Uvoz Microsoft Excel radnog lista ili grafikona

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Dužina uvezenih podataka može da bude do 4 000 redova, a njihova širina do 4 000 kolona, ali grafikon ne može da prikaže više od 255 grupa podataka.

Ako potvrdite izbor Zameni postojeće ćelije, postojeći podaci u listu sa podacima biće zamenjeni uvezenim podacima.

 1. Prebacite se na list sa podacima.

  Kako?

 2. Ako uvozite Microsoft Excel radni list, a ne želite da se gornja leva ćelija lista sa podacima koristi kao prva ćelija za smeštanje podataka, izaberite tu ćeliju.

 3. U meniju Uređivanje izaberite stavku Uvoz datoteke.

 4. U okviru Pogledaj u izaberite disk jedinicu, fasciklu ili Internet lokaciju koja sadrži datoteku.

  Da biste otvorili datoteku kreiranu u drugom programu, sa liste Datoteke tipa izaberite željeni format datoteke. U polje Ime datoteke možete i da upišete oznaku tipa datoteke; na primer, upišite *.xls da biste pronašli Microsoft Excel datoteke. Na listi fascikli pronađite fasciklu sa željenom datotekom, a zatim dvaput kliknite na nju da biste je otvorili.

 5. Dvaput kliknite na željenu datoteku za uvoz.

 6. Ako ste izabrali Microsoft Excel radnu svesku koja je kreirana u verziji programa Microsoft Excel 5.0 ili novijoj, izaberite list koji želite da uvezete. U mogućnosti ste da uvezete samo jedan list.

  Da biste uvezli sve podatke radnog lista, u odeljku Uvoz izaberite opciju Ceo list.

  Da biste uvezli deo podataka, izaberite opciju Opseg, a zatim upišite željeni opseg podataka. Na primer, da biste uvezli ćelije A1 do B5, u polje Opseg upišite A1:B5.

  Ako ste u koraku 2 izabrali neku ćeliju, opozovite izbor Zameni postojeće ćelije.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×