yammer

Upravljanje Yammer korisnika

Praćenje podataka na mreži Yammer

Dodatne funkcije Yammer

Yammer bezbednost FAQ

Lista za proveru tehničke spremnosti za Yammer

Načinu administriranja mreže kao profesionalac

Dobro došli u Yammer mreže. Izuzetno kalauz nam. Korišćenje Yammer će da biste promenili način preduzeća dobija posla (ako već nije!), a, kao administrator, biće veliki deo pomaže saradnicima postaju upoznati sa način Yammer funkcioniše.

Trenutno čitate Vodič za posebne administratorske privilegije dostupne samo na aktivirani Yammer Enterprise klijenti (Yammer planove i cene) kao i vi. Kao Yammer administrator, imate pristup moćno paketa alatke, posebno dizajnirani da pomognu da konfigurišete i upravljanje mrežom. Možete da omogućite i onemogućavanje funkcija, integracija Yammer sa ostalim poslovnim aplikacijama, odredbe i de‐provision korisnika, nadgledanje aktivnosti, Izvezi podatke i još mnogo toga.

Ovaj Vodič je samo na početak – kao pitanja javljaju, slobodno pridruživanje Office 365 mrež i objavite ih na društvenim Enterprise (Yammer) pomoć grupu. Takođe možete pogledati Yammer podržavaju stranice za forumi zajednice i namensku tehničkoj podršci.

Sada: Hajde da ovu mrežu koraci.

Unutrašnjih tako i spoljnih mreža

Yammer neprekidno radi da biste pomogli korisnicima da komuniciraju i sarađuju sa osobama koje su im potrebne da dođete do praktične i efikasno moguće načine. Jedan način uradimo jeste tako što omogućava preduzećima takav da biste iskoristili prednosti dva tipa mreža: unutrašnjih tako i spoljnih.

U Interne mreže, poznat i kao početak mreže, je privatnim i bezbednim saradnju prostor gde zaposlenih mogu da se povežem sa svojim kolegama. Samo zaposlene sa adresama verifikovan poslovnu e-poštu možete pridruživanje mreži početak i pristup njen sadržaj i korisnike. Korisnici sa jedne Home mreže nije moguće prikazati sadržaj ili interakciju sa korisnicima sa drugom mreže, osim ako su povezani sa obe organizacije. Poruka objavljena u okviru mreže Home u vlasništvu vašeg preduzeća i ne može da deli spoljno bez dozvole. Imajte u vidu administratori mogu pozivanja spoljnih korisnika kao goste interne mreže, kao što je opisano u upravljanju korisnicima Yammer (Yammer administracije vodič).

U Spoljnoj mreži je odvojene produženje Home mreže, ali uključuje pozvani korisnici izvan vaše organizacije. To je privatnim i bezbednim saradnju prostor za vaše preduzeće da se uključite sa spoljnim partnerima, kao što su klijente, dobavljače ili investitore. Dok spoljne mreže može da primi korisnike sa domenima različite e-poštu, pristup je samo za poziv. Više informacija o tome kako da podesite i koristite spoljne mreže možete pronaći u odeljku Podešavanje na Yammer mrežu (Yammer administracije vodič).

Prebacivanje između unutrašnje i spoljnih mreža je lako. Mreža padajući meni karticu, koja se nalazi na levoj traci za navigaciju početnog ekrana, omogućava korisnicima da izaberu mreže su želeli da biste pristupili.

Imam više poslovnih jedinica sa domenima različite e-poštu?

Podrazumevano Yammer mreže može da pristupi samo zaposlene čije e-adrese odgovaraju na domen koji se koristi da date ime mreže. Ako vaše preduzeće ima poslovnih jedinica sa različitim domenima,Yammer mogu vam pomoći da pridruživanje ove konsolidovani mrežu. Možete da kreirate i spoljnih mreža za svaku poslovnu jedinicu ili jednini spoljnoj mreži za sve zaposlene za pristup.

Da biste procenili ove opcije i objedinjavanje ili kreirali mrežama, pregledajte članak za Kombinovanje više Yammer mreža i za pomoć se obratite Podršci za Yammer .

Pregledač i Sistemski zahtevi

Sistemski zahtevi za Yammer su u skladu sa onima u Office 365. Saznajte više o Sistemski zahtevi za Office 365.

Zahtevi za pregledač

Pogledajte listu Podržani pregledači u Sistemski zahtevi za Office 365.

Važno: Podrška za Internet Explorer 9 se završava 30 April 2015. Više informacija potražite u članku Yammer informacije o životnom ciklusu podrške za Internet Explorer 8 i Internet Explorer 9.

Mobilni i zahtevi za stone računare

  • Android v4.0 i novije verzije

  • iOS v7.0 i novije verzije

  • Windows XP i novije verzije

  • MAC OS 10,5 i novije verzije

  • Windows Phone 8.0 i novije verzije

Pouzdani primaoci zaštitnog zida/proxy servera/filtriranje i liste pouzdanih primalaca e-pošte

Pogledajte članak Office 365 URL adrese i opsezi IP adresa da biste pronašli informacije o URL i IP Pouzdani primaoci lista za Yammer.

Da biste obezbedili najviše besprekorno iskustvo krajnjeg korisnika kada koristite Yammer kroz klijent e-pošte, preporučuje se da SPF i/ili DKIM konfigurisan u sistemu e-pošte. Ako je ove konfiguracije na mestu, korisnici možda će biti neophodno da preduzmete dodatne korake da biste potvrdili svake poruke poslate na Yammer putem e-pošte.

Morate se obratiti administratoru internu e-poštu da bi ove promene kao Yammer ne može da pomogne konfigurisanje sistema Vaša pošta. Microsoft pruža pomoć čarobnjaka za možete da koristite.

Administratorskim privilegijama pristupa

administrativne funkcije Yammer se lako pristupa. Na početnom ekranu, pronađite na levoj traci za navigaciju i izaberite stavku administrator. Videćete padajućeg menija, gde možete da pristupite i prilagodite postavke mreže.

Administratori grupe

Kao administrator plaćene mreže, imate pristup administratorskim privilegijama unutar sve grupe na mreži, bilo da ste član ih ili ne. Kompletnu listu grupa administratorska prava i postavke možete pronaći pomoću u odeljku grupa administratorskim privilegijama ovog vodiča.

Mreže i verifikovan administratore

Yammer nudi dva nivoa network‐wide administratorskim privilegijama: mreže administrator i administrator verifikovan. Oba možete da konfigurišete postavke koje standardni korisnici ne mogu da. Administrator verifikovan je najviši nivo administrativne kontrole, koju možete da dodelite korisniku. Imajte na umu da Office 365 globalni administratori se automatski dodeljuju Yammer verifikovan administratorska prava. Što je opisano u sledećoj tabeli, verifikovani administratori mogu da izvrše sve operacije koje je administrator mreže može i još mnogo toga. Administratori mreže će primiti obaveštenje ako nemate odgovarajuće dozvole za izvršavanje radnje.

Potvrđeno administratori mogu da odobre mreže administrator i administrator verifikovan privilegije drugima. Dodeljivanje ili opoziv administratorskim privilegijama tako što ćete otići na stranicu " administratori " u mrežne postavke. Idite na postavki > mreža administracije , a zatim odaberite stavku administratori.

Administratorska prava nivoa

Desno

Administrator mreže

Verifikovan administracije

Konfigurisanje postavki mreže, funkcije i aplikacije

.

.

Podešavanje mreže dizajna, uključujući logotip i šeme boja

.

.

Kreiranje smernica za korišćenje i zahtevaju da svi korisnici da ga prihvatite

.

.

Konfigurisanje podrazumevanih vrednosti za korisnike koji se prijavljuju u budućnosti

.

.

Konfigurisanje korisničkog profila polja

.

.

Pozovite nekoga, uključujući i goste izvan

.

.

Pogledajte sve Nenavedene grupe

.

.

Izbrišite sve poruke

.

.

Objavite objave

.

.

Odobravanje i opoziv privilegija administratora mreže

.

.

Uklanjanje ili blokiranje bilo koji korisnik

.

.

Upravljanje korisnički nalog aktivnosti

.

Masovno ažuriranje korisnika

.

Izvršavanje integracije (SharePoint, AD sinhronizacije, itd.)

.

Nadgledanje ključne reči

.

Postavljanje smernica za zadržavanje podataka

.

Izvoz podataka

.

Čitanje poruka u bilo koje privatne grupe

.

Podešavanje bezbednosnih postavki

.

Nadgledanje privatan sadržaj na mreži Yammer

.

U ovom vodiču smo ukazuju na privilegije dostupne samo administratorima verifikovan.

Sledeći članak: Podešavanje na Yammer mrežu (Yammer administracije vodič)

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Takođe pogledajte

Yammer centar administracije

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×