Vizuelizacije Power View višestrukih grafikona

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Da li ste ikada poželeli da napravite grupe identičnih grafikona u programu Excel – da ose X i Y budu iste, ali da vrednosti budu različite? Višestruki grafikoni su savršen način da to postignete. To su mali grafikoni koji se ponavljaju i olakšavaju istovremeno poređenje velikog broja različitih vrednosti.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Vrednost koja se ponavlja dodajete u okvir za vertikalne ili horizontalne višestruke grafikone, a Power View pravi kontejner sa po jednim grafikonom za svaku vrednost. Na primer, ako imate linijski grafikon sa prodajom po mesecima, možete da dodate polje zemlja/region u polje za višestruke grafikone i dobićete po jedan linijski grafikon za svaku zemlju ili region.

Vertikalni višestruki grafikoni razvijaju se po dostupnoj širini stranice, a zatim prelamaju niz stranicu u dostupan prostor. Ako u dostupan prostor ne mogu da stanu svi višestruki grafikoni, pojavljuje se vertikalna traka za pomeranje.

Horizontalni višestruki grafikoni razvijaju se preko stranice. Ako na širinu stranice ne mogu da stanu svi višestruki grafikoni, dobićete horizontalnu traku za pomeranje.

Grupe: skup grafikona sa istim osama

Pravljenje višestrukih grafikona

Dok je grafikon izabran, prevucite polje u okvir Vertikalni višestruki grafikoni ili Horizontalni višestruki grafikoni.

Da biste postavili broj višestrukih grafikona za prikaz popreko ili nadole, na kartici Raspored uradite sledeće:

U programskom dodatku Power View u programu Excel izaberite stavke Visina podeljka koordinatne mreže i Širina podeljka koordinatne mreže.

U programskom dodatku Power View u sistemu SharePoint, izaberite stavku Koordinatna mreža.

Ako kliknete na iskačuće dugme na skupu višestrukih grafikona, nećete videti više višestrukih grafikona. Svaki višestruki grafikon postaje veći.

Power View višestruki grafikoni

Male grupe – jedan grafikon sa mehurićima po mesecu

Sinhronizovane ose u višestrukim grafikonima

U višestrukim grafikonima Power View automatski sinhronizuje horizontalnu i vertikalnu osu i veličinu mehurića grafikona sa mehurićima. Svi višestruki grafikoni imaju iste vrednosti osa. To olakšava poređenje vrednosti iz jednog višestrukog grafikona sa vrednostima iz drugog višestrukog grafikona. Međutim, ako su vrednosti u jednom višestrukom grafikonu mnogo veće nego u drugom, možda će se višestruki grafikon sa manjim vrednostima teže čitati.

Takođe pogledajte

Video zapisi o programskim dodacima Power View i Power Pivot

Power View: Istraživanje, vizuelizacija i predstavljanje podataka

Uputstvo: Uvoz podataka u Excel i pravljenje modela podataka

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×