Važne informacije o prekidu usluge Docs.com

Ovaj članak je poslednji put ažuriran 25. jula 2017.

Obustavlja se usluga Docs.com korporacije Microsoft

Microsoft povlači uslugu Docs.com u petak, 15. decembra 2017. i savetujemo svim korisnicima da premeste postojeći Docs.com sadržaj na druge platforme za skladištenje i deljenje datoteka što je pre moguće, jer posle tog datuma Docs.com više neće biti dostupan.

Postoji nekoliko alternativnih opcija deljenja sadržaja koje su danas dostupne. Za većinu Docs.com sadržaja, OneDrive predstavlja idealnu platformu za deljenje Word, PowerPoint i PDF sadržaja i nudi dodatne alatke, postavke dozvola i bezbednost za deljenje i zaštitu podataka i sadržaja. SlideShare koji nudi LinkedIn takođe omogućava korisnicima da javno deli sadržaj pošto ima publiku od 70 miliona stručnjaka i obimnu biblioteku sadržaja. Uz povlačenje usluge Docs.com nadamo se da ćemo unaprediti ponude na tom polju i pružiti vam dosledniji utisak pri radu.

Cenimo to što ste odabrali da koristite našu uslugu i izvinjavamo se za sve neprijatnosti koje proističu iz ovog prelaza. Rado ćemo pružiti automatsko pravljenje rezervnih kopija kompatibilnih datoteka u uslugama OneDrive i OneDrive for Business.

Pažljivo pročitajte informacije iz ovog članka kako biste saznali više o opcijama za prenos ili brisanje postojećeg Docs.com sadržaja i naloga.

Trenutno koristim Docs.com – na koji se način to odnosi na mene?

Sajt Docs.com i postojeći sadržaj uskladišten na njegovim serverima povlači se u skladu sa sledećim rasporedom:

9. jun 2017. – Više se ne podržava pravljenje novih Docs.com naloga. Ako imate postojeći Docs.com nalog i dalje možete da prikazujete, uređujete, objavljujete, preuzimate i brišete postojeći sadržaj. Ako imate postojeće stranice „Dnevnik“ i „Osnovni podaci“, možete da ih uređujete na sajtu Sway.com.

19. jun 2017. – Ako Docs.com koristite sa poslovnim ili školskim nalogom, administrator usluge Office 365 može u vaše ime automatski da migrira sav Docs.com sadržaj u OneDrive for Business. Za više informacija pogledajte odeljak Migriranje sadržaja organizacije sa sajta Docs.com.

1. avgust 2017. – Više se ne podržava objavljivanje i uređivanje sadržaja na sajtu Docs.com. Ako imate postojeći Docs.com nalog i dalje možete da prikazujete ili preuzimate postojeći sadržaj.

Od 9. juna do 14. decembra 2017. – Ako imate postojeći Docs.com nalog, možete da se prijavite i odaberete da se automatski napravi rezervna kopija sadržaja u usluzi OneDrive. Čim se podaci prenesu tamo, utisak pri radu sa uslugom Docs.com prelazi u režim samo za čitanje, a veze ka dokumentima i datotekama preusmeravaju se na novu lokaciju na sajtu OneDrive.

15. decembar 2017. – Zvanično se obustavlja sajt Docs.com i sav njegov sadržaj. Sajt više nije pristupačan posle ovog datuma.

15. maj 2018. – Posle ovog datuma prestaju da funkcionišu sve veze ka Docs.com sadržaju koje ste prethodno delili sa drugima i koje su se automatski preusmeravale na preneti sadržaj u usluzi OneDrive (ili OneDrive for Business).

Kako da premestim datoteke i sadržaj sa sajta Docs.com?

Za Microsoft naloge (Outlook.com, Hotmail.com, Live.com itd.) i Facebook naloge

Uradite sledeće

  1. Prijavite se na Docs.com profil gde možete da omogućite automatsko pravljenje rezervne kopije svih datoteka koje su kompatibilne sa uslugom OneDrive.

  2. Pratite odzive koji mogu da obuhvataju upisivanje za novi OneDrive nalog ako ga još uvek nemate.

  3. Kada se proces završi, rezervne kopije sveg kompatibilnog sadržaja koji ste prethodno objavili na sajtu Docs.com možete da pronađete u fasciklama usluge OneDrive. Originalan sadržaj na sajtu Docs.com posle toga možete samo da prikazujete ili preuzimate.

Pročitajte članak Pravljenje rezervne kopije ličnog Docs.com sadržaja da biste dobili detaljnija uputstva za pravljenje rezervnih kopija i saznali šta se dešava posle migracije sadržaja.

Za korisnike usluge Office 365 koji imaju OneDrive for Business

Automatski možemo da napravimo rezervnu kopiju sveg kompatibilnog sadržaja na OneDrive for Business nalogu ako administrator omogući uslugu automatske migracije za organizaciju (ova opcija je dostupna počev od 19. juna 2017). Ako želite da administrator škole ili preduzeća pokrene ovaj proces umesto vas, obratite mu se i uključite vezu ka ovom članku.

Možete da odaberete i da se prijavite u Docs.com i sami pratite odzive za automatsku migraciju. Kada se proces završi, rezervne kopije sveg kompatibilnog sadržaja koji ste prethodno objavili na sajtu Docs.com možete da pronađete u fasciklama usluge OneDrive for Business. Originalan sadržaj na sajtu Docs.com posle toga možete samo da prikazujete, preuzimate i brišete.

Za korisnike usluge Office 365 koji nemaju OneDrive for Business

Prijavite se na Docs.com profil gde možete da preuzmete sadržaj i sačuvate ga na uređaju ili na željenim platformama za skladištenje i deljenje. Docs.com nalog i sadržaj možete i da izbrišete.

Šta se dešava sa Docs.com sadržajem za koji se ne napravi rezervna kopija u usluzi OneDrive ili OneDrive for Business?

Za korisnike koji su uspešno dovršili proces automatske migracije čuvamo druge metapodatke kao što su opisi sadržaja u Excel datoteci i pravimo njenu rezervnu kopiju na OneDrive ili OneDrive for Business nalogu. Automatski čuvamo i stranice „Dnevnik“ i „Osnovni podaci“, kao i vaš Sway sadržaj na stranici Moja Sway platna na sajtu Sway.com.

Za sve druge korisnike i tipove sadržaja koje ne obuhvata gorenavedeno, preporučujemo da ih ručno preuzmete i sačuvajte na željenim platformama za skladištenje i deljenje.

Šta se dešava sa sadržajem sa sajta Docs.com koji sam već povezao/la sa drugim veb sajtovima?

Za korisnike koji su dali saglasnost za automatsku migraciju, veze ka kompatibilnom sadržaju na sajtu Docs.com preusmeravaju se na OneDrive ili OneDrive for Business i nastavljaju da se pojavljuju na drugim veb stranicama. Ako želite da uklonite povezani sadržaj, jednostavno izbrišite datoteke iz usluge OneDrive ili OneDrive for Business. 15. maja 2018. prestaje automatsko preusmeravanje sveg Docs.com sadržaja i veze prestaju da funkcionišu, zato obavezno ručno ažurirajte sve veze na drugim veb sajtovima pre ovog datuma.

Za korisnike koji nisu dali saglasnost za automatsku migraciju, sve veze ka Docs.com sadržaju prestaju da funkcionišu 15. decembra 2017. Obavezno ručno ažurirajte sve veze na drugim veb sajtovima pre ovog datuma.

Šta se dešava sa OneNote beležnicama koje distribuiram putem sajta Docs.com?

Usluga automatske migracije ne obuhvata OneNote beležnice objavljene na sajtu Docs.com jer one već potiču sa OneDrive naloga. Ako treba da sačuvate kopiju bilo koje OneNote beležnice, kliknite na dugme Preuzmi beležnicu, koje je dostupno do 15. decembra 2017.

Šta se dešava ako Docs.com sadržaj premašuje ograničenje OneDrive skladišta?

Ako premašite ograničenje dostupnog skladišta u usluzi OneDrive, prekida se migracija Docs.com sadržaja. Sve datoteke koje su uspešno prenete ostaju na OneDrive nalogu, ali ne pravi se rezervna kopija za datoteke koje nije bilo moguće uključiti i proces migracije se zaustavlja.

Migraciju sadržaja možete da nastavite kada oslobodite ili kupite dodatni prostor za skladištenje na OneDrive nalogu. Da biste nastavili prekinutu migraciju, prijavite se ponovo na Docs.com, a zatim kliknite na dugme Ponovo pokreni migraciju.

Zašto ne mogu da napravim rezervnu kopiju Docs.com sadržaja u usluzi SlideShare?

SlideShare je namenjen za javno objavljivanje. Želimo da njegovi korisnici hotimično upravljaju time koje datoteke žele da objave javno na vebu i dodaju sopstvenu strukturu, naslove i opise sadržaju.

Ja sam administrator usluge Office 365. Šta treba da znam?

Ako ste administrator usluge Office 365, možete automatski da napravite rezervnu kopiju Docs.com sadržaja organizacije u usluzi OneDrive for Business. Za više informacija pogledajte članak Migriranje sadržaja organizacije sa sajta Docs.com.

Potrebna mi je dodatna pomoć!

Ako niste sigurni koje korake treba da preduzmete pre povlačenja usluge Docs.com ili ako nailazite na bilo kakve probleme tokom migracije sadržaja, obratite nam se na stranici docssupport@microsoft.com (možda ćete morati da date pregledaču dozvolu da otvori klijent e-pošte pošto kliknete na ovu vezu).

Iskreno cenimo što se odabrali da koristite našu uslugu i biće nam zadovoljstvo da pružimo dodatnu pomoć pri ovom prelazu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×