Uvoz podataka iz spoljnih izvora podataka (Power Query)

Uvoz podataka iz spoljnih izvora podataka (Power Query)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Korišćenje Excel se i transformacija (Power Query) iskustvo da biste uvezli podatke u Excel iz velikog broja izvora podataka. Zatim možete da koristite Uređivač upita da biste uredili korake upita oblik ili transformisanje podataka. Više informacija potražite u članku Oblikovanje podataka.

Podaci > preuzimanje i transformacija > opcije preuzimanje podataka

Standardni konektora

Uvoz podataka iz datoteke

Uvoz podataka iz baze podataka

Uvoz podataka iz Microsoft Azure

Uvoz podataka iz usluge na mreži

Uvoz podatak iz drugih izvora

Zastareli čarobnjaci

Zastareli čarobnjaci nisu za poznavanje i kompatibilnost sa prethodnim verzijama programa Excel. Imajte na umu da iskustvo nije moćno kao ekvivalentnu pribavljanje i transformacija iskustva sa Power Query. Pogledajte članak: objedinjeno pribavljanje i transformacija.

Preduslovi

  • Za informacije o preduslovi, pogledajte članak Preduslovi za izvor podataka.

  • Možete da kombinujete izvore podataka u određene podatke koji odgovaraju vašim zahtevima analize podataka, povežite se sa izvorom podataka na osnovu postavki Nivoi privatnosti izvora podataka.

Uređivač upita

Napomena: Uređivač upita se pojavljuje samo kada učitavate, uređujete ili kreirate novi upit pomoću programskog dodatka Power Query. Sledeći video prikazuje prozor uređivača upita koji se pojavljuje nakon uređivanja upita iz Excel radne sveske. Da biste prikazali uređivač upita bez učitavanja ili uređivanja postojećeg upita radne sveske, iz odeljka Preuzimanje spoljnih podataka na kartici Power Query na traci izaberite stavke Iz drugih izvora > Prazan upit. Sledeći video prikazuje jedan način za prikazivanje uređivača upita.

Kako prikazati uređivač upita u programu Excel

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Power Query je poznat kao prvi i transformacija u programu Excel 2016

Pomoć za Microsoft Power Query za Excel

Uvoz podataka iz baze podataka pomoću upita izvorne baze podataka

Pomoć za iskustvo upravljanja podacima u usluzi Power BI za Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×