Pravljenje Access baze podataka

Pravljenje Access veb aplikacije

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Važno    Microsoft više ne preporučuje kreiranje i korišćenje Access Veb aplikacija u sistemu SharePoint. Kao alternativu, razmislite o korišćenju Microsoft PowerApps da izgradi poslovna rešenja bez kodova za veb i mobilne uređaje.

Prikažite i sortirate podatke na mreži pomoću bilo kog uređaja, u Access Veb aplikaciji – čak i ako nemate pristup. Najbrži način za početak je korišćenje predloška.

Kreiranje Access Veb aplikacije iz predloška

Kada izaberete predložak, Access sabira aplikaciju koja sadrži tabele koje ste verovatno sami dodali ako ste počeli od nule.

Napomena: Da biste kreirali Access Veb aplikaciju, potrebna vam je Office 365 sa sistemom SharePoint online, na lokalnom SharePoint Server 2013 ili SharePoint Server 2016 sa Access uslugama i SQL Server 2012 (ili novije).

Savet: Ako treba da zatvorite bazu podataka , izaberite stavku > Zatvori.

 1. Otvorite Access i izaberite predložak Veb aplikacije. (Predlošci Veb aplikacija imaju sliku Glouba u pozadini.)

  Taster Access Veb aplikacije

  Savet: Ako ne vidite željeni predložak, u okviru Pretraga predložaka na mreži izaberite stavku baze podataka. Zatim, da biste pronašli predloške baze podataka na Office.com, unesite jednu ili više ključnih reči u polje za pretragu.

 2. Unesite ime za novu aplikaciju.

 3. Sa liste izaberite njegovu lokaciju. (Ili unesite SharePoint URL ili Office 365 URL adresu.)

 4. Zatim izaberite stavku Kreiraj.

  Novi ekran za kreiranje Access Veb aplikacije

Kreiranje Access Veb aplikacije od početka

Kreiranje Access Veb aplikacije iz početka je slično kreiranju neke od predložaka. Najveća razlika je da kreirate tabele u Veb aplikaciji.

 1. Otvorite Access i izaberite stavku Prilagođena Veb aplikacija.

  Pristupanje ikone prilagođene Veb aplikacije
 2. Unesite ime za novu Veb aplikaciju i izaberite njegovu lokaciju. Zatim izaberite stavku Kreiraj.

 3. Dodajte strukturirane ili prazne tabele u Veb aplikaciju ili kreirajte tabele iz postojećih izvora podataka. Tražite predložak tabele na osnovu tipa informacija koje želite da pratite, kreirate tabelu iz postojećih izvornih podataka ili dodate praznu tabelu da biste se prilagodili.

  Dodavanje tabela u Access Veb aplikaciju

Želite još?

Obuka za Excel

Obuka za Outlook

Kada nekoliko osoba istovremeno treba da koristi bazu podataka, napravite Access Veb aplikaciju, koja je Veb baza podataka koja radi na većini pregledača. Da biste kreirali Access Veb aplikaciju, potreban vam je SharePoint 2016 ili SharePoint 2013 server ili vam je potreban Office 365. Da biste koristili Access Veb aplikaciju, samo treba da se povežete sa Internetom ili mrežom preduzeća.

Najlakši način za pravljenje Access Web App je korišćenje predloška. Možete da izaberete jednu kada prvi put pokrenete Access ili kada izaberete datoteku > novom.

Skupa predlošci Access uključujući predloške baze podataka za RAČUNARE i predloške Veb aplikacije. Možete da vidite razliku jer je predložak Veb aplikacije označen ikonom globus.

Izaberite željeni predložak,... Unesite ime,... a zatim izaberite server sa liste ovde ili unesite ime servera ovde.

Access preuzima i otvara predložak. Da biste počeli da radite, izaberite stavku Pokreni aplikaciju.

Ovo pokreće bazu podataka u pregledaču i sada možete da počnete da unosite podatke.

Ali, za razliku od u Access bazi podataka na radnoj površini, u Access Veb aplikaciji koju morate da upamtite da biste mogli da izaberete stavku Sačuvaj da biste sačuvali podatke.

Drugo što treba da zapamtite o Access Veb aplikacijama jeste da ih koristite u pregledaču, ali ih pravite i menjate u programu Access.

Da biste to uradili, izaberite stavku Prilagodi u programu Access,... Izaberite stavku Otvori,... i datoteka se otvara u programu Access. Obratite pažnju na to da je traka manja od onoga što vidite u Access bazi podataka na radnoj površini. Ovo su alatke koje su vam potrebne za rad na Veb aplikacijama.

Otvorimo ovaj prikaz za uređivanje – to se zove Prikaz dizajna– i napravite brzu izmenu.

Pritisnite taster Control,... izbor nalepnica,... Promena boje,... i Poravnaj ih nadesno. Izaberite stavku Sačuvaj da biste objavili promene na serveru.

Sada izaberite stavku Početak, a zatim izaberite stavku Pokreni aplikaciju.

Evo ga. Napravili smo bazu podataka za samo nekoliko minuta i ne moramo da se mijenjemo dok ne želimo. I zato što je to Access Web App, članovi tima sada mogu da otvore i koriste ovu bazu podataka u Veb pregledačima.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×