Pravljenje pristupačnijih Word dokumenata

Pravljenje pristupačnih tabela

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Tabele organizuju vizuelno i prikazuju veze između stvari. Saznajte kako da podesite tabele tako da se mogu иitati naglas osobama koje koriste čitač ekrana.

Da biste dodali red zaglavlja u tabelu

  1. Odaberite stavku Umetni i Gtt tabelu da biste umetnuli tabelu.

  2. Odaberite željeni broj polja u kojima želite da kreirate kolone, a zatim odaberite željeni broj polja za kreiranje redova za tabelu.

    Napomena: Kada dodate tabelu u dokument, dve nove kartice se pojavljuju na traci: Dizajn i raspored. Ovo su alati za tabele.

  3. Na kartici Dizajn odaberite grupu " Opcije stilova tabele ", a zatim odaberite stavku Zaglavlje. Druge opcije su naglašeni redovi ili red sa ukupnimvrednostima.

Tabela sada ima red zaglavlja. To znači da, u pozadini, Word i sve pomoćne tehnologije mogu inteligentno da komuniciraju o tabeli.

Dodavanje naslova kolona

  1. Postavite kursor u prvu ćeliju u gornjem delu nove tabele.

  2. Otkucajte ime za ovu kolonu, a zatim pritisnite taster TAB da biste se premestili sa jedne kolone na drugu. Dodajte dodatna imena kolona po potrebi.

Tabela sada ima imena kolona, što olakšava razumevanje informacija koje tabela sadrži. Neki čitači ekrana mogu se podesiti za čitanje imena kolona u bilo kom trenutku, što može da pomogne prilikom rada sa velikom tabelom.

Želite još?

Pristupačnost u sistemu Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×