Pravljenje Access baze podataka

Pravljenje Access veb aplikacije

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Važno    Microsoft više ne preporučuje kreiranje i korišćenje Access Veb aplikacija u sistemu SharePoint. Kao alternativu, razmislite o korišćenju Microsoft PowerApps da izgradi poslovna rešenja bez kodova za veb i mobilne uređaje.

Prikazivanje i sortiranje podataka na mreži, pomoću bilo kog uređaja u Access Veb aplikaciji – čak i ako nemate pristup. Najbrži način da biste počeli da je da biste koristili predložak.

Kreiranje Access Veb aplikacije na osnovu predloška

Kada izaberete predložak, Access grupiše aplikaciju koja sadrži tabele koje verovatno bi sami dodali ako ste imali počeli iz početka.

Napomena: Da biste kreirali Access Veb aplikaciji, morate Office 365 pomoću SharePoint Online, lokalnom sistemu SharePoint Server 2013 ili SharePoint Server 2016 sa Access Services i SQL Server 2012 (ili noviju verziju).

Savet: Ako morate da zatvorite bazu podataka, izaberite stavke datoteka > Zatvori.

 1. Otvorite Access i izaberite predložak za web aplikaciju. (Veb aplikacije predlošci imaju slika globusa u pozadini).

  Dugme za predložak Access Veb aplikacija

  Savet: Ako ne vidite željeni predložak, u okviru potražite predloške na mreži izaberite baze podataka. Zatim, da biste pronašli predloške baze podataka na lokaciji Office.com, unesite jednu ili više ključnih reči u polju za pretragu.

 2. Unesite ime za novu aplikaciju.

 3. Sa liste izaberite njenu lokaciju. (Ili unesite URL adresu SharePoint ili Office 365 URL adrese).

 4. Zatim izaberite stavku Kreiraj.

  Novi Access web app kreiranja ekran

Kreiranje Access Veb aplikacije iz početka

Kreiranje Access Veb aplikacije od početka je veoma slično kreiranju jedan od predložaka. Najveća razlika je da kreirate tabele u Veb aplikaciji.

 1. Otvorite Access i izaberite stavku Prilagođena Veb aplikacija.

  Ikona Access prilagođene Veb aplikacije
 2. Unesite ime za novu Veb aplikaciju i izaberite svoju lokaciju. Zatim izaberite stavku Kreiraj.

 3. Dodavanje strukturiranih ili prazne tabele u web app ili kreiranje tabele iz postojećeg izvora podataka. Traženje predloška tabele na osnovu tip informacija koje želite da pratite, Kreirajte tabelu iz postojećeg izvora podataka ili dodali praznu tabelu da biste prilagodili sami.

  Dodavanje tabele u Access Veb aplikacije

Da li želite još?

Obuka za Excel

Obuka za Outlook

Kada više osoba morate da koristite bazu podataka u isto vreme, gradite Access Veb aplikacije, što je Veb baze podataka koja se pokreće na većini pregledača. Da biste kreirali Access Veb aplikaciji, morate SharePoint 2016 ili SharePoint 2013 servera, ili morate Office 365. Da biste koristili Access Veb aplikaciji, morate da budete povezani sa Internetom ili mrežom preduzeća.

Najlakši način za kreiranje Access Veb aplikacije jeste da koristite predložak. Možete da izaberete jednu prilikom prvog pokretanja programa Access ili kada izaberete stavku datoteka > novo.

Skup predložaka Access uključuju predlošci baza podataka radne površine i predlošci Veb aplikacije. Znaćete razlika Veb aplikacije predložak je označena kao ikonu globusa.

Izaberite željeni predložak,...... unesite ime, a zatim izaberite server sa liste ili unesite ime servera.

Access preuzimanja i otvara predložak. Da biste započeli rad, izaberite stavku Pokreni aplikaciju.

Na taj način baze podataka u pregledaču i odmah možete da počnete da unosite podatke.

Ali zapamtite, za razliku od programa Access stonu bazu podataka, u Access Veb aplikaciji ne zaboravite morate izaberite stavku Sačuvaj da biste sačuvali podatke.

Druge stvari o Access Veb aplikacije je ih koristite u pregledaču, ali možete kreirati i da ih promeni u programu Access.

Da biste to uradili, zatim izaberite stavku Prilagodi u programu Access,... izaberite stavku Otvori,... i datoteka se otvara u programu Access. Obratite pažnju da traka je manja od koje vidite u Access bazu podataka na radnoj površini. Ovo su alatke treba da radite na Veb aplikacije.

Otvaranje ovaj prikaz za uređivanje – ovo se naziva Prikaz dizajna– i brzo promenite.

Pritisnite taster Control... Izaberite oznaka...... da menjaju boje, i njih Poravnaj desno. Izaberite stavku Sačuvaj da biste objavili promene na server.

Sada izaberite stavke Početak, a zatim izaberite stavku Pokreni aplikaciju.

Evo ga. Stvorili smo baze podataka u samo nekoliko minuta i ne treba da biste promenili sve osim ako želimo da. Zato što je Access Veb aplikacije, članovi tima mogu sada otvoriti i koristite ove baze podataka u web pregledaču.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×