Vodič za aktivaciju Yammer

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Aktiviranje mreže da biste iskoristili prednosti premium Yammer Enterprise funkcijama, uključujući:

 • Administracije alatke.    Preuzimanje kontrole nad mreže sa Administrativne alatke kao što su Konfiguracija mreže upravljanje korisnicima i više.

 • Mreže nivoa aplikacije i integracije.    Dozvoljavanje i upravljanje aplikacijama za svoju mrežu i pristupite napredne Integracije preduzeća, kao što su SharePoint, Microsoft Dynamics, jedan prijavljivanje (SSO) i Active Directory sinhronizaciju.

 • Integrisana utisak pri radu sa Office 365.    Iskoristite bolji način Office 365Yammer društvene produktivnost funkcije i korišćenje jednog prijavljivanja, što olakšava rad između Office 365 aplikacije.

 • Usluge i podrška.    Na najbolji način Yammer pomoću resurse pronalaženja u ovaj klijent uspeh centru iskoristiti naš Program uspeh korisničkogi konsultantske naše resursima podrške.

U ovom vodiču:

Vodič za aktivaciju Yammer    

Podešavanje mreže Yammer

Najčešća pitanja

Yammer Enterprise prihvatljivosti

Niste sigurni da li vaš nalog ima pravo na Yammer Enterprise? Saznajte više u FAQ.

U sklopu Yammer Enterprisedobijate pristup svoj Office 365 Portal za administraciju sa nalogom globalnog administratora. Koristite ovaj portal da biste konfigurisali nalog i aktiviranje Yammer Enterprise mreže.

Svi ovlašćeni korisnici treba da obavite korake za aktivaciju ograđen u ovom vodiču za pristup Yammer Enterprise.

Dodavanje domena preduzeća

Znate kom domenu koji ćete koristiti za Yammer Enterprise? Da li vršite nadogradnju postojećoj osnovni mreži ili kreiranje novog, prvi korak je Verifikacija domena preduzeća na Office 365 nalogu. Ovo omogućava da bezbedno povezivanje i sinhronizacija usluga.

Yammer zahteva preduzeća domen, kao što je contoso.com, da biste aktivirali na mrežu. To znači da podrazumevani domen (contoso.onmicrosoft.com) koju ste kreirali pomoću Office 365 naloga ne može da se koriste za aktiviranje Yammer Enterprise.

Pre nego što počnete
 • Morate da imate pristup DNS hostinga ili registar domena. Ako ne znate kako da to uradite, kontaktirajte vašeg preduzeća to podrške za pomoć.

 • Da li je vaša organizacija već ima mrežu Yammer ? Dodajte taj domen Office 365 da nadogradite na mrežu preduzeća.

 • Ako vaša organizacija ima više domena preduzeća, aktiviranje Yammer pomoću onaj koji je većina zaposlenih i dodavanje dodatnih domena posle aktivacije.

 • Ako vaša organizacija koristi SharePoint lokacija, uverite se da biste aktivirali Yammer na drugi domen. Na primer, ako je SharePoint lokacija na www.contoso.com, aktivirajte Yammer koristeći contoso.com domen.

Da biste dodali preduzeća domena u Office 365
 1. Idite na stranicu Upravljanje domenima. (Ako niste već prijavljeni u Office 365, bićete upitani da se prijavite. Ako veza ne funkcioniše, evo koraka za odlazak na stranicu „Upravljanje domenima“.)

  Izaberite stavku „Domeni“ na stranici „Office 365 Administracija“
 2. Odaberite stavku Dodaj domen da biste pokrenuli čarobnjak za podešavanje koji vas vodi kroz potvrdu domena i druge korake za podešavanje.

  Kliknite na dugme „Dodaj domen“ na stranici „Office 365 domeni“
 3. U čarobnjaku za podešavanje ukucajte ime domena.

  Savet: Ako nemate preduzeća domen, možete da ga kupite od registra imena domena na stranici domeni.

  Otkucajte domen koji želite da koristite u usluzi Office 365
 4. Dodajte prilagođeni DNS zapis tako da Office 365 može da potvrdi da posedujete domen. Office 365 obično otkriva dobavljača usluge DNS hostinga domena i pruža uputstva korak po korak za dodavanje zapisa.

  U usluzi Office 365 izaberite stavku „Detaljna uputstva“ za više informacija o dodavanju TXT zapisa
 5. Kada dodate zapis kod dobavljača usluge DNS hostinga, završite ovaj korak tako što ćete izabrati stavku U redu, dodao sam zapis.

 6. Definišite kako ćete da koristite domen tako što ćete izabrati Yammer ili u kombinaciji sa drugim uslugama Office 365 , kao što su Exchange Online ili Lync Online.

 7. Ažurirajte DNS zapise koristeći obezbeđena detalje tip zapisa kod dobavljača usluga hostinga ili registra domena da biste potvrdili ove usluge za Office 365.

  • Neka Office 365 podesi DNS zapise umesto vas (najjednostavnije). Promenite zapise imena servera (NS) u registru domena tako da upućuju na Office 365 servere imena. Čarobnjak za podešavanje obično otkrije registar i pruža vezu ka postepenim uputstvima za ažuriranje NS zapisa na veb lokaciji registra. Možete i da sledite ove opšte korake za promenu NS zapisa. Zatim Office 365 može automatski da podesi e-poštu i druge usluge za vas.

   Ovo menja vaš DNS hosting domena u Office 365, tako da ovo ne preporučujemo ako imate veb lokaciju sa svojim domenom.

   U usluzi Office 365 izaberite stavku „Detaljna uputstva“ za više informacija

   —ILI—

  • Uređivanje DNS zapisima domena za Office 365 sami. Idite na Veb lokaciji DNS hosta i podesite zapise. Čarobnjak za podešavanje obično otkriva dobavljača usluga DNS hostinga i vam pruža veze ka postepenim uputstvima za ažuriranje zapisa na svojoj Veb lokaciji. Ili možete da pratite ove opšte korake za ažuriranje zapisa za Office 365.

   Dodavanje sledećih DNS zapisa za vaš domen
 8. Ako ovaj domen je primarni domen u vašoj organizaciji, promenite podrazumevani domen Office 365 iz onmicrosoft.com preduzeća domen koji ste upravo dodali. Idite na administrator > Office 365, kliknite na ime organizacije u gornjem desnom uglu, a zatim odaberite podrazumevani domen.

Da biste pročitali više o ovom procesu detaljno scenariji i rešavanje problema, potražite Verifikacija domena u Office 365.

Dodeljivanje globalni administratori

Sinhronizujte globalnog administratorskog naloga Yammer da biste pristupili Yammer administracije alatke. Moraćete da biste uredili korisničkog profila u Office 365 da se podudara sa vašeg preduzeća domena (dodat u Dodaj domen preduzeća).

Savet: Office 365 Globalni administrator naloge dodeljene generički korisnička imena se ne sinhronizuju sa Yammer. Generički korisnička imena uključuju: administrator, noreply, pomoć podržavaju, workfeed povratne informacije na mreži yammer, API-ja, zloupotreba, poљte, hostmaster, koren, nove, kreiranje, indeksiranje, prikazali, uniљti, brisanje i ažuriranje.

Da biste uredili Globalni administrator domena
 1. U vaš Office 365 administrativni centar, idite na Office 365 > Korisnici i grupei izaberite stavku aktivni korisnici.

  Izaberite aktivni korisnici tokom procesa aktivacije Yammer
 2. Na stranici aktivni korisnici izaberite svoj korisnički nalog, a zatim kliknite na dugme Uredi Uređivanje .

  Uređivanje korisnika tokom procesa aktivacije Yammer
 3. Idite na karticu Detalji .

 4. U okviru Korisničko ime polja, izaberite preduzeće domena sa padajuće liste.

  Promenite ime domena tokom procesa aktivacije Yammer
 5. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Da biste dodali novi Globalni administrator:

Možete da dodate druge korisnike vašeg preduzeća domena i da ih označite kao Office 365 globalni administratori. Za više informacija o tome kako da dodate i dodelite nove korisnike Globalni administrator, pogledajte članak Dodeljivanje administratorskih uloga.

Imajte na umu da sve Office 365 globalne administratore koji su na vašem domenu preduzeća se sinhronizuju sa Yammer kao verifikovani administratori, jer je globalni njihove uloge. Da biste povratili Yammer administratorska prava, morate da uklonite korisnika kao Office 365 Globalni administrator.

Aktiviranje usluge Yammer

Ste ažuriraju preduzeća domena i dodeljeni globalni administratori. I sada ste spremni da biste aktivirali Yammer Enterprise mreže.

Napomena: Samo globalni administratori mogu da aktivirate Yammer iz Office 365 administrativni centar.

Da biste aktivirali Yammer Enterprise mreže
 1. U vaš Office 365 administrativni centar, idite na kontrolnu tablu.

 2. Izaberite stavku Uključeno usluge.

 3. Kliknite na dugme da, aktiviraj Yammer Enterprise za moju mrežu.

  Da, aktiviraj Yammer Enterprise za moju mrežu
 4. Ako ste ispravno podesili preduzeća domen, on treba da se pojavi Aktivirajte. Jednostavno kliknite na dugme Aktiviraj Yammer Enterprise da biste nastavili.

  Savet: Ako vidite različite ekran sa upit da verifikovanje domena mrežu Yammer, vratite se na Office 365 administratorskoj kontrolnoj tabli i dovršite korake za Dodavanje domena preduzeća pre nego što pokušate da aktivirate Yammer.

  Aktiviranje usluge Yammer Enterprise za domen.
 5. Kada kliknete na dugme Aktiviraj Yammer Enterprise, bićete upitani da sačekate dok aktivira na mrežu. Biće potrebno bilo gde od 1 do 30 minuta, ali obično završi proces u roku od 5 minuta.

 6. Иestitam, ste aktivirali Yammer mreže.

Prijavljivanje u Yammer

Da biste dovršili sinhronizaciju vaša uloga administratora, morate Prijavi u Yammer ili kreirajte nalog. Kada se prijavite, su prepoznata kao Yammer potvrđeno administracije i otišli na Yammer centar administracije gde pronaći će sve premium alatke potrebne za konfigurisanje i upravljanje Yammer mreže.

Pročitajte Podešavanje mreže Yammer za podesim korake da biste se uverili da vaše mreže uspeh!

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Takođe pogledajte

Podešavanje mreže Yammer

Najčešća pitanja

Yammer centar administracije

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×