Dodavanje tabela

Izrada tabela i podešavanje tipova podataka

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Pošto se skladište podataka, tabela su baze podataka. Svaka tabela sadrži informacije o određenom temom. Na primer, dobavljač tabele mogu da skladište dobavljača imena, e-adrese i brojeve telefona.

Napomena: Pre nego što kreirate tabele, korisno je da razumete objekata baze podataka programa Access.

Kada otvorite novu, praznu bazu podataka, Access automatski kreira praznu tabelu. Da biste prilagodili te tabele, pokrenite definisanjem polja i dodate podatke.

Preimenovanje tabele u bazi podataka

Tabela1 je podrazumevano ime prve tabele u novoj bazi podataka. Preporučuje se da date ime tabele ima više smisla.

 1. Na priručnoj traci, izaberite stavku Sačuvaj Sačuvaj

 2. U polju ime tabele unesite opisno ime.

Dodavanje tabele u bazu podataka na stonom računaru

Dodavanje više tabela u bazu podataka, ako vam treba, čak i ako ste pokrenuli sa predloškom.

 1. Na kartici Kreiranje izaberite tabelu.
  Access dodaje novu tabelu sa imenom Table< #> Gde se nalazi < #> je broj sledeće Sekvencijalna, koje se ne koriste.

 2. Preimenovanje tabele pomoću procedure u preimenujete tabelu u bazi podataka, ranije u ovom modulu.

Čuvanje tabele

Pre nego što zatvorite bazu podataka, da biste izbegli gubitak vaš rad i podatke koje ste uneli, uverite se da sačuvate tabelu. Kada pokušate da zatvorite bazu podataka, ako niste sačuvali rad na tabelu, Access će vas upitati da ga sačuvate. Ili u bilo kom trenutku, izaberite Sačuvaj .

Dodavanje polja unosom podataka

 1. U prikazu lista sa podacima , unesite podatke u koloni kliknite na dugme da biste dodali na listu sa podacima.
  Access kreira novo polje.

  Isečak ekrana ID u tabeli dobavljača

 2. U naslovu kolone otkucajte novo ime za to polje.

  Isečak ekrana dobavljača tabela koja prikazuje dva reda sa ID-om

Promenite tip podataka polja

Kada dodajete polja tako što ćete uneti podatke u nju, Access postavlja tip podataka za polje na osnovu njen sadržaj. Prikaz tip podataka na kartici polja , u okviru Tip podataka.

Isečak ekrana koji prikazuje polje tip podataka

Da biste promenili tip podataka:

 1. Izaberite polje.

 2. Na kartici polja, otvorite listu Tip podataka i izaberite tip podataka.

Dodavanje polja za određeni tip podataka

Pristup potvrdi valjanost podataka dok se unosi da biste se uverili da se podudara sa tipa podataka tog polja. Ako vam je potrebna određeni format podataka u polju, navedite tip podataka kada ga kreirate.

 1. Dok je tabela otvorena u prikazu , izaberite kliknite da biste dodali , a zatim izaberite tip podataka

  isečak ekrana kliknite na dugme da biste dodali podatke tip padajuću listu

 2. Otkucajte opisno ime za polje, kao što su prezime.

  Isečak ekrana da biste dodali opisno ime za kolonu

Pošto ste naveli tip podataka, Access proverava valjanost podataka koje unosite u novo polje. Na primer, tekst nije primila u polje za datum. Navođenje podataka tipa takođe vam pomaže da biste smanjili veličinu baze podataka.

Da li želite još?

Tipovi podataka za Access aplikacije

Tipovi podataka za Access baze podataka na stonim računarima

Obuka za Excel

Obuka za Outlook

Tabele su obično prvi objekti dodate bazu podataka, jer jednostavno rečeno, oni skladištenje podataka. Kako bismo kreirali ovu tabelu, identifikujemo njen primarni ključ. Ćete takođe da Saznajte više o različitim tipovima podataka dostupni i videli kako možete da postavite tip podataka za svako polje.

Sam otići, stavite naše dizajn ovde za referencu. Kada smo kliknite dvaput na polje ID , vidimo da postane koji se može uređivati. Da biste preimenovali polje ID kupca. Kako uvek odakle vrednosti u polju – tabela "Kupci". Sve tabele moraju da sadrže primarni ključ i ID kupca je primarni ključ za ovu tabelu.

Kada pritisnete ovde unesite, Access bira sledeću prazno polje i prikazuje ovaj meni. Mnoge od ovih stavki su tipovi podataka. Tip podataka mora da bude dodeljena svako polje u bazi podataka.

Tipovi podataka da skladište efikasnijim jer oni kontrolišu Veličina polja. Na primer, ako samo treba da uhvatite imena, ne morate da kreirate veliki prostora za imena. Koji možda nije važno u ovom primeru jednostavan, ali važno je kada imate mnogo podataka.

Tipovi podataka da vam pomognu da sprečite grešaka. Na primer, nije moguće unesite ime u polje postavljeno da sadrže datume i vremena.

Hajde da pogledamo brzi na tipove podataka koje možete da koristite. Jedan red teksta je tekstualno polje koje sadrži najviše 256 znakova. Postoji broj, valuta, datum i vremei Da/ne.

Polje” Da/ne "može da sadrži da ili ne, True ili False, ili jedan i nula.

Pronalaženje i odnos nije zapravo tip podataka. Da, ali to možete da koristite da biste kreirali listu izbora u tom polju.

Obogaćeni tekst i Dugački tekst vam omogućavaju da uskladištite gigabajt teksta. Baza podataka za računare, koristite obogaćenog teksta i Access Veb aplikacije Dugački tekst. Osnovna razlika između njih je možete da primenite fontove i druga oblikovanja za obogaćeni tekst, kao što su Podebljavanje i kurziv.

Koristite Tip podataka " prilog " da biste priložili slike i druge datoteke sa zapisom, baš kao i u e-poruci. Koristite Tip podataka hiperveze za skladištenje web i e-adrese. I koristite Izračunato polje tip podataka za da kombinujete imena i prezimena ili izračunate i popust.

Postoji drugi tip podataka u ovoj tabeli: "Automatsko numerisanje". Ovaj tip podataka dodeljuje redni broj svaki put kada dodate novi zapis. Ne možete da promenite ili izbrišete vrednosti u jednom od ovih polja. Veliki broj primarnih ključeva koristite ovaj tip podataka zato što kao pravilo, nikada ne želite da promenite primarni ključ vrednosti.

Kada kreirate tabelu u Access Veb aplikacije, koristite Tip podataka " slika " umesto tip podataka " prilog " za skladištenje i prikazivanje slika.

Za ovo polje, hajde da izaberemo Jedan red teksta zato što je skladištenje imena, i 256 znakova je dovoljno prostora. Imajte u vidu da nakon što smo izaberite tip podataka, naslov postaje koji se može uređivati. Hajde da unesete ime i pritisnite taster Tab da biste izabrali polje next prazna. Nismo ponovo, izaberite Jedan red teksta ..., a zatim upišite prezime. Imate imena i prezimena i dva odvojena polja odražava načelo dizajna baze podataka da bi trebalo da svako polje sadrži najmanji mogući jedinice podataka.

Pritisnite taster S kontrolu da biste sačuvali tabelu. Hajde ime klijentima.

Imam primarni ključ i jedan red teksta polja za imena i prezimena. Svako polje sadrži najmanji mogući jedinice podataka i ima tip podataka. Imamo šta je potrebno za ovu tabelu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×