Uvoz podataka u Outlook menadžer klijenata

Možete da uvezete kontakte, preduzeća i ugovore iz Excel unakrsne tabele. To može biti korisno ako migriram sa postojećeg rešenja za upravljanje kontaktom sa programom Outlook Manager.

Uvoz podataka iz .CSV datoteke

.CSV datoteka je datoteka razgraničena zarezima koju može da pročita Excel. Ako imate podatke uskladištene u Excel unakrsnoj tabeli, možete da odaberete stavke Datoteka > Sačuvaj kao i sačuvate datoteku kao .CSV datoteku.

 1. U oknu za navigaciju programa Outlook kliknite na dugme još, a zatim izaberite stavku programski dodaci da biste pokrenuli detaljan prikaz Outlook menadžera klijenata.
  Olknavin

 2. Izaberite karticu Kontakti ako želite da uvezete kontakte, karticu preduzeća ako želite da uvezete karticu preduzeća ili ugovore ako želite da uvezete ugovore. 

 3. Na kartici relevantan izaberite stavku Uvezi na vrhu koordinatne mreže.
  Imp

 4. Odaberite stavku Potraži... da biste izabrali .CSV datoteku.

 5. Odaberite stavku Dalje da biste dozvolili programa Outlook Customer Manager da analizira datoteku. To programu Outlook Customer Manager omogućava da potvrdi da datoteka može da se uveze.

 6. Mapirajte kolone u poljima .CSV datoteke u Outlook Customer Manager. Na primer, polje „Grad“ iz .CSV datoteke možete da mapirate u polje „Grad poslovne adrese“ u programu Outlook Customer Manager.

 7. Odaberite stavku Dalje i izaberite šta želite da radite sa dupliranim unosima.

  Prepoznaćemo stavku kao duplikat na osnovu sledećeg:

  • Poslovni kontakti se identifikuju kao duplikati ako sadrže istu e-poruku.

  • Kompanije se identifikuju kao duplikati ako sadrže isto ime.

  • Dogovori se identifikuju kao duplikati ako sadrže isto ime.

 8. Ponovo odaberite stavku Dalje da biste dozvolili programu Outlook Customer Manager da proveri valjanost datoteke, a zatim odaberite stavku Započni uvoz.

 9. Proces uvoza se pokreće u pozadini i možete da vidite tok na dnu ekrana.

 10. Kada se proces uvoza dovrši, obaveštenje na dnu ekrana pruža rezime uvoza zapisa.

Saznajte više o Outlook menadžeru klijenata

Ako imate pitanja o Outlook menadžeru klijenata ili želite da pregledate svu dokumentaciju o proizvodu, pročitajte članak Najčešća pitanja o Outlook menadžeru klijenata.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×