Rad sa vodenim žigovima

Rad sa vodenim žigovima

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Vodeni žigovi su tekst ili slike koje se pojavljuju na pozadinu dokumenta, obično na svakoj stranici. To je lako da ga dodate u programu Word. Na kartici dizajn izaberite stavku vodeni žig i izaberite neku iz galerije.

Umetanje vodenog žiga

Vodeni žigovi su tekst ili slike koje su postavljene iza teksta dokumenta. Mogu da označe status dokumenta kao „Radna verzija“, „Poverljivo“, da ga označe logotipom, ili samo da mu poboljšaju izgled.

 1. Izaberite stavku Prikaz > raspored štampanja.

 2. Izaberite stavke Dizajn > vodeni žig.

 3. Primenite jedan od ugrađenih vodenih žigova u galeriji vodeni žig, potražite neki na mreži, ili izaberite stavku Prilagođeni vodeni žig za kreiranje sopstvenih iz teksta ili slike.

Promena vodenog žiga

 1. Izaberite stavke Dizajn > vodeni žig.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • U galeriji vodenih žigova odaberite neki drugi unapred dizajnirani vodeni žig, na primer poverljivo ili hitno.

  • Da biste promenili slike, izaberite stavku Prilagođeni vodeni žig, a zatim izaberite stavku Izbor slike.

  • Da biste promenili postavke slike, izaberite stavku Prilagođeni vodeni žig, a zatim izaberite ili opozovite opcije vodeni žig sa slikom.

  • Da biste promenili tekst, izaberite stavku Prilagođeni vodeni žig, a zatim izaberite neku drugu ugrađenu frazu ili otkucajte sopstvenu frazu.

  • Da biste promenili postavke teksta, izaberite stavku Prilagođeni vodeni žig, a zatim izaberite ili opozovite opcije koje želite u okviru Vodeni žig sa tekstom.

Uklanjanje vodenog žiga

Da biste uklonili vodeni žig, u okviru Dizajn, u grupi Pozadina stranice , izaberite stavku vodeni žig > Ukloni vodeni žig. Ako to ne uspe, vodeni žig primenjen na određenom delu dokumenta. Kliknite dvaput da biste otvorili oblasti zaglavlja bilo koje stranice vodeni žig uključen, kliknite na vodeni žig i izaberite stavku Izbriši.

Da li želite još?

Umetanje ili promena vodenog žiga

Dodavanje vodenog žiga „Radna verzija“ dokumentu

Dodavanje slike kao vodenog žiga pozadine

Premeštanje vodenog žiga

Uklanjanje vodenog žiga

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×