Upravljanje podacima pomoću upita

Pravljenje upita sa spoljnim spajanjem

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Ponekad u upitima, želite da vidite sve zapise iz jedne tabele, zajedno sa koje se podudaraju zapisa iz druge tabele. Da biste to uradili, kreirajte spoljni spojevi.

Unutrašnji spojevi samo prikaz podataka kada postoji podudarni ID u oba izvora povezanih podataka. Na primer, ako želite da prikažete proizvodi i prodatih količina, kreirajte unutrašnji spoj između tabele "Proizvodi" i "Detalji porudžbine. Kada pokrenete upit, dobija se samo proizvoda koji se javljaju u nalozima i tako se pojaviti u obe tabele.

Međutim, spoljni spojevi vrati sve podatke iz jedan izvor podataka i nekih podataka iz drugog izvora tabele ili podataka.

Na primer, ako želite da vidite koje proizvode nisam prodao, kreirate upit koji prikazuje ID proizvoda iz tabele proizvodi i sve odgovarajuće ID-ova porudžbina iz tabele "Detalji porudžbine". Proizvodi koji nemaju odgovarajući zapis u tabeli "Detalji porudžbine" vrati ime proizvoda sa nema vrednosti za polje "ID porudžbine".

Levi spoljni spojevi i desni spoljni spojevi

U spoljni spoj, tabelu koja prikazuje sve njegove zapise naziva osnovnu tabelu. Tabela koja prikazuje samo neke zapise (koji se podudaraju) se zove sekundarni tabele.

Dijalog Svojstva spoja opisuje šta vidite sa različitim tipovima spojeva:

Snimak ekrana tri tabele i njihova svojstva spoja

Pretpostavimo da ste kreirali upit da biste prikazali koji proizvodi klijenti kupili. Polja za izlaz su ime proizvoda, ID porudžbine i količina.

 1. Unutrašnji pridruživanje. Uključuje samo redovima (zapisima u kojima su spojena polja iz obe tabele su jednake, na primer, samo proizvodi koji imaju porudžbine povezane sa njima).

 2. Levi spoljni spoj. Uključite sve zapise iz tabela u okviru ime tabele levo i samo one zapise iz tabela u okviru desne ime tabele u kojoj su spojena polja su jednake, na primer, sve naloge, ali samo količine i ID proizvoda za te porudžbine koje imaju proizvodi povezani sa njima.

 3. Desnim spoljni spoj. Uključite sve zapise iz tabela u okviru ime tabele desno i samo one zapise iz tabela u okviru ime tabele nalevo u kojima su spojena polja su jednake, na primer, svi proizvodi, čak i kada ne porudžbine za njih, u tom slučaju prazne vrednosti pojavljuju se u ID porudžbine "i" Količina ".

Kako da razlikujete od ovih primera, važno je da znate koja tabela je sa leve strane, a koje je sa desne strane, koja se razlikuje od kako tabele raspoređene su u prozoru upita. Da biste razumeli podatke koji ćete da dobijete od upita, pročitajte tekst pažljivo u dijalogu svojstva spoja.

1. Dodavanje izvora podataka

 • Izaberite stavku Kreiranje > dizajn upita.

Dodajte sve tabele i upite treba kao izvora podataka. (Ne brinite. Ako zaboravite nešto, i dalje imate mogućnosti za poslovanje da biste kasnije dodali više izvora podataka.)

Ako se otkrije ili pretpostavlja da ih, Access može prikazivanje odnosa izvore podataka.

2. Dodavanje spoja

 • Ako ne vidite vezu između izvora, dodajte spoja. Prevucite polje koje želite u jedan izvor podataka u odgovarajuće polje u drugi izvor podataka. Prevlačite iz tabele je tabela koja će se pojaviti sa leve strane u dijalogu svojstva spoja. Podrazumevano, Access će kreirati unutrašnji spoj. Ako vam je potrebna spoljni spoj, promenite tip njenog.

  snimak ekrana spoj između dve tabele

3. promena spoja

 1. Kliknite dvaput na red koji predstavlja na spoj koji želite da promenite.

 2. U dijalogu Svojstva spoja da biste kreirali spoljni spoj, izaberite opciju drugog ili trećeg. Zatim izaberite stavku u redu.

  Ne zaboravite da pažnju koja tabela je osnovnu tabeli – onu iz koje prikazuju se svi zapisi.

  Snimak ekrana svojstva spoja isticanje ime leva tabela

4. dovršite upita

Pratite uobičajeni korake za kreiranje upita: dodavanje polja za izlaz, unesite sve kriterijume i pokrenete ili sačuvate upit. Da biste saznali kako, pogledajte odeljak Kreiranje osnovnih upita.

Da li želite još?

Pravljenje osnovnih upita

Obuka za Excel

Obuka za Outlook

Hajde da pogledamo kako da koristite levo i desni spoljni spojevi u upit za izdvajanje.

Spoljni spojevi su strane – levo i desno – i vrate sve podatke iz jedne tabele i samo MATCHING podatke iz druge. Oni su korisni kada želite da saznate kada se nešto nije dogodilo; na primer, određeni artikal ne prodaje ili studente ne registraciju za određene čas.

Sada hajde da dodamo samo malo ovo.

Tabela koja vraća sve podatke koji se zove „osnovni tabele” i tabele koja daje podudaranja koja se zove „pomoćna tabela”.

Koja je osnova i koji je sekundarni tabele zavisi smer spoja.

Ako koristite desni spoljni spoj, je tabela sa desne strane "baza". Ako koristite levi spoljni spoj, je tabela sa leve strane "baza".

Možete da kontrolišete da li koristite levi ili desni spoljni spoj u dijalogu Svojstva spoja . Izaberite stavku i zatim ili kliknite desnim tasterom miša ili dodirnite dvaput linija spajanje zatim Svojstva spoja... a zatim izaberite opciju drugog ili trećeg.

Dakle, recimo da radite ovo:

Na kartici Kreiranje izaberite stavku Dizajn upita. Ovde dodamo OrderDetails "i" Proizvodi ".

Možete da vidite da Access koristi relacije jedan-prema-više kao obrazac za spoj, a to znači da je unutrašnji spoj.

Dodajemo ime proizvoda "i" Količina "i ako nije pokrenuti upit, samo daje podatke za proizvoda koji ste bili poručili.

Znamo, jer ako upit vraćali podataka za Nepoređana proizvode, vidimo prazni zapisi.

Nazad na prikaz dizajna, možemo kliknite desnim tasterom miša ili dodirnite dvaput na spoj i izaberite stavku Svojstva spoja. Izaberite drugu opciju i obratite pažnju na spoj.

Na strelicu vam saopštava da je spoljni spoj, a takođe ukazuje na pomoćnu tabele. Pokretanje upita, sortiranje podataka od najmanjeg do najvećeg, a sada znate koji proizvodi ne prodaju.

Šta se dešava ako mi promena u desni spoljni spoj?

Napravimo promenu,... pokrenete upit,... i dobijete isti rezultat kao unutrašnji spoj: nema prazni zapisi.

Ako pogledamo dijalog Svojstva spoja , vidimo zašto.

Možemo se vraća sve podatke iz tabele "Detalji porudžbine", ali samo podudaranja iz tabele proizvodi. Drugim rečima, samo vidimo proizvodi koji imaju odgovarajuću porudžbinu, a to je isti rezultat vratio unutrašnji spoj.

Sada vidite kako se koristi spoljni spojevi u upit za izdvajanje koji koristi više izvora podataka. Dakle, da vaš spojevi kroz, a ako ne dobijete željeni rezultat, uvek možete da ih promenite.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×