Vizuelizacija podataka u funkciji Power Map

Kad prikažete geografske podatke u funkciji Power Map, pomoću opcije Okno za slojeve možete da promenite izgled i doživljaj podataka na mapi. Power Map podrazumevano prikazuje stubičasti grafikon, ali umesto njega možete prikazati grafikon sa mehurićima, grafikon regiona ili toplotnu mapu.

Stubičasti grafikon u programu Power Map

Evo primera grafikona regiona koji prikazuje izborne glasove po okrugu za glavne političke stranke u SAD. Što je jača crvena ili plava, to je veći procenat kojim određena stranka vodi na izborima.

Grafikon „Region“ u programu Power Map

Evo kako da promenite način vizuelizacije podataka:

  1. Ako ne vidite okno zadataka, kliknite na dugmad Početak > „Okno za slojeve“.

Dugme „Okno zadataka“ na kartici „Početak“

  1. U odeljku Geografski podaci potvrdite izbor u poljima za potvrdu za ona polja koja želite da prikažete na mapi.

Lista opsega u oknu zadataka

Ova lista će prikazivati različita polja za različite podatke.

  1. Ako Power Map ne prikazuje željeni grafikon, možete ga promeniti. Izaberite grafikon Naslagani stubičasti, Grupisani stubičasti, sa mehurićima, Toplotna mapa ili Region.

Tipovi grafikona u okviru „Tip“

Napomene: 

  • Kad primenite toplotnu mapu, polje Visina menja se u polje Vrednost. Možete da promenite način na koji se polja za vrednost objedinjuju tako što ćete kliknuti na strelicu u polju Vrednost i izabrati željenu funkciju. Obično se podrazumevano primenjuje Zbir, ali možete da izaberete Prosek, Broj, Maks., Min. ili Nijedno. Polje za vrednost možete i da uklonite iz polja Vrednost.

  • Ako neko polje prevučete u polje Kategorija, a polje Visina ostavite prazno, Power Map prevučeno polje automatski dodaje polju Visina i iscrtava vizuelni prikaz koji predstavlja broj svake kategorije.

  • Umesto da polja prevlačite u polja Visina i Kategorija, možete jednostavno da potvrdite izbor u poljima za potvrdu za ta polja. Power Map stavlja ta polja u odgovarajuće polje.

Saznajte više o tipovima i oblicima grafikona

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×