Uvoz kontakata iz Excel unakrsne tabele u programu Outlook

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako imate mnogo poslovnih ili lične informacije o kontaktu koje čuvate u unakrsnoj tabeli, možete da ih uvezete direktno u Outlook 2013 ili Outlook 2016 za Windows sa malo priprema. Postoje tri glavna koraka.

 1. Sačuvajte radnu svesku Excel kao .csv datoteku.

 2. Uvezite kontakte.

 3. Mapiranje kolona u Excel unakrsnu tabelu sa poljima odgovarajuće Outlook .

Korak 1: Sačuvajte radnu svesku Excel kao .csv datoteke

Outlook može da uveze vrednosti razdvojene zarezima (.csv) datoteke, ali ne radne sveske sa više listova, tako da korak 1 je čuvanje radne sveske Excel kao .csv datoteku. Evo kako:

 1. U radnoj svesci kliknite na radni list sa informacijama o kontaktima koje želite da uvezete.

 2. Izaberite stavke Datoteka > Sačuvaj kao.

 3. Izaberite gde želite da sačuvate datoteku.

 4. U polju Sačuvaj kao tip izaberite CSV (razgraničen zarezom) (*.csv) i kliknite na dugme Sačuvaj.

  Excel vam kaže: „Izabrani tip datoteke ne sadrži radne sveske koje sadrže više listova“. Ovo se odnosi na ograničenje CSV datoteke. Sa originalnom radnom sveskom (.xlsx datotekom) ništa se neće dogoditi.

 5. Kliknite na dugme U redu.

  Excel vam kaže: „Neke opcije u radnoj svesci mogu biti izgubljene ako je sačuvate kao CSV datoteku (datoteku razgraničenu zarezima)“. Ovo se odnosi samo na ograničenja CSV datoteke i može se ignorisati.

 6. Kliknite na dugme da da bi Excel Sačuvaj trenutni radni list u formatu CSV datoteke. Zatvara originalne radne sveske (.xlsx datoteke).

 7.  Zatvorite CSV datoteku.

Završili ste sa Excel. Sada možete započeti proces uvoza u Outlook.

Napomena: Neke zemlje podrazumevano koristite drugu listu znakovi za razdvajanje. Na primer, podrazumevani znak za razdvajanje za nemački je tačku i zarez. Ali Outlook ne podržava tačku i zarez kao znak za razdvajanje polja. Dakle, možda ćete morati da biste zamenili sve tačkom i zarezom u CSV datoteci zareze pre nego što odete na sledeći korak.

Korak 2: Uvoz kontakata u Outlook

Napomena: Ako uvozite .csv datoteku u Outlook.com nalog (ili neki drugi Exchange ActiveSync nalog) u Outlook 2013, pogledajte članak Uvoz kontakata u Outlook.com nalog.

 1. Na vrhu Outlook traka, odaberite datoteku.

  Ovako izgleda traka u programu Outlook 2016.
 2. Odaberite stavke Otvaranje i izvoz > Uvoz/izvoz.

  To create your Outlook pst file, choose File, choose Open and Export, and then Import/Export

 3. Odaberite Uvoz iz drugog programa ili datoteke i potom kliknite na dugme Dalje.

  Čarobnjak za uvoz i izvoz

  Savet: Ako budete upitani da unesete lozinku, a niste postavili lozinku, kliknite na dugme Otkaži da biste prešli na sledeći prozor.

 4. Odaberite Vrednosti razdvojene zarezima i kliknite na dugme Dalje.

 5. Potražite .csv datoteku koju želite da uvezete.

 6. U okviru Opcije odaberite da li da se duplikati (postojeći kontakti) zamene, da li da se kreiraju dupli kontakti ili da se duplikati ne uvoze.

 7. Kliknite na dugme Dalje i odaberite odredišnu datoteku za kontakte. Datoteka Kontakti bi trebalo da bude podrazumevano izabrana, ali ako nije, pomerajte kursor nagore ili nadole dok je ne pronađete. Takođe možete odabrati neku drugu fasciklu ili kreirati novu.

 8. Kliknite na dugme Dalje.

 9. Uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu pored dugmeta Uvezi datoteku „MojiKontakti.csv“ (pod pretpostavkom da se datoteka tako zove).

 10. Još nemojte kliknuti na dugme Završi jer morate da „mapirate“ neke od kolona u CSV datoteci sa poljima kontakata u programu Outlook. Mapiranje može da pomogne da uvezeni kontakti budu onakvi kakve želite.

Korak 3: Mapiranje kolona u CSV datoteku Outlook kontakt poljima

 1. Kliknite na dugme Mapiraj prilagođena polja. Pojavljuje se dijalog Mapiranje prilagođenih polja.

  • U okviru Od videćete polje sa imenima kolona iz CSV datoteke koju uvozite.

  • U okviru da, videćete standardne polja koja Outlook koristi za kontakte. Ako polje odgovara koloni u CSV datoteci, videćete u koloni u okviru mapirana sa.

  • Polja ime, imei Prezime su standardne Outlook kontakt polja, ako kontakt informacije u datoteci ima jedno od tih kontakata imena, spremni ste da biste otišli.

   Mapiranje kolone iz programa Excel sa poljem kontakta u programu Outlook

 2. Verovatno ćete morati da izvršite neke ručnog mapiranje. Na primer, u ovom uvezene datoteke, mobilnog telefona kontakta nalazi u koloni koja se zove „Ćelija Ph”. Nema tačnog podudaranja u Outlook. Da, ali možete da pronađete podudaranje u Outlook tako što ćete uraditi sledeće:

  1. Pomerajte se nadole desno u oknu i pronaći ćete polje Druga adresa koja pored ima znak plus (+).

  2. Kliknite na znak plus da biste razvili ono ispod njega i videćete podudaranje, Mobilni telefon.

 3. U oknu sa leve strane prevucite polje Mobilni tel. i otpustite ga na polje Mobilni telefon u desnom oknu.

  Primetićete da se polje Mobilni tel. sada pojavljuje pored polja Mobilni telefon u koloni Mapirano iz.

  „Mobilni tel.“ se mapira sa Outlook poljem „Mobilni telefon“

 4. Prevucite ostatak vrednosti, jednu po jednu, iz levog okna do odgovarajućeg Outlook polja u desnom oknu. Na primer, možete da prevučete Adresa na Kućna adresa ili Ulica (posao), u zavisnosti od tipa adresa za kontakte.

 5. Kliknite na dugme Završi.

  Uvoz kontakata u Outlook.

 6. Da biste prikazali kontakte u Outlook 2016, na dnu trake za navigaciju odaberite ikonu " osobe ".

  Kliknite na ikonu „Osobe“ na dnu stranice.

Takođe pogledajte

Uvoz i izvoz Outlook e-pošte, kontakata i kalendara

 1. Ako uvozite u postojeću fasciklu kontakti, pređite na korak 3.

 2. Da biste kreirali novu fasciklu u programu Outlook, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu sa kontaktima, izaberite stavku Nova fascikla, otkucajte ime za novu fasciklu i zatim kliknite na dugme u redu.

 3. Kliknite na karticu "datoteka" na traci, a zatim kliknite na dugme Otvori u meniju.

 4. Kliknite na karticu uvoz. Otvara se čarobnjak za izvoz i uvoz.

 5. Izaberite stavku Uvoz iz drugog programa ili datoteke, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 6. Izaberite stavku Vrednosti razdvojene zarezima (Windows), a zatim kliknite na dugme dalje.

 7. Ako datoteka koji se prikazuje nije ispravna datoteka, kliknite na dugme Pregledaj , pronađite fasciklu koja se pominje u koraku 3 i zatim kliknite dvaput na datoteku da biste je izabrali.

 8. Ako uvozite u novu fasciklu, opcije postavke su nebitna jer ne postoje duplikati. Ako ne uvozite u novu fasciklu, odaberite stavku gotovo logičke izbora. Kliknite na dugme Dozvoli kreiranje duplikata ako niste sigurni, a zatim kliknite na dugme dalje.

 9. Kliknite na fasciklu "Kontakti" ili neku drugu fasciklu kontakata tip koji ste kreirali, a zatim kliknite na dugme dalje.

 10. Ako niste sigurni da se imena kolona u prvom redu unakrsne tabele ispravno povežete sa poljima Outlook, izaberite stavku mapiranje prilagođenih polja da biste ih potvrdili.

 1. Ako uvozite u postojeću fasciklu kontakti, pređite na korak 3.

 2. Da biste kreirali novu fasciklu u programu Outlook, izaberite stavku Kontakti, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu sa kontaktima, i zatim izaberite stavku Nova fascikla, otkucajte ime za novu fasciklu i zatim kliknite na dugme u redu.

 3. U meniju datoteka izaberite stavku Uvoz i izvoz.

 4. Izaberite stavku Uvezi iz drugog programa ili datoteke, a zatim kliknite na dugme dalje.

 5. Izaberite stavku Vrednosti razdvojene zarezima (Windows), a zatim kliknite na dugme dalje.

 6. Ako datoteka koji se prikazuje nije ispravna datoteka, kliknite na dugme Pregledaj, pronađite fasciklu zabeležili u koraku 3 i kliknite dvaput na datoteku da biste je izabrali.

 7. Ako uvozite u novu fasciklu, opcija postavke je nebitna jer ne postoje duplikati. U suprotnom, odaberite stavku gotovo logičke izbora. Kliknite na dugme Dozvoli kreiranje duplikata ako niste sigurni, a zatim kliknite na dugme dalje.

 8. Kliknite na fasciklu sa kontaktima ili druge fascikle sa kontaktima tip koji ste kreirali, da uvezete, a zatim kliknite na dugme dalje.

 9. Ako niste sigurni da se imena kolona u prvom redu unakrsne tabele ispravno povežete sa poljima Outlook, izaberite stavku mapiranje prilagođenih polja da biste ih potvrdili.

  Napomena: Ako mapiranje prilagođenih polja nije dostupna, koje ste odabrali nije kontakt tipa fasciklu da biste uvezli u. Kliknite na dugme nazad, a zatim odaberite odgovarajuću fasciklu. Ako ste zadovoljni sa mapiranje, kliknite na dugme u redu da biste zatvorili dijalog Mapiranje prilagođenih polja , a zatim kliknite na dugme Završi.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×