Uvoz podataka iz SharePoint liste

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Omogućeno vam je da uvezete i da analizirate podatke iz liste na lokaciji Windows SharePoint Services 3.0 ili Windows SharePoint Services 2.0. Na primer, možete uvezete listu zaliha delova sa SharePoint lokacije, a zatim da kreirate izveštaj izvedenog grafikona u programu Microsoft Office Excel 2007 da biste rezimirali i uporedili podatke.

Ovaj članak sadrži:

Pregled

Uvoz podataka iz SharePoint liste

Ažuriranje podataka iz SharePoint liste

Pregled

Da biste mogli da uvezete podatke sa SharePoint lokacije, na računaru na kome radite sa SharePoint listom morate imati instaliran Office Excel 2007.

Kada sa SharePoint lokacije uvezete podatke u Office Excel 2007 možete da ih analizirate u programu Office Excel 2007, ali nijedna promena koju izvršite u Excelu se neće odraziti na listu na SharePoint lokaciji.

Ukoliko želite da koristite Office program da biste upravljali podacima iz liste na SharePoint lokaciji i ukoliko želite da se te promene odraze na SharePoint lokaciju, možete koristili Microsoft Office Access 2007 ili rešenje koje koristi platformu Visual Basic for Applications (VBA).

Možete da upravljate i podacima iz SharePoint liste u radnoj svesci sačuvanoj kao Excel 97-2003 radna sveska (.xls format). Međutim, ako Excel 2003 radnu svesku sačuvate kao Office Excel 2007 radnu svesku (.xlsx format), iz SharePoint liste biće dostupna isključivo veza samo za čitanje.

Dok lista nastavlja da se ažurira na lokaciji, vi možete da ažurirate radnu svesku najnovijim podacima sa SharePoint lokacije. Prilikom ažuriranja podataka sa SharePoint lokacije, originalni podaci sa SharePoint lokacije i sve promene koje ste uneli u Office Excel 2007 se prepisuju.

U programu Office Excel 2007 podatke možete da uvezete u postojeći radni list ili da kreirate novi radni list. Ukoliko imate fascikle u listi na SharePoint lokaciji, struktura se neće pojaviti na rezultujućem Excel radnom listu.

Prilikom uvoza podataka iz SharePoint liste koji imaju vezu sa listom koja je samo za čitanje, podacima u radnom listu se dodaju kolone „Tip stavke“ i „Putanja“. Ove kolone vam omogućavaju da filtrirate i da sortirate podatke na osnovu njihovog tipa i njihovog mesta na lokaciji  – na primer, ukoliko je podatak bio lociran u potfascikli liste.

Da biste uvezli podatke iz liste na SharePoint lokaciji, morate imati vezu sa SharePoint lokacijom i dozvolu za čitanje liste.

Vrh stranice

Uvoz podataka iz SharePoint liste

Omogućen vam je uvoz podataka iz lista sa lokacije Windows SharePoint Services 3.0 ili Windows SharePoint Services 2.0. Prilikom uvoza podataka iz SharePoint liste, neki koraci se razlikuju, u zavisnosti od toga koja verzija je pokrenuta na SharePoint lokaciji.

Kako znati koja verzija je pokrenuta na SharePoint lokaciji

 • Na lokaciji Windows SharePoint Services 3.0, u gornjem desnom uglu se može pojaviti meni sa korisničkim imenom ili nalogom.

 • Na lokaciji Windows SharePoint Services 2.0, navigacija najvišeg nivoa u gornjem levom uglu može sadržati veze Početak, Dokumenti i liste i Pomoć.

  Napomena: Vlasnik lokacije ili administrator su možda prilagodili lokaciju. Ukoliko niste sigurni koju verziju koristite, obratite se vlasniku lokacije ili administratoru.

 1. Na SharePoint lokaciji postupite na neki od sledećih načina:

  Windows SharePoint Services 3.0

  1. Ukoliko lista nije već otvorena, kliknite na njeno ime na traci za brzo pokretanje. Ukoliko se ime liste ne pojavljuje, kliknite na vezu Prikaži sav sadržaj lokacije, a zatim izaberite ime liste.

  2. Na na Radnje meni Slika menija , kliknite na dugme Izvezi u unakrsnu tabelu.

  3. Kliknite na dugme Da ukoliko se od vas traži da potvrdite operaciju.

   Windows SharePoint Services 2.0

  4. Ukoliko lista nije već otvorena, kliknite na vezu Dokumenti i liste, a zatim izaberite ime liste.

  5. Na stranici koja prikazuje listu, u grupi Radnje izaberite stavku Izvezi u unakrsnu tabelu.

 2. U dijalogu Preuzimanje datoteke izaberite stavku Otvori.

 3. Ukoliko budete upitani da li želite da na svom računaru omogućite povezivanje sa podacima, kliknite na dugme Omogući ako smatrate da je omogućavanje povezivanja sa podacima na SharePoint lokaciji bezbedno.

 4. Postupite na neki od sledećih načina:

  1. Ukoliko nijedna radna sveska nije otvorena, Excel kreira novu praznu radnu svesku i umeće podatke u vidu tabele u novi radni list.

  2. Ukoliko je radna sveska otvorena, u dijalogu Uvoz podataka koji se pojavljuje postupite na sledeći način:

   1. U odeljku Izaberite kakav prikaz ovih podataka želite u vašoj radnoj svesci izaberite opciju Tabela, Izveštaj izvedene tabele ili Izveštaj izvedenog grafikona i izvedene tabele.

   2. U odeljku Izaberite mesto za podatke: izaberite opciju Postojeći radni list, Novi radni list ili Nova radna sveska.

    Ukoliko izaberete opciju Postojeći radni list, izaberite ćeliju u kojoj želite da smestite gornji levi ugao liste.

   3. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Ažuriranje podataka iz SharePoint liste

Dok osobe nastavljaju da ažuriraju listu na SharePoint lokaciji, vi možete da ažurirate podatke u svom radnom listu najnovijim promenama. Ukoliko to uradite, podaci koji su prvo uvezeni iz SharePoint liste i sve promene koje ste uneli u podatke u programu Excel biće zamenjeni.

 1. Kliknite bilo gde u tabeli koju želite da ažurirate.

 2. Na kartici Dizajn , u grupi Podaci spoljne tabele , kliknite na dugme Osveži.

Savet: Ako više ne želite vezu između radne sveske i na SharePoint lokaciju, možete da prekinete vezu sa tabelom. Na kartici Dizajn , u grupi Podaci spoljne tabele izaberite stavku Prekini vezu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×