Uvoz skupova termina

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da uvezete skupove termina u alatku za upravljanje skladištem termina umesto da ručno kreirate skupove termina i termine. Ovo možete uštedeti vreme, naročito ako postoji mnogo termina.

Sledeća tri koraka su uključena u uvoz skupa termina:

 1. Preuzimanje kopije datoteke uvoza

 2. Popunjavanje datoteke uvoza vrednostima skupa termina

 3. Uvoz skupa termina

Otvaranje alatke za upravljanje skladištem termina

Da biste otvorili alatku za upravljanje skladištem termina, izaberite SharePoint okruženja koje koristite, a zatim pratite sledeće korake.

 1. Iz na matičnoj stranici kolekcije lokacija u SharePoint servera, kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke“ na naslovnoj traci u sistemu SharePoint 2016. , a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

  U SharePoint Online, kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke“ na naslovnoj traci u sistemu SharePoint 2016. , kliknite na sadržaj lokacijei zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. Na stranici " Postavke lokacije ", u grupi Administracija lokacije kliknite na dugme termina skladištenje upravljanje .

  Termina prodavnice management veza u okviru postavke lokacije

Kad otvorite alatku za upravljanje skladištem termina, možete preuzeti kopiju datoteke uvoza ili skupa termina uvoza.

Preuzimanje kopije datoteke uvoza

U alatki za upravljanje skladištem termina možete preuzeti kopiju .CSV datoteke (datoteka sa vrednostima razdvojenim zarezima) koju možete koristiti za kompajliranje termina u skupu termina.

 1. Otvorite alatku za upravljanje skladištem termina.

 2. Izaberite zaglavlje taksonomiju u oknu sa prikazom stabla sa leve strane

 3. U odeljku Uzorak uvoza kliknite na dugme Prikaži uzorak Uvoz datoteke na kartici Opšte postavke okna sa svojstvima.

  Prikaz uzorak datoteke uvoza
 4. Ako se dijalog Preuzimanje datoteke i izaberite lokaciju na kojoj želite da sačuvate datoteku, kliknite na dugme Sačuvaj . Nekim pregledačima će automatski preuzeli podrazumevanu lokaciju, kao što su preuzimanja.

Popunjavanje datoteke uvoza pomoću vrednosti skupa termina

Svaki uvoz datoteke mogu da sadrže skup jedan termina. Možete da uredite uslove u hijerarhiji koji je najviše sedam nivoa. Ako želite da uvezete više skupova termina, morate da kreirate datoteku za svaki skup termina. Pre nego što popunite datoteke uvoza, trebalo bi da razmisliti o tome kako želite da grupišete u vašoj organizaciji metapodataka u skupove termina i termine. Više informacija o tome kako da planirate sadržaj na skupovima, pogledajte članak Planiranje termina i skupova termina u sistemu SharePoint Server 2013.

Pratite ove korake da biste popunili datoteku uvoza:

 1. Otvorite uzorak datoteke uvoza koji ste preuzeli u programu Excel ili prikaz za unakrsne tabele. To bi trebalo da imaju ime ImportTermSet.csv.

 2. Proučite datoteku da biste se upoznali sa hijerarhijom skupa termina.

 3. Da biste dodali uslove, izbrišite sve redove u CSV osim prve da biste kreirali predložak, a zatim unesite uslove informacije koje želite da koristite.

 4. Sačuvajte datoteku nazad u formatu CSV datoteke.

Za više informacija o tome kako da planirate da uvezete skupove termina, pogledajte članak Planiranje da biste uvezli kontrolisane metapodatke. Za detaljnije informacije o format unosa datoteke za skupove termina i kako da popunjavanje datoteke, pogledajte članak kontrolisane metapodatke unosa formatu.

Uvoz skupa termina

Mora da bude dodeljena Administrator skladišta termina ili Menadžer grupe uloga da uvezete skupove termina. Dodatne informacije o uloge kontrolisanih metapodataka potražite u članku Dodeljivanje uloga i dozvola za upravljanje skupovima termina.

 1. Otvaranje Alatke za upravljanje skladištem termina iz Postavke lokacije.

  Ekran za upravljanje skladište termina
 2. U oknu sa prikazom stabla sa leve strane razvijte grupe da biste pronašli grupu u koju želite da uvezete skup termina.

 3. Postavite pokazivač na grupu, kliknite na strelicu koja se pojavljuje i zatim izaberite stavku Uvezi skup termina.

  Uvoz skupa termina padajuću listu
 4. U dijalogu Uvoz skupa termina izaberite Potraži, pronađite datoteku uvoza koji ste ažurirali sa termin skupa vrednosti i izaberite stavku Otvori.

  Skup termina obrve dijaloga
 5. U dijalogu Uvoz skupa termina izaberite u redu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×