Uvoz podataka iz baze podataka pomoću upita izvorne baze podataka (Power Query)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Power Query se naziva se i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje ste dobili ovo se odnosi na oba. Da biste saznali više, pogledajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016.

Power Query omogućava vam da biste uvezli podatke iz velikog broja bazama podataka koje podržava (ne uključuje Microsoft Access). Može da pokrene upita izvorne baze podataka, što može da vam štede vreme koje je potrebno da biste napravili upita pomoću programskog dodatka Power Query interfejs. Ova funkcija je posebno korisno za korišćenje složene upite koje već postoje – i da ne mogu da ili znate kako da obnovim koristeći Power Query interfejs.

Napomena o bezbednosti: Jedan nameru upita izvorne baze podataka je uticaj koji nisu strani. Međutim, Power Query ne garantuje da upit će uticati na bazu podataka. Ako pokrenete upita osnovne baze podataka kako se napisana od strane drugog korisnika, bićete upitani da biste se uverili da ste svesni upite koji će biti izračunat pomoću akreditiva.


Power Query omogućava vam da navedete upita izvorne baze podataka u polju SQL izjave pri povezivanju sa bazom podataka. U sledećem primeru, će uvesti podatke iz SQL Server baze podataka pomoću upita izvorne baze podataka. Procedura je slična sve druge baze podataka koje podržava Power Query.

 1. Povezivanje sa SQL Server bazom podataka pomoću programskog dodatka Power Query. Na kartici POWER QUERY na traci kliknite na dugme Iz baze podataka > Iz SQL Server baze podataka.

  Preuzimanje spoljnih podataka iz baze podataka
 2. U iskačućem prozoru Microsoft SQL baza podataka :

  1. Navedite Server i bazu podataka sa kojima želite da uvezete podatke pomoću upita izvorne baze podataka.

  2. Razvijte polje SQL izjave i nalepite ili unesite upita izvorne baze podataka, a zatim kliknite na dugme u redu.

   Pokretanje upita izvorne baze podataka

 3. Ako je ovo prvi put povezujete sa ovim serverom, videćete upit da biste izabrali režim potvrde identiteta da biste se povezali sa bazom podataka. Izaberite režim na odgovarajućem potvrde identiteta i nastavite.

  Napomena: Ako nemate pristup izvoru podataka ( Server i Database), videćete upit da biste zatražili pristup/baze podataka na serveru (ako zahteva za pristup informacije navedene su u Power BI za izvor podataka). Više informacija o zahtevate pristup izvoru podataka potražite u članku Zahtevanje pristupa internim izvorima podataka.

 4. Ako se veza uspostavi, rezultat podaci se vraćaju u Uređivaču upita.

  Oblik podataka po svojoj želji, zatim kliknite na dugme Primeni i zatvori da biste sačuvali promene i uvoz podataka u list.

  Uređivač upita

Takođe pogledajte

Uvoz podataka iz spoljnih izvora podataka

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×