Više informacija o radnim prostorima u programu SharePoint Workspace 2010

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ovaj članak pomoći opisuje različite tipove radnih prostora koje možete kreirati u programu SharePoint Workspace.

Saznajte više o:

SharePoint radni prostori

Groove radni prostori

Deljene fascikle

SharePoint radni prostori

Pomoću ovog tipa radnog prostora kreirate kopiju SharePoint lokacije na lokalnom računaru koji se automatski sinhronizuje sa serverom.

SharePoint radni prostor predstavlja ličnu kopiju SharePoint lokacije ili izabranih lista i biblioteka sa te lokacije koje odaberete da preuzmete van mreže i sinhronizujete. Radni prostor sadrži samo vas kao člana. Ispravke sadržaja delite sa drugim SharePoint korisnicima kada se radni prostor sinhronizuje sa SharePoint lokacijom.

Napomena: Za razliku od Groove radnih prostora, SharePoint radni prostori se ne sinhronizuju na više računara na kojima imate nalog. Morate kreirati odvojene kopije svojih SharePoint radnih prostora na svakom računaru.

Jednostavno rečeno, SharePoint radni prostor vam pruža pristup sadržaju SharePoint lokacije u svakom trenutku, bez obzira na to da li ste povezani sa mrežom ili ne.

Napomena: SharePoint radni prostori mogu se sinhronizovati samo sa lokacijama koje pokreće Microsoft SharePoint Server 2010 ili novija verzija, Microsoft SharePoint Foundation 2010, SharePoint Online 2010 serveri ili novija verzija.

Zašto kreirati SharePoint radne prostore

Najočigledniji razlog za kreiranje SharePoint radnog prostora je dobijanje pristupa podacima SharePoint lokacije kada niste u mogućnosti da pristupite mreži ili kada ste van mreže.

Pored toga, mnogim korisnicima se možda više dopadaju funkcije i okruženje za rad u SharePoint radnim prostorima, nego oni koje mogu da pronađu kada rade direktno na SharePoint lokacijama u Veb pregledaču. Na primer, SharePoint radni prostori obezbeđuju brzu i jednostavnu navigaciju kroz liste i biblioteke. Između ovih lista i biblioteka možete se prebacivati tako što ćete kliknuti mišem i na taj način izbeći učitavanje Veb stranica. Ako radite sa sadržajem sa nekoliko SharePoint lokacija, možete da preuzmete taj sadržaj u nekoliko SharePoint radnih prostora i organizujete ih na traci za pokretanje programa SharePoint Workspace radi brzog pristupa.

Na kraju, mnogi korisnici će uživati u bogatim funkcijama aplikacije u SharePoint radnim prostorima i ceniti jednostavnost izvršavanja mnogih standardnih aktivnosti kao što su dodavanje novih stavki ili datoteka na liste i u biblioteke ili njihovo uređivanje.

Načini kreiranja SharePoint radnog prostora

SharePoint radni prostor možete odabrati da kreirate sa bilo koje od sledećih lokacija:

 • SharePoint lokacija u Veb pregledaču

 • Traka za pokretanje programa SharePoint Workspace

Kreiranje SharePoint radnog prostora tokom posećivanja SharePoint lokacije u Veb pregledaču

Ovo je najjednostavniji i najpouzdaniji način kreiranja radnog prostora, kada se uzme u obzir da je polazna tačka SharePoint lokacija koju želite da kopirate na računar. Ukratko, već ste pristupili SharePoint lokaciji koju želite da sinhronizujete sa računarom.

Da biste kreirali SharePoint radni prostor tokom posete SharePoint lokaciji, u meniju Radnje na lokaciji , a zatim sinhronizacije SharePoint radni prostor.

Napomena:  Ako ne vidite meni „Radnje na lokaciji“, to znači da se SharePoint lokacija hostuje na novijoj verziji sistema SharePoint, kao što je SharePoint Server 2013. U tom slučaju, morate kreirati radni prostor sa SharePoint Workspace trake za pokretanje, kao što je opisano u sledećem odeljku.

Kreiranje SharePoint radnog prostora sa pokretne trake programa SharePoint Workspace

Možete da kreirate SharePoint radni prostor sa SharePoint Workspace traku za pokretanje ili prikaza Backstage. U ovom slučaju morate u otkucajte ili nalepite Veb adresu SharePoint lokacije na koju želite, a možda ćete morati da unesete akreditive SharePoint lokacije.

Opcije preuzimanja u SharePoint radnim prostorima

Kada prvi put kreirate SharePoint radni prostor, početne postavke preuzimanja postavljene su na preuzimanje svih stavki sa svih podržanih lista i biblioteka na izabranoj SharePoint lokaciji.

Opcionalno možete konfigurisati preuzimanja tako da se stavke preuzimaju samo sa izabranih lista i biblioteka. Izvršavanje selektivnog preuzimanja vam jednostavno daje opciju odlaganja preuzimanja stavki sa drugih lista i biblioteka sve dok ne želite da radite sa tim sadržajem. Liste i biblioteke se i dalje pojavljuju u SharePoint radnom prostoru, ali umesto liste stavki vidite opcije za preuzimanje stavki odmah ili za odlazak na listu ili biblioteku na SharePoint lokaciji.

Osnovni podaci o korišćenju spoljnih lista u SharePoint radnom prostoru

Neke SharePoint liste kreiraju putem aplikacije Microsoft usluge poslovnog povezivanja (BCS). Kada kreirate SharePoint radni prostor, te liste se prikazuju u oknu sadržaj u okviru "Spoljne liste" kada je sortirano po tipu. Detaljne informacije o kako upotrebu ovaj tip liste se razlikuje od drugih SharePoint listama, pogledajte članak pomoću spoljnih lista u programu SharePoint workspace.

Napomena: Iako je BCS sada podržan u usluzi SharePoint Online Service Update 1, spoljne liste hostovane u usluzi SharePoint Online ne možete sinhronizovati u SharePoint radnom prostoru.

Osnovni podaci o nepodržanim tipovima sadržaja

Možete da sinhronizujete većina listama i bibliotekama u SharePoint radnom prostoru, iako neke prilično prilagođene liste mogu da imaju probleme. Kada kreirate SharePoint radni prostor, nepodržanim tipovima sadržaja pojavljuju sadržaja tabla pod naslovom dostupan na serveru, kada radni prostor je sortirano po tipu. Ako izaberete jednu od ove tipove sadržaja, videćete opciju da biste otvorili listu u pregledaču. Ako tip sadržaja je podržana u programu SharePoint Workspace, videćete opciju za Listname povezivanje sa serverom.

Sledeći sadržaj ili tipovi lokacije se trenutno ne mogu sinhronizovati u SharePoint radnom prostoru:

 • Liste kalendara/događaja

 • Wiki stranice

 • Lokacije bloga

 • Lokacije portala

 • Lokacije radnog prostora za sastanke

 • Biblioteke obrazaca

 • Biblioteke slajdova

 • Ankete

 • Katalozi lokacija

 • OneNote beležnice uskladištene u bibliotekama dokumenata

 • Biblioteke dokumenata pod zaštitom IRM-a. Međutim, pojedinačno zaštićene datoteke mogu biti sinhronizovane u bibliotekama dokumenata koje nisu pod zaštitom IRM-a, pomoću odgovarajuće potvrde identiteta.

 • Visio spremišta procesa

Osnovni podaci o sinhronizovanju sadržaja SharePoint radnog prostora sa sadržajem odgovarajuće SharePoint lokacije

SharePoint radni prostor pre svega predstavlja živu kopiju sadržaja uskladištenog na SharePoint lokaciji na serveru. Zbog toga se ispravke sadržaja u SharePoint radnom prostoru odražavaju na verziju servera svaki put kada se radni prostor i server sinhronizuju. Na primer, ako izbrišete ili preimenujete stavke u SharePoint radnom prostoru, te stavke se brišu ili preimenuju i na serveru. Slično tome, ako se stavke izbrišu ili preimenuju na serveru, takođe se brišu ili preimenuju u SharePoint radnom prostoru.

Osnovni podaci o brisanju SharePoint radnih prostora

Brisanje SharePoint radni prostor sa trake za pokretanje samo ima efekat uklanjanje ovu lokalnu kopiju SharePoint lokacije; Ne utiče na sadržaj uskladišten na SharePoint lokaciji na serveru. Drugim rečima, brisanje SharePoint radni prostor će ne i da izbrišete sadržaj koji je preuzet u radni prostor sa servera. Kada izbrišete SharePoint radni prostor, možete da, ako želite, kreirate novu SharePoint radni prostor, upućivanja na potpuno isti SharePoint lokacije.

Vrh stranice

Groove radni prostori

Ovo je originalni tip radnog prostora koji je razvijen za program Microsoft Office Groove pre promene imena proizvoda u SharePoint Workspace.

Pomoću ovog tipa radnog prostora, grupe ili organizacije sa zajedničkim ciljevima mogu da dele ideje i sarađuju. Groove radni prostor obično sadrži dva ili više „člana“, tj. osoba koje se pridružuju radnom prostoru putem poziva. Sadržaj radnog prostora je veoma dinamičan. Svi članovi koji su trenutno na mreži trenutno vide sve ispravke koje oni sami ili drugi članovi dodaju. Drugi članovi i vi šaljete i primate ispravke kada se povežete sa mrežom.

Groove radni prostori dozvoli članovima da biste radili sa raznih specijalizovane aplikaciju alatke. Na primer, pretpostavimo da sprovedete sedmični sastanka da razmatraju i razvoj marketinškog materijala. Aktivnosti uključuju Postavljanje krajnje rokove, dodeljivanje zadataka, i redigovanje dovršili rad. Da biste olakšali ovaj sastanak, članovima radnog prostora mogu objave datoteke u alatki za dokumenteo pitanjima u Alatka "diskusija"i saradnja na sastanku dnevni redovi Korišćenje alatki za kalendara. Sve članove trenutno omogućena u isto vreme u radnom prostoru da vršite interakciju pomoću u realnom vremenu ćaskanje.

Navodi alatka se koristi zajedno sa Microsoft Office InfoPath da biste kreirali prilagođene alatke za dodavanje u radni prostor. Složenosti i funkcije u prilagođenoj alatki za mogu se razlikovati široko, u zavisnosti od uglavnom ciljeve i kreativnosti u programu InfoPath designer alatke. Bilo koji dizajner trebalo bi da napravite jednostavnu alatku koja se sastoji od raznih unosa polja raspoređene u obrascu i unos podataka.

Ograničenja Groove radnog prostora

Iako ne postoje određene veličine ograničenja za radne prostore za optimalne performanse preporučujemo ograničavanja veličine bilo kog radnog prostora na 2 GB ili manje. Možete da Prikaz svojstava radnog prostora da biste videli trenutnu veličinu radnog prostora.

Napomena: SharePoint Workspace ne može pozvanim osobama da pošalje Groove radni prostor koji premašuje 2 GB.

Vrh stranice

Deljene fascikle

Za alternativu Groove radni prostor, deljene fascikle možete da kreirate i u sistemu datoteka. Ovog tipa radnog prostora vam omogućava da delite sadržaj fascikle u Windows sistemu datoteka na svim računarima na kojima imate nalog, a sa drugim korisnicima SharePoint Workspace pozivom. Više informacija potražite u članku o deljenim fasciklama.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatike.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×