Više od dve spot boje

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako vaša publikacija koristi više od dve spot boje mastila, štampanje publikacije kroz komercijalnoj štampariji će biti skupa, jer štampač morate da koristite zasebnu registraciju za svaku mastila spot boje.

Važno: Pre nego što bilo koji komercijalno štampanje povezana promene dokumenta kontakt na komercijalne štamparije i govore o detaljima zadatka za štampanje.

Ova provera se vrši samo ako ste publikaciju postavili tako da se štampaju spot boje ili procesne boje i spot boje.

Ispravite ovaj problem ručno ako želite da izaberete elemente dizajna koji će biti konvertovani u određene spot boje ili ako želite da konvertujete spot boje u procesne boje što bi moglo da vam uštedi novac, pod uslovom da publikacija koju štampate koristi bilo koju od četiri procesne boje.

Automatsko ispravljanje

Uklanjanje Spot boje    Izaberite ovu opciju da biste otvorili dijalog Model boje i zamenili suvišno mastila spot boja. Kada izbrišete spot boja u listi mastila, otvara se dijalog Zamena mastila i možete da odaberete drugu boju koja je već u upotrebi.

 1. U dijalogu Zamena mastila izaberite karticu Mastila.

 2. Postavite pokazivač na mastilo spot boje koju želite da izbrišete, kliknite na strelicu, a zatim kliknite na dugme Izbriši.

 3. Ako je mastilo spot boje označeno opcijom U upotrebi, Microsoft Office Publisher će otvoriti dijalog Zamena mastila.

 4. U dijalogu Zamena mastila izaberite neku od boja koja je u upotrebi.

 5. Ponavljajte korake od 3 do 5 sve dok ne budu navedena samo dva mastila spot boje na kartici Mastila, u dijalogu Štampanje u boji.

 6. Kliknite na dugme U redu.

Ručno ispravljanje

Neke spot boje koje su trenutno u upotrebi u publikaciji morate da zamenite da biste izbegli dodatne troškove štampanja. Kada izbrišete spot boju, otvara se dijalog Zamena mastila gde možete da izaberete neku drugu spot boju koja se koristi u publikaciji.

Da biste ovaj problem ispravili ručno, postupite na neki od sledećih načina:

Zamena spot boja

 1. Izaberite karticu datoteka da biste je otvorili u prikazu "Backstage", postavite pokazivač na stranicu informacije , kliknite na dugme za Komercijalno štampanje postavku , a zatim izaberite Odaberite Model boje.

 2. Izaberite karticu Mastila.

 3. Postavite pokazivač na mastilo spot boje koju želite da izbrišete, kliknite na strelicu, a zatim kliknite na dugme Izbriši.

 4. Ako je mastilo spot boje označeno opcijom U upotrebi, Publisher otvara dijalog Zamena mastila.

 5. U dijalogu Zamena mastila izaberite neku od boja koja je u upotrebi, a zatim kliknite na dugme U redu.

 6. Ponovite korake od 3 do 5 dok ne budete imali samo dva mastila spot boje navedene na kartici mastila u dijalogu Model boje .

 7. Kliknite na dugme U redu.

Konvertovanje spot boja u procesne boje

Ako koristite mastila više od dve spot boje ili ako pored procesnih koristite i spot boje, spot boje možete da konvertujete u procesne.

 1. Izaberite karticu datoteka da biste je otvorili u prikazu "Backstage", postavite pokazivač na stranicu informacije , kliknite na dugme za Komercijalno štampanje postavku , a zatim izaberite Odaberite Model boje.

 2. U grupi Definiši sve boje kao izaberite opciju Procesne boje (CMYK).

 3. Dvaput kliknite na dugme U redu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×